За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 987
  • 751
# 345
Привет, кулинарки!
Имам 400 мл неудачно разбита - пресечена - сметана с 2/3 ч.ч. захар. Някакви идеи, какво да я правя? За крем вече не става, ясно е...
Бисквитки
Виж целия пост
# 346
Привет, кулинарки!
Имам 400 мл неудачно разбита - пресечена - сметана с 2/3 ч.ч. захар. Някакви идеи, какво да я правя? За крем вече не става, ясно е...

Селма, в последния абзац е даден начин за оправяне на такава сметана. Не съм го пробвала, не ми се е налагало, но съм си го запазила.

И още един подобен (май същият) съвет за спасяване на пресечена сметана:

Скрит текст:
Как спасти перебитые сливки
А у вас бывает, что ну вот не ваш день и все тут??? Судя по всему, сегодня точно не мой день. Все не так с самого начала.
Завтра у нас праздник. Пеку торт в свободное от работы время, то есть поздно вечером. Ребенок попросил шоколадный с шоколадом )))

Коржи испекла еще вчера. Бисквит отлично отстоялся, как ему положено. Начала делать сливочный шоколадный крем. Обычным ручным миксером крем не взбивался ну никак. Я уже на сливки начала грешить.
Решила воспользоваться комбайном. Знаю, что его взбивалка великолепно справляется с бисквитами, безе, кремами. Налила крем, включила на полную мощность и буквально через 30 секунд услышала хлюпанье. Выключив комбайн, открыла крышку и поняла, что этих секунд хватило, чтобы сливки перебились и превратились в хлопья масла

Посмотрев на все это безобразие, я вспомнила как нас учили спасать подобное положение вещей ))) Напишу, может кому-то пригодится.
Итак, ставим на средний огонь кастрюлю с теплой водой, желательно чуть большего диаметра. Миску с кремом ставим на паровую баню и аккуратно перемешиваем крем венчиком, чтобы масса равномерно прогревалась. Буквально через минуту масло начнет подтаивать. Начинаем перемешивать более интенсивно, но не взбиваем, а именно перемешиваем. Как только хлопья станут растворяться, снимаем кастрюлю с паровой бани и вручную венчиком взбиваем крем, пока он не станет однородной массой. Взбиваем не слишком интенсивно.

Ура! Крем спасен!!!

Главное - не расстраиваться раньше времени Wink

P.S. Этот совет подходит и для масляных кремов


Да добавя и на български съвети за спасяване на пресечена сметана.

Моята сметана стои в хладилника и като ми дотрябва, изваждам кутийка. Не ми се е случвало да не се разбие, ама знае ли човек, винаги може да се получи.
Виж целия пост
# 347

Дайте идеи за бързи,лесни и вкусни соленки за дълъг път и издържащи няколко дни на стайна температура?

Пръхкави соленки с кашкавал
Виж целия пост
# 348
Мики на една цена идват и двете, намерих в немския амазон дървенки, много хубави,  горе-долу на същата цена ще дойдат като тази от олх.
Може би металната е по-удачна, защото е по-тънка и ще ти е по-лесно да избуташ пицата върху плочата.
Виж целия пост
# 349
Решила съм да правя ризото с манатарки за вечеря. Моля ви за някоя изпитана рецепта. Благодаря!
Виж целия пост
# 350
Решила съм да правя ризото с манатарки за вечеря. Моля ви за някоя изпитана рецепта. Благодаря!
Заповядай
Виж целия пост
# 351
Скрит текст:
Решила съм да правя ризото с манатарки за вечеря. Моля ви за някоя изпитана рецепта. Благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/01/blog-post_13.html
Виж целия пост
# 352
Не че има вариации, ама хайде и моето ризото... с гъби. Joy
Виж целия пост
# 353
Привет, кулинарки!
Имам 400 мл неудачно разбита - пресечена - сметана с 2/3 ч.ч. захар. Някакви идеи, какво да я правя? За крем вече не става, ясно е...
.............

Моята сметана стои в хладилника и като ми дотрябва, изваждам кутийка. Не ми се е случвало да не се разбие, ама знае ли човек, винаги може да се получи.
М...да, тя и моята стои само в хладилник , въпреки че изобщо не е задърлжително, но все пак да съм подготвена, ако реша нещо да спретна, както снощи. Пожелах си едно фантастично руло със сметана, вишни/череши и шоколад, направо перфектната комбинация и трябваше да се разбие сметана, а познай дали успях, нищо не се получи, хвърлих всичко. Много рядко ми се е случвало да не разбия сметана, броят се на пръсти, може би до момента само два пъти, този е трети. Това че бях ядосана вече го казах, прегризах въжето от яд, какво можех да опитам, зная че се добавя още малко неразбита сметана и отново разбих ....нищо ,напрово в мелницата за боклук си отиде. Не знаех, че трябва с телена бъркалка да се разбие, сега го прочетох, но не мисля че ще стане. Беше сметана от 30% и от Лидл, боклуци продават, зная си аз че трябваше да си купя руска сметана, ама пропуск от мързел и този мързел ме наказа. Руската сметана само завъртам два-три пъти и получавам фантастичен резултат, всичко е до продукти, истински продукти, това е и затова сега в тази жега ще се завлека до Берьозка , дано да има, и ще купя 4 опаковки, те имат дълъг срок на годност в хладилник, защото ми се налага да сътворя  онази фантастична торта  с мус от шампанско за 27 т.м. и много ще ми е необходима.
Виж целия пост
# 354
Привет, кулинарки!
Имам 400 мл неудачно разбита - пресечена - сметана с 2/3 ч.ч. захар. Някакви идеи, какво да я правя? За крем вече не става, ясно е...
Бисквитки

Рецепта? Simple Smile

Лабрекс, Марчева, благодаря много!
Направих друг крем от друга сметана. Грешката ми беше, че разбивах заедно със захарта от самото начало. При поправката я добавих към края. Simple Smile

Сега се чудя къде да "вградя" пресеченото и пресахареното чудо Simple Smile)))
Виж целия пост
# 355
........................
Лабрекс, Марчева, благодаря много!
Направих друг крем от друга сметана. Грешката ми беше, че разбивах заедно със захарта от самото начало. При поправката я добавих към края. Simple Smile
Сега се чудя къде да "вградя" пресеченото и пресахареното чудо Simple Smile)))
Не, не ти е това грешката, ако си ползвала сметана от Лидл, категорично .-не.  Отворих злополучната кутийка  лидълска сметана и как ще се разбие като имаше точно 1/2 ч . л . масло???!! ами няма как да се сгъсти гадината с толкова измислено масло вътре, докато на всяка друга, било френска, руска маслото е толкова много ,че е отложено по стените и трудно се обира, гъсто е...м... да. Къде да я вложиш, ами  може в супа, и навсякъде където се добавя мляко, кейк също, флан, дали ще се получи в крем-карамел, ама може и да се пробва, нищо по-лошо няма да се получи. ...търси из рецептите.
Виж целия пост
# 356
Предложете ми рецепти за торта с плодове.

През лятото правя този -   Желиран сладкиш, подобен на торта е, като слагам различни плодове. Много е лек и вкусен.
https://www.bg-mamma.com/?topic=351414.msg15057081#msg15057081

ЛЯТНА ПЛОДОВА ТОРТА
https://www.bg-mamma.com/?topic=619100.480

Доли, ]соленки за път, ако не съм закъсняла. При честите ни пътувания приготвям Кифличките на Пепи със сирене, стават подобни на соленките.
https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html

И още:
Соленки с мая
https://www.mama-didi.info/2009/11/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B … 0%BC%D0%B0%D1%8F/
Виж целия пост
# 357
Скрит текст:
Привет, кулинарки!
Имам 400 мл неудачно разбита - пресечена - сметана с 2/3 ч.ч. захар. Някакви идеи, какво да я правя? За крем вече не става, ясно е...
Бисквитки

Рецепта? Simple Smile

Лабрекс, Марчева, благодаря много!
Направих друг крем от друга сметана. Грешката ми беше, че разбивах заедно със захарта от самото начало. При поправката я добавих към края. Simple Smile

Сега се чудя къде да "вградя" пресеченото и пресахареното чудо Simple Smile)))

Пробвай на палачинки за закуска.
Виж целия пост
# 358
Марчева, сметаната беше от Кауфланд.
Иначе да, съгласна съм, че Лидълската не става. Веднъж я пробвах и се втечни ужасно.

i_peych, добра идея. Мерси Simple Smile
Виж целия пост
# 359
Марчева, сметаната беше от Кауфланд.
Иначе да, съгласна съм, че Лидълската не става. Веднъж я пробвах и се втечни ужасно.

i_peych, добра идея. Мерси Simple Smile
За коя точно от сметаните от Лидл
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия