Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пречиствател за въздух за контакт с UV дали е вреден за здравето, ког. сме в стаята

  • 411
  • 4
Здравейте, закупих си малък уред за почистване на въздуха, марка "Starlyf Air Luxe", който се включва в контакт, със сменяем филтър. Същият свети със синьо- лилава светлина, а в упътването му пише, че е с UV лампа, която е добре да се включва, когато няма никой в стаята, тъй като е вредна за очите и кожата. Питането ми е, ако някой ползва такава лампа дали е безвредно да я включваме в стаята, в която сме и ние- семейството? Получава се така, че проветряваме често и малко се обезсмисля да включваме уреда, когато не сме в стаята. Същият не се включва на отворен прозорец, защото няма да има ефект от действието му. А когато сме в стаята, кихаме и кашляме, ми се иска да е включен, за да неутрализира вируси и полени.
Виж целия пост
# 1
Щом проветрявате често, не виждам за какво ще ви служи този "уред".
Щом в упътването пише, че не трябва да се включва, когато има хора в стаята, не мисля, че има какво повече да се коментира. Ултра-виолетовите лъчи по принцип вредят. На тяхното въздействие, човек трябва да се излага разумно.
Ефектите от вредното въздействие не се проявяват веднага, че някой да ви каже каквото и да било.
Най-общо в научно-полулярен стил ( частта за озона, че е намалял, не е вярна):
https://moeto-zdrave.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0 … ravioletovi-lachi
Виж целия пост
# 2
petiaivanov-Благодаря за статията, прочетох я. Закупих го заради сенна хрема в семейството ми, която продължава от месец май до края на лятото. От месец и половина сме всеки ден на противоалергични, защото симптомите са доста силни. Той би трябвало да неутрализира полени. В ТВ рекламата на този уред го дават включен, докато в стаята присъстват хора, затова се озадачих, когато прочетох ръководството му за употреба.
Виж целия пост
# 3
Моля. Това няма да помогне срещу полени. Има, обаче, едни по_ситни мрежи за прозорци срещу полени. Понякога ги пускат и в Лидъл.
Никога не се лъжете от разни телешопи. Изключтелни боклуци на високи  цени са. Обикновено заблуждават потребителя.
Виж целия пост
# 4
UV - САМО при липса на хора в помещението!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия