Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Банята - тема 38

  • 40 333
  • 753
Добре дошли в тридесет и осмата тема за нашите бани!Тук са предишните теми:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37


Освен положителните вече има и отрицателни отзиви от работата на майстор Румен Янков  (rumen_iankov), пишещ в темата ни.
Може да потърсите и да ги прочетете в Черен списък, Бял списък и тема 26


Скрит текст:
Източник: maistorplus.com

Бъг

в новата
[/size]
версия!
Виж целия пост
# 1
Здравейте отново, сифонът е 80 см, ето и снимка на проекта:Сифонът ще е точно под душа, като плочките в душ зоната няма да са редени с разминаване пак заради наклона Grinning
Виж целия пост
# 2
Може да прозвуча много категорично, но мнението ми е - търсете друг майстор. Този явно не може да прави наклони и затова си измисля обяснения за красота, като да хване дикиш пред жена. Наклонът е изключително важно да е направен като хората, да не берете ядове.

Имам някакъв спомен, че съм чела, но не и къде - дали тук или в майсторския форум - с линеен сифон наклоните са 2, с обикновен квадратен - 4.
Виж целия пост
# 3
Броят наклони с линеен сифон зависи от неговото място в помещението.
Виж целия пост
# 4
Аз съм с линеен сифон и само с един наклон в цялата баня. И нямам проблем, защото душзоната е оградена и вода тече само там, а сифонът е от край до край в душзоната. Много е удобно с един наклон, ако са четири се режат плочки и изобщо е по-кофти. Но то според мен това му е идеята на линейния сифон - да се простира от край до край на мократа зона.
Има и бани без никакъв наклон, а само в мократа зона има наклон. Удобно е, ако са големи и с повече мебели.

П.П. Дали линейният сифон може да се залепи до стената или трябва да е на малко разстояние зависи от конструкцията на самия сифон. Някои не може да са плътно.
Виж целия пост
# 5
Аз съм на мнение като другите. Явно този майстор не умее да прави наклони, или го мързи. По- добре  друг.
Виж целия пост
# 6
Ако преградата е до пода, без луфт и сифонът е от край до край под гъбата на душа - тогава мисля, че наистина наклонът е един - в посока към стената на душа.

Май едната кафява плочка е рязана (откъм врата на схемата) - колко сантиметра е - може да е удобно да сложите сифона с отстояние, ако имате рязана плочка . Наклонът ще е на една плочка към сифона. Според мен вземете дълъг сифон - възможно с размерите на пространството под душа.

Нарисувах със стрелки, както мисля, че е наклонът (но пак Ви предупреждавам - имам само теоретичен опит Simple Smile

Не планирате друг сифон в банята, нали? Ако да - тогава стрелките няма да са така най-вероятно.
Скрит текст:

Може да не правите наклон на частта извън душа, а да смъкнете мястото под душа малко:

Скрит текст:
Виж целия пост
# 7
Здравейте отново, сифонът е 80 см, ето и снимка на проекта:Сифонът ще е точно под душа, като плочките в душ зоната няма да са редени с разминаване пак заради наклона Grinning

При линеен сифон можете да разминете плочките.Имате само един наклон към сифона.
Виж целия пост
# 8
Чела съм статии в нет-а за топлоизолирането и за реденето на паркет. Специално се подчертава, че при редене на квадрати (без разминаване тип шахматно) се получава напрежение на мястото, където се събират под прав ъгъл ъглите на 4 плочи (няма значение дали е плоча фибран или квадратна плоча паркет).
Виж целия пост
# 9
Не знам за това напрежение  все пак плочките и по стените и по подовете някога се редяха точно така и не е имало проблеми.
Но е вярно, че ако имаме непрекъсната фуга и минимални отклонения бодат очите. А при паркет, който все пак диша и поема влага, при това не всяко квадратче се разширява или свива еднакво, ако се редят на квадрати е много вероятно да се получат грозни разминавания във фугите.
Виж целия пост
# 10
Нашият подов сифон е обикновен, а банята - с класическите 4 наклона и централен сифон. Въпреки, че помещението ни е сравнително голямо, не мога да си представя да отводнявам само зоната на душа, а останалата част - не...
Виж целия пост
# 11
Кой както е свикнал, аз съм без сифон в сухата част и не ми се налага да отводнявам нищо.
Виж целия пост
# 12
А във тоалетните имате ли сифони?
Виж целия пост
# 13
А във тоалетните имате ли сифони?

Не. Грозно ми е и изисква наклони. И евентуално мирише, ако сифонът не е с клапа.
Виж целия пост
# 14
Не е модерно да се слага сифон в тоалетната и сухата част на банята - там с препарати с моп се мие(ло).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия