Инфо за ЛГБТ+ История на България

  • 6 282
  • 1
Здравейте,
Опитвам се да възстановя изгубената история на българите с различна сексуална ориентация още отпреди 1945-та.

Това, което имам е само една снимка (по-долу (2)) и член 216 в Наказателния закон от 1896г., който гласи: “За мъжеложство (пе*е*астия) между лица по-възрастни от 16 години, […] наказанието е тъмничен затвор не по-малко от 6 месеца.” (1)

Търся всичко — снимки, писма, документи, информация, съвет къде да търся и с кого да говоря — за българи с различна сексуалност. Колкото по-стара е информацията, толкова по̀ ще ми е интересно, но наистина всяко малко нещо е от значение, независимо от историческия период.

Обръщам се към всички вас, защото съм останал с впечатлението, че тук мога да намеря най-различни хора и съвети. И на всеки, който има такава информация обещавам, че ще се отнеса към нея с най-голямо уважение!

Благодаря за отделеното време!

1 - Наказателния закон от 1896 тук - http://www.sadebnopravo.bg/biblioteka/2015/8/24/--4
2 -

ПС — Дори и информация за фотографа Цочо Хр. Факиров би била полезна.
Виж целия пост
# 1
Здравей,

и аз търсех информация за снимката. Единственото, което намерих е (и не е сигурно), че въпросният фотограф би трябвало да е от Троян и има двама братя. Единият е Тодор Факиров, а другият Христо Факиров. Преглеждах и други подобни снимки, та въпросната снимка би трябвало да е от след 1918 година. В интернет може да се намери повече информация за Тодор - http://stara-sofia.com/presentation_hral.pdf . Ако все още си активен, ми пиши, може пък да успеем да намерим нещо заедно.

Униформите приличат на тези от периода на Царство България - https://militarymuseum.bg/kolektsii/uniformi/#collections-uniforms-16 , на снимката би трябвало да са двама генерали.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия