Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Болка в единия крак

  • 699
  • 10
Здравейте,реших да пиша тук за нашия проблем ,надявам се за съвет какво да правя. Моят син е На 6 години и е нисичък за възрастта си. Пт 5 дена вече се оплаква от постоянна болка под коляното при вървене и бягане. Болка,казва ,че няма когато е в покой. Снощи болката се усили и се събуди  докато спи. Когато върви накуцва с  крака ,който го боли. Ходихме при педиатърката,тя сметна ,че няма нищо притеснително и  че това е болка от растежа,но до колкото знам болките от растеж не са постоянни и причиняващи накуцване. Реших да го заведа в спешен кабинет в Варна за да имам второ мнение,но и според тях няма индикации за сериозен проблем . Това което правим сега е да го мажа с тендивал крем,но болките не минава,не минават и от нурофен . Много съм притеснена и изчетох какво ли не в интернет пространството.  Сега мисля,вторник да идем пак при личната ,ако състоянието не се е подобрило. Не съм сигурна дали ми трябва мнение от ортопед или ревматолог. Какво бихте ме посъветвали. Някой ако е имал подобен проблем ,ще съм благодарна да ми сподели опита си. Да кажа ,че сме от Варна и нямам идея какви детски специалисти трябва да търся . Благодаря предварително
Виж целия пост
# 1
Какви изследвания направихте, че смятат че няма нищо притеснително?
Виж целия пост
# 2
Какви изследвания направихте, че смятат че няма нищо притеснително?
Абсолютно никакви.... дайте ми насоки ,какви изследвания трябва да се направят.
Аз попитах трябва ли да се правят някакви изследвания ,но отговора беше че не е нужно както от личната така и от екипа в спешния.
Виж целия пост
# 3
Как без изследвания твърдят, че няма нищо притеснително?!

Споделям от личен опит в подобни ситуации - първо направиха рентгенова снимка, след това и кръвни изследвания.
Виж целия пост
# 4
Как без изследвания твърдят, че няма нищо притеснително?!

Споделям от личен опит в подобни ситуации - първо направиха рентгенова снимка, след това и кръвни изследвания.
Ами какво да ви кажа...реве ми се . Най -лошото е ,че дори семейството ми смята ,че съм параноична и "щом докторите са сметнали така,значи е така"
Виж целия пост
# 5
Вземете разумно решение. Може и всичко да отшуми след няколко дни, но може и болката да е сигнал за нещо, което си изисква лечение.
Мой личен съвет обаче - винаги търсете подробна информация за предписани лекарства още преди да започнете да ги давате на детето. Информирайте се най-вече за страничните ефекти.
Виж целия пост
# 6
2 от децата му на почти същата възраст се оплакваха от подобни болки. Направихме и рентген, и изследвания. Оказаха се точно болки от бързия растеж. Но педиатърът нине неглижира проблема. Изписа им специални колани за коленете и витамини, с което облекчи болките. Да, не минаха напълно няколко години, но ги израснаха. Сега усещам, че и най-малкият почва да се оплаква, но от болки в глезените и при него подозирам, че е от засилена активност и смятам да купя наглезенки още тези дни.
Виж целия пост
# 7
Заведи детето на ортопед и той ще каже дали са болки от растежа, или има някакъв проблем. Ако трябва и на рентген ще го прати и ще се види има ли нещо, няма ли.
Виж целия пост
# 8
Със сигурност ще отидем на ортопед първия работен ден,макар,че и толкова не ми се чака.
Все си мисля ,какви ли не неща Sad
Виж целия пост
# 9
Синът ми често страда от такива болки в краката - обикновено вечер започва, но сутринта вече всичко е наред. Рядко се налага да го мажем с крем, с Нурофен съм му давала веднъж. Аз навремето също много страдах от такива болки на растежа, но никога са дни наред.

 Направете изследвания и посетете специалист. Една консултация никога не е излишна.

Успех и дано всичко е наред!
Виж целия пост
# 10
Аз бих пуснала едни кръвни изследвания, че стават бързо, докато дойде време за ортопед.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия