Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Свободното време на сам родител

  • 3 094
  • 61
# 15
Разбира се че е различно.
Помщ от родителите е безценна.

Сега малката след двайсет дни приключва училище. Налага ми се да вадя 500 лева на месец защото няма кой да я гледа почти четири месеца.
Виж целия пост
# 16
Така е, да.
Имам една позната, с три деца.
Баща им почина в катастрофа, тя оцеля. Малкото беше втора група, средното първи клас, голямото шести клас.
Майка й живее в същия квартал, с втория си мъж. Тази жена без да й е помогнала грам. Да, не е длъжна, и все пак. Но, мацката е оправна, изкара книжка, смени работата, справя се- тя си знае как.
Виж целия пост
# 17
И аз мисля да изкарам книжка. Родителите не са длъжни, но в такива тежки ситуации е въпрос на морал и съвест. При мен дядото е личен асистент на детето с увреждане, така че той получава и средства за това.
Виж целия пост
# 18
Децата на 5 би трябвало да са на градина. Моя малкия, докато ходеше на градина, беше добре, но отказа да ходи в трета група... Та и аз смених работата.
Все още работя това...
Наесен мисля да го запиша на занималня и да търся някаква друга работа...
Виж целия пост
# 19
Ходят на градина, но вечер с тях съм сама, по време на празници, уикенди, затваряния. Бащата ги взима само в събота без преспиване, и то не всяка събота.
Виж целия пост
# 20
Е те като са на градина, майка им е на работа, така че няма свободно време.
Виж целия пост
# 21
Ох, вечерите и на мен са ми тъпи. Шетам, тъпея пред тв. Малкия си е оттатък, голямата навън....
Виж целия пост
# 22
Нямам телевизор и не ми трябва. Не мога да шетам спокойно, защото и двамата се завират в мен, едвам успявам да простра, да измия съдовете и да сготвя. Нямам време за тъпеене, децата не ме оставят на мира.
Виж целия пост
# 23
Ок, не отговарям лично на теб. Просто пиша по темата.
Виж целия пост
# 24
Аз съм по цял ден на работа и говоря само за вечерите. С логистиката с курсовете и домашните задължения, хем изобщо не съм от най-примерните домакини, остава много малко време. С пандемията съвсем ми намаляха приятелските контакти.
Виж целия пост
# 25
Ами трудно е, когато гледаш детето си сам да се срещаш с представители на противоположния пол, обаче получава се. Въпросът е човекът отсреща да проявява разбиране. А и ако детето е по-голямо много по-лесно е, според мен.
Виж целия пост
# 26
С уговорката,че вече не съм сама,но ще дам инфо за докато бях сама. Срещите с приятели си ги правих докато малката е с мен-не ми пречеше. Ако съм имала нужда да съм без нея съм успявала само в дните,в които е при баща си.
Майка ми живее наблизо,но само зимните месеци, а и в началото протестираше, че сме разделени с татко и,като протеста представляваше отказ да гледа детето. Правила го е,но колкото да напазарувам,да отида на лекар. Така и не успях да я убедя да я гледа докато изляза да се видя с приятели Simple Smile
Виж целия пост
# 27
И аз съм сама с дете на 8 г. Родителите ми са сравнително млади и все още работят, та нямат възможност, а и особено желание, да ми помагат. Като се замисля за последните 8-9 г. съм излизала не повече от 4-5 вечери. Срещи с приятели провеждам заедно с детето в заведения с детски кът или сега в пандемията в паркове и градинки. Те повечето ми познати имат деца на възрастта на моето и ме е проблем. Другите пък проявяват разбиране и се виждаме на места, на които и детето има какво да прави и няма да му е тъпо.
Що се отнася до мъжете, не мога да се оплача от внимание, като не е нужно човек да ходи по нощни клубове или на специални места, за да срещне такива. Сега се сещам за едно запознанство на паркинга на Бриколаж. Имала съм приятели, на които детето ми не им пречи и такива, за които очевидно е проблем. Последните ги режа от раз. Въпреки всичко аз не отдавам толкова голямо значение на мъжете. Не ми е фикс идея да има някой до мен. Ако нещо има да става, то ще стане, ако ще и по цял ден вкъщи да стоя.
Виж целия пост
# 28
rotfImborotfImbo
Виж целия пост
# 29
Илизам(х) само в свободните уикенди - 4 дни в месеца с 2 вечери Simple Smile .
Имам си майка, която не ми гледа децата.
Ми... запознах се мъж, след две срещи каза Моята жена си и толкоз! Ни деца му пречат, ни животни, ни изнервената и недоспала Аз Simple Smile .
Допреди това никога не съм отдава значение - имам си деца, гледам си ги, ще излзизам, когато децата са с баща и си толкоз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия