Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми с ученето, или какво знаем за дислексията! - 7

  • 6 364
  • 65
# 60
Andariel, благодаря за включването!
Карам я да чете на глас, за да разбера кое я затруднява (в началото - всичко) и да коригираме своевременно. Трудно е да си отделиш време, в което да слушаш активно сричане, запъване и т.н., признавам си - в началото си пиех валериана преди занимания.
Издирих мерилото за скорост, за да разбера къде се намираме - не мога да я сравнявам със себе си.
Показателно за мен беше, че вече чете с разбиране бяха текстовите задачи, които решаваше. Това беше висш пилотаж за каката, която няма такива затруднения (т.е. ползвах за мерило за осмисляне на прочетеното).
И продължаваме, ритмично, по малко.
Виж целия пост
# 61
От четенето на глас специално при деца с такива проблеми има смисъл в начална степен, за да се проследи развитието и да се окаже помощ. Но да се гони време за мен е неприемливо също. Знам, че го искат в училище. Но на тези деца точно пък това да им е проблемът! Просто не бива да се припират точно за време при четене и писане.

Лина, поздравявам ви с успеха! Ще вървите напред, ако работите редовно.
Виж целия пост
# 62
Да, има смисъл от четенето на глас, но на думи, в които стават замените, също и да ги казва тези думи, за да "се чуе". Или кратки изречения, които са нарочно направени за тези думи. Не гоним скорост и гладкост, а точност, ако ще сто пъти да се запъне и да опита.
Виж целия пост
# 63
На колко години е госпожицата?
Виж целия пост
# 64
Елфичка, на 8 навършени години. Предстои ѝ 2-ри клас.
Виж целия пост
# 65
Браво, поздравления.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия