Азиатска кухня

  • 55 885
  • 730
За любителите на азиатската кухня.
Можем да поствате вашите кулинарни шедьоври придружени със снимка направена от вас. Снимки взети от интернет ще се изтриват незабавно.
Можем да обсъждаме рецепти и техники на приготвяне.
Можем да добавяте и линкове към рецептите, по възможност рецептите да бъдат поставени в скрит текст.
И моля спазвайте добрият тон и маниери!

 



Виж целия пост
# 1
Обичам азиатска кухня Simple Smile
Досега домашен опит имаме с обикновено пилешко със зеленчуци, суши и пибимбаб.

Сушито го обичаме с пушена сьомга, крема сирене и краставички, маринован джинджифил и уасаби (на прах):
Скрит текст:



За пибимбаб-а съчетах тези 2 рецепти, като от втората "взех" каймата, защото в първата беше със специално сурово месо, което при нас го няма. Не открих и червената паста, смлях печени. Също намалих чесъна, само 2 скилидки общо за всичко.
https://www.youtube.com/watch?v=-Fff_jcLhn0
https://www.youtube.com/watch?v=yGfRTFnku9w

Скрит текст:



Виж целия пост
# 2
Днес малко се престарах
Пилешко със сладко - кисел сос

и патладжани и тиквички по китайски

и през седмицата
салата

и малко суши
Виж целия пост
# 3


Мачбус от Обединените арабски емирства (в малко по-различна версия го има и в околните държави).
Виж целия пост
# 4
Записвам се да ви следя.
Тази виетнамска салата много я харесвам
https://www.zajenata.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0% … -recepta2950.html
като добавям пилешко или скариди.
Виж целия пост
# 5
Здравейте, записвам се да ви следя и аз. До сега не съм готвиля нищо азиатско, но от скоро започва да ми се пробужда интереса да пробвам нещо ново и различно Hug
Danifin1, всичко изглежда чудесно! Ако е удобно би ли казала съставките на салатата? Благодаря Heart
Виж целия пост
# 6
Mimirita заповядай
В моят случай нарязани на спагети краставица и морков, нарязана на много тънки ленти червена чушка, можеш да използваш и други, нарязан зелен лук,магданоз,пера млад зелен лук,може и без тях, бял и черен сусам. Продуктите можеш да нарежеш както желаеш.
Дресинг 1с.л лимонов сок, 1 с.л.ябълков оцет, 1-2 с.л.соев сос 3-4 с.л. зехтин/ сусамово олио , 1-2 с.л. леко лют китайски/корейски сос, може и без него или да го замениш с щипка люта подправка чили, аз използвам това
   
смлян или смачкан /сух чесън и джинджифил по 1ч.л.  и черен пипер и сол. Пропорциите за дресинга са ориентировъчни, аз правя всичко на око и на вкус Smiley
Дано не съм пропусналаа нещо, обикновено импровизирам, но ето ти подобни рецепти
http://www.willcookforfriends.com/2015/08/
https://fitfoodiefinds.com/asian-salad-dres
https://weekendatthecottage.com/asian-salad
Виж целия пост
# 7
Благодаря за темата, записвам се и аз с надеждата да имам скоро снимки за показване.
На всички, които си интересуват от корейска кухня и други далекоизточни рецепти, препоръчвам канала в Ютуб на Maangchi - освен, че е уникална сладурана и обяснява много хубаво, готви както традиционни, така и много достъпни и адаптирани към западния вкус ястия. Досега кимчито по нейните рецепти винаги ми се е получавало супер, а даже не слагам много лют червен пипер.
Виж целия пост
# 8
И аз съм тук. Радвам се, че ви намерих. Не съм осъществявала такива рецепти, но пък съм любопитна към различните вкусове и с удоволствие ще реализирам някои идеи....
Виж целия пост
# 9
Kim_Song и аз я следя и от време на време си крада от нея идеи, е малко ги модифицирам Smiley за да ги нагодя към нашия вкус
Виж целия пост
# 10
Как режеш краставицата на спагети ?
Купих си преди време един уред и не ставаше за нищо.


ПП: От корейската два пъти съм правил кимчи и ми допадна много.
Виж целия пост
# 11
със спирализатор

пробвала съм и други ,но само този се справя добре
Виж целия пост
# 12
със спирализатор

пробвала съм и други ,но само този се справя добре
Аз имам един ръчен и сигурно е подобен на този на Иван, защото не ги прави много добре спиралите. Само с тиквичките се справя и то горе-долу.
Ако случайно някой сложи кимчи през лятото, моля да пише откъде е купил китайското зеле, че на мен летните партиди ми се различават на вкус. Не зная зелето ли е по-различно, вносно ли е, но има разлика и зимното е по-вкусно.
За сметка на това кимчито с български краставици е уникално, даже корейци, живеещи в България са ми казвали, че зеленчуците ни са по-вкусни, с изключение на китайското зеле.
Виж целия пост
# 13
Записвам се и аз в тази вкусна темичка. Обожавам източната кухня, само дето я познавам в побългарения й вариант 😜
У дома приготвям суши, кимбап, соба нудълс, експериментирам с рамен, булгоги, бибимбап.
Взех и един пакет удон от Фантастико, скоро ще направя и него. Харесвам каналите на Haegreendal и Cafe709. Maangchi ми е ужасно префърцунена, но знам че в източната част на Азия това сладникаво поведение се цени, защото уж било нежно и женствено.

По отношение на кимчито от краставици, мислех и аз да пробвам скоро. Също толкова ли е пипкаво като това със зелето?
Виж целия пост
# 14
Вкъщи кимчито е забранено за готвене Satisfied
Ето и нещо от миналата седмица.

много са ми досадни, но и много вкусни.
Някой мже ли да ми каже точните пропорции на ориза за суши. На една чаша ориз колко оцет захар и сол се слага.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия