Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Социално майчинство за близнаци.

  • 6 329
  • 5
Здравейте. Кака ми има близнаци и до края на седмицата ще й преведат детски надбавки и социално майчинство за близначки. Може ли по-запознатите да кажат колко лв са детските надбавки на месец за 2021 и колко лв е социалното майчинство. Тя си има работени месеци,но не в една и съща фирма и е през годините, а не през 2020.
Виж целия пост
# 1
Кой Ви каза,че трябва да е само през 2020г?Трябва да е на трудов договор в момента и да има общо 12м стаж през целия си живот.
Виж целия пост
# 2
Щом има 12 месеца стаж изобщо, има право на майчинството стига да е назначена на работа, когато започва 45-дневният болничен. Вероятно е била безработна и затова са ѝ казали да си подаде документи за социално майчинство? Близка беше в същото положение  Би трябвало да има право на социална помощ преди раждането, и на помощ за раждане на дете. Тъй като са близнаци, ако няма други деца, и двете се смятат като втори деца и помощта е 2х600 лева, т.е. 1200 лева. Също така имаше някаква помощ специално за близнаци и тя беше 2400 лева. Може и да са други суми сега. Детските не съм сигурна колко са сега, но около 40-50 лева месечно на дете може би. Социалното майчинство беше 100 лева на месец, може също да са го вдигнали.
Виж целия пост
# 3
Мами аз нямам близнаци но искам да попитам, по майчинство съм от 30.08 дали ще имам превод септември месец или чак октомври?
Виж целия пост
# 4
Мами аз нямам близнаци но искам да попитам, по майчинство съм от 30.08 дали ще имам превод септември месец или чак октомври?
В болничен след раждане или в майчинство?
Майчинството се изплаща до 5 число на месеца за предходният.Септември ще изплатят за август, а ти ще имаш 2 дни,тоест ще получиш превод само за тях.Октомври ще получиш за септември.И така всеки месец.
Виж целия пост
# 5
В майчинство съм си вече не болничен слет раждането. мерси за отговора
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия