Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лошо отношение

  • 2 928
  • 27
Здравейте Мами . Не знам тук ли е подходящото място за тази тема ако не преместете я . Попринцип се старая да не следя чуждото мнение. Започнах нова работа и с някой от колегите не се разбираме . Все си мисля че ми мислят лошо и всякакви такива. Вие имали ли сте подобни проблеми как се  предпазват. Гледам да не  съм много суеверна. Но не знам . Приятелят ми казва да не им обръщам внимание . А също да ви питам вярвате ли много и на сънищата
Виж целия пост
# 1
Нова си в екипа и тепърва ще се напасвате. Не тръгвай с рогата напред и не се филмирай. Бъди усмихната и отзивчива и нещата ще се получат.
Виж целия пост
# 2
И моята препоръка е да не се настройваш негативно. Всеки екип си има изградена динамика и адаптацията е взаимна. Аз със сигурност не лягам и не ставам с мисълта за новите колеги, така че едва ли и ти си в центъра на вниманието. Просто си с изострена чувствителност в момента и рискуваш да изтълкуваш ситуация, изказване по необективен начин.
Виж целия пост
# 3
Абсурдно е да очакваш да се разбираш с всички. Едва ли ги интересуваш толкова, че да ти мислят лошо или добро. Просто се дръж нормално.

П.П. Не вярвам в сънища, суеверия. За мен това са пълни глупости.
Виж целия пост
# 4
Първо изчакай да видиш каква ще е обстановката, след месец-два. С всички не може да се разбираш,има всякакви хора и характертери. Време е нужно да свикнете едни с други. Това става само като общувате и сте поставени в конкретна ситуация, като прекарвате време заедно и се опознавате.
Не казваш от колко време си на тази работа?
Аз съм си патила с една конкретна дама на предишна работа, която се държеше наистина лошо. Вече съм стрелян заек, разбрах, че всеки е по башка луд и "лошия" невинаги е толкова лош, както и хрисимия, усмихнат и услужлив и позитивен не е непременно толкова "добър"
Вече ако има конкретни действия, тогава може да се говори за лошо отношение.
 То в какво се изразява всъщност?  Как се държат с теб?
Понеже съм го минала и много съм се тормозила, а не съм от хората дето могат да не си го слагат за мен е много важна атмосферата и истински злобно и лошо отношение не бих търпяла. Така, че е хубаво е да се изясни какво е това отношение, което демонстрират към теб, въпросните колеги.
Аз вече не се очудвам от нищо, света е шарен, хора всякакви. Важно е работата да ви върви и да не въртят интриги, да е нещо, което може да се преглътне.
Какво общо имат сънищата в историята не става ясно. В сънища не вярвам.
По-скоро са ми много интересни и от тях разбирам много за себе си, емоциите си и истинските си тревоги и желания. Но да ги тълкувам, суеверия, подобни глупости-не.
Ако обясниш и разкажеш повече можем да дадем и съвети.
Виж целия пост
# 5
В какво се изразява лошото отношение аз не разбрах?
Виж целия пост
# 6
Нормално е при повишен стрес, какъвто е нова работа, човек да сънува неща, които са свързани - това е начин за преработване на информацията. Да се приема за знамение, знак и т.н., може да е доста погрешно и вредно.
Виж целия пост
# 7
Благодаря Ви. Ами  примерно вчера докато обядвахме  бяхме на различни маси и те ме поглеждаха веднъж и аз си помислих че нещо ми мислят лошо. Една дори не ме поздравява или се бъзика нещо такова
Виж целия пост
# 8
Погледнали са те през масата на обяд, защото ти мислят нещо лошо? Извинявай, но звучиш откачено.
Виж целия пост
# 9
Гледат те, защото си нова и те опознават къде явно, къде скришно.

Аз не разбирам какво значи да ти мислят лошо? Да искат да те убият ли, какво ли?
Виж целия пост
# 10
Не разбрах нито какво е лошото отношение, нито защо сте били на различни маси, нито сънищата и суеверността какво общо имат.
Виж целия пост
# 11
"Суеверността" не е глупост. Интуицията ми за хората много рядко ме е лъгала и ако съм страдала, е точно, защото от добра воля съм давала втори шанс и съм пренебрегнала сигналите. Специално за работа винаги съм усещала кой ще ми създаде проблеми още от първата си поява - наглед съвсем нормален човек, даже в пъти по-комуникативен от мен, но... толкова кофти излъчване, блъсва те като неприятна миризма.

Но... работата си е работа и трябва да се свърши. Все ще има нещо кофти, където и да работиш - разстояние, работно време, заплата, болнични, колеги. Идеално няма, а лесното свърши с детската градина. Ако ръководството не ти прави мръсотии и си доволна от условията, по-добре се съсредоточи върху работата, а кой как те гледал да ти е последна грижа. Не можеш да казваш на хората как да те гледат и какво да мислят за теб.
Виж целия пост
# 12
Интуиция и суеверие не е точно едно и също. И аз много разчитам на интуицията си, но на сънища не. Като дойде време за ДДСто всеки месец сънувам неприключени продажби, неиздадени фактури и непредадени справки, а съм проста продавач-секретарка, не счетоводител.
Виж целия пост
# 13
Прекалено мнителна си. Или се чувстваш несигурна по някакви причини, или си такава по характер. Нормално в работна среда един да се сближи с теб, друг - не, трети да те харесва, на четвърти да си безразлична. А щом си нова, обясним е интересът към теб, ще премине в скоро време. Като си вършиш добре работата, не мисля, че ще има проблеми.
Сънищата - няма категорично обяснение за тях, игра на мозъка. На мен ми е приятно да си ги нищя, но изобщо не се вживявам и да си мисля, че оказват влияние на живота ми. Е, казват, че има и пророчески, но са рядкост и не всеки сънува такива.
Виж целия пост
# 14
Малко странно ми звучиш. Какво значи мислят ми лошо?! Според мен вярваш в някакви уроки и такъв тип глупости и съвсем обикновено поглеждане (все пак нов колега си, дори от любопитство), ти тълкуваш по страховит начин.
Това е работно място, някои колеги може да са по-дистанцирани, други особняци, трети веселяци, важното е да вършат работата, за която им плащат и да има колегиалност в отношенията.
Лошо отношения няма към момента, просто ти си във филма. Гледай по-трезво на нещата, бъди учтива, поздравявай и до там. Никой не очаква да си първа приятелка с колегите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия