Може да се направи само с бялото месо.
Аз го правя само с бялото месо.
3-4 пилешки гърди се нареждат в овална тавичка(на мен така ми харесва)
2 скилидки чесън- счукан
1ч.л смлян джинджифил
2 с.л. зехтин(олио)
сол, смлян черен пипер
Гърдите леко се на надупчват.Гореизброените продукти се смесват и се намазват гърдите.Добре е това да се направи 1-2 часа по-рано.
Загрявате фурната на 200 С, поставяте тавата на най-горния ред да се пече 20 мин. докато пилето позлатее.
Междувременно
25 гр. масло
25гр олио(зехтин)
Кимион семена(смлян или счукан)
Кориандър семена (смлян)или счукан)
2 глави лук- много ситно нарязани
1 средно голяма зелена чушка(пиперка- за добруджанки;)също много ситно нарязана
1 дафинов лист- натрошен
150-200 гр.кисело мляко+малко сол
Разтопете маслото+олиото.Поставете лука+чушката+подправките да се запържат -5 минути.
Свалете от огъня и смесете с киселото мляко.
Извадете от фурната и покрийте пилешките гърди.
Покрийте с фолио- печете 30 мин. на 180 градуса.
Махнете фолиото и печете още 10 минути.
Сервирайте със задушени зеленчуци или ориз.
Пишете ме ако я опитате дали ви е харесала.Ако следвате указанията - работи като часовник.За предпочитане е подправките да се счукат преди употреба, вместо да се употребяват смлени.
Добър апетит!