100-те Национални туристически обекта – 6-а тема

  • 35 277
  • 270
В новата тема пожелавам на всички участници в нея много пътешествия, много споделени хубави емоции,
и, разбира се, много събрани печати на 100-те Национални Туристически Обекти! Wink

Предходната тема:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 1
Мерси, Трънче!

Тия дни съм се замислила за Мусала. Дали ще ми стигнат силите за там? Дали да не търся нещо организирано?
Някой да сподели опит?
Виж целия пост
# 2
Благодаря за новата тема. Този уикенд пак бяхме из Белоградчик и Северозапада, не ми омрързва и това си е, всеки път откривам нещо ново.
Виж целия пост
# 3
Мерси, Трънче!

Тия дни съм се замислила за Мусала. Дали ще ми стигнат силите за там? Дали да не търся нещо организирано?
Някой да сподели опит?
Преди години ходихме с водач.Отне около 3ч в посока...Ако сте се качвали на Рилските езера,няма да Ви е проблем.Слизането е по- кофти,стръмно е и много камъни...
Виж целия пост
# 4
Благодаря за темата!
Пътят към Мусала не е труден, не е много стръмен, освен във финалната отсечка. След като слезнахме от кабинковият лифт ни отне към 3 и половина-4 часа в едната посока с 3-4 почивки. На връщане е малко по-бързо. Времето е малко нестабилно, лятото е за предпочитане. Няма сериозни препятствия по пътя, камъните са ясни...абе в сравнение с Ботев е песен Stuck Out Tongue Winking Eye
Ние ги събрахме още 2018г. и малко ми липсва тази емоция. Ще повтаряме, но не е същото...
Виж целия пост
# 5
Не разбирам защо в 100-те обекта са включени НДК и софийската зоологическа градина?! Не е хейт. Наистина ми е необяснимо. 
Впрочем,доколкото знам сградата на НДК е копие на такава в Мексико...
Виж целия пост
# 6
Не разбирам защо в 100-те обекта са включени НДК и софийската зоологическа градина?! Не е хейт. Наистина ми е необяснимо. 
Впрочем,доколкото знам сградата на НДК е копие на такава в Мексико...
Те повечето от Софийските печати са ми необясними...и ме е яд,че заемат такава голяма част от книжката....
Виж целия пост
# 7
Абсолютно подкрепям мненията за Софийските музеи. Октомври ги обиколих всичките, без ЗОО, и само за Националният исторически музей мога да изкажа положително мнение. Останалите са Close Да не споменавам с каква върла чалга ме посрещнаха в Археологическия. В НДК ме питаха какво съм щяла да разглеждам. В Природо-научният чак тръпки ме побиха от три етажа препарирани животни.
Радвам се, че имах възможност да ги обиколя сама и да не влача децата по тях, че и да плащам за всички ни.
Виж целия пост
# 8
Детето умира за природонаучния музей. Ходили сме няколко пъти от малък та до скоро. И в други сме били, много по-малко са експонатите.
Иначе, цял живот съм в София и скоро разбрах къде е политехнически музей, само от него и НДК още не сме взели печатите. Моето разочарование е антропологически музей. Очаквах много повече, а експонатите са събрани в две стайчета 2 на 2
Виж целия пост
# 9
Всъщност Политехническият музей е доста интересен, особено за момченца на възраст около 7-10години Wink
Ако не ви се дават пари, а все пак искате да обиколите всичко, можете да се възползвате от Нощта на музеите. Правили сме го, емоцията е голяма. И, честно казано, цените на софийските музеи са много високи.
в Нощта сме ходили в Антропологичния музей, в Политехнически, в Квадрат 500, във военния музей, в криптата на Света София и в криптата на Ал. Невски.
После родих малкия и не можехме да обикаляме в тези часове, в които се провежда събитието Wink Живот и здраве, тази година може и да се включим отново. Наточила съм зъби за Археологическия музей, за Музея на София, за Музея на комунизма. Обаче специално тези трите са на гоямо разстояние един от друг, та не знам дали в една и съща вечер може да се случи.
Виж целия пост
# 10
Политехническият го бях забравила, а вървях над два часа докато го намеря Simple Smile Да, той беше интересен. Даже имаше два класа деца вътре, та подлушвах екскурзовода Simple Smile

Аз не живея в София и ще трябва специално да организирам такава разходка, но така или иначе останаха само ЗОО-то и стадиона .
Виж целия пост
# 11
Не е заради парите. Не можех да се сетя коя сграда точно трябва да е музея, а  минавам често през Сливница и Опълченска, мислех, че има някаква грешка. Сигурна бях, че там музей няма, точно защото ми беше по обичайния маршрут за работа около 8 години. Мъжа ми ми го показа преди 2 седмици. Понеже остана само той трябва специално да ходим. А към центъра като тръгнем все забравям книжката от НДК да вземем печат, защото знам, че няма какво да се разглежда.
То и на стадиона няма какво да му се разглежда, но можеха поне да пускат хората вътре, които са за печат, особено, ако не са от София. Музея е скучен, а ние и него не разгледахме като взехме печата, не работеше по някаква причина, а уж работно време, печата ми сложи охраната на стадиона, за марка ме парти в министерството отсреща. Още не сме я взели. На детето му се ходи пак в Софийската обсерватория, та трябва да проверявам дали работи. Не е в печатите, ние не сме я посещавали, беше с класа там по-миналата година и много му е харесало.
Виж целия пост
# 12
Благодаря за новата тема, дано да я запълним с весели емоции, много печати и марки.
Срам ме е да си кажа, но от обектите в София имаме печат само от Зоопарка и НИМ.
Бяхме в Правец музея на Тодор Живков, малък е, но е интересен. Странични минахме, трите манастира в близост и Етрополе, не е нищо особено, но бе разходка за децата.
Виж целия пост
# 13
О, музеят в Правец за мен беше много интересен!
Ходихме преди 4-5 години.
И като разпитах, ми обясниха, че има много експонати, които не могат да се изложат едновременно, и периодично сменят част от експонатите с други. Така че си заслужава да се посети повече от 1 път Wink
Виж целия пост
# 14
Природонаучният музей, както и Зоологическата градина са много хубави. В музея има много експонати, децата го харесват Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия