Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клиники в Истанбул - тема 13

  • 36 009
  • 752
Добре дошли в Nature Sunny лятната ни тема Nature Sunny за инвитро клиники в Истанбул!
Тук ще намерите информация за клиники, процедури, лекари, както и лични впечатления на български пациентки! Споделяйте всичко което сте преживели в Истанбул, както и всичко, което ви вълнува. Така ще помогнете на други, които тепърва започват. Успех и да си пожелаем много много здрави бебчета през тази година!
Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

People Baby В Турция се практикува оплождане само със собствени яйцеклетки и сперматозоиди, донорството е забранено.
Wear Ring Задължително е двойките да имат сключен граждански брак.
Red Car Към момента в Турция се влиза с едно от следните неща (по данни на МВнР от 23 юни):
Sign Exclamation отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или
Sign Exclamation бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа, или
Sign Exclamation сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или
Sign Exclamation официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.

Hospital Hospital MEMORIAL Sisli Hospital

Pushpin Адрес: Piyalepasa Bulvari 34385 Okmeydani, Sisli, Istanbul

Animal Ant Координатори за български пациенти:
Phone Елис Мустафа +905446506972
Phone Анил +905493178476
Phone Шефкие +905493146967

Wear Briefcase Екип от лекари
Проф. Семра Кахраман и екип - https://www.memorial.com.tr/bg/doctors/semra-kahraman
Date Първичен преглед:
Скрит текст:
Съпругата за първичния преглед задължително трябва да носи изследвания на Prolactin, Free T4 и TSH + цветна снимка. Останалите - Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram (ПКК), пълна кръвна картина, кръвна група, микробиология се носят, ако ще се прави операция или ще се започва стимулация. Съпругът за първичен преглед носи стари спермограми. Ако ще се започва стимулация изследвания на Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се за валидни стари изследвания до шест месеца назад.
За първичен преглед семейството носи всички изследвания, които има -  генетични, имунологични, епикризи от операции, описание на лекарства и дози на протекли предишни стимулации. В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 2 до 3 дни. Изработва се за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. Първичният преглед протича в три части. В първата част лекар от екипа на проф. д-р Кахраман интервюира семейството за всички аспекти на стерилитета и протеклите минали лечения, попълва информацията в бланки. Във втората част се преглежда с УЗ съпругата. Тук се включва проф. д-р Кахраман. Първият лекар сбито рапортува цялата медицинска информация, която е събрал от семейството. В третата част семейството прави консултация с професорката. Тя ги информира за всичко, което е установила до момента и предлага план за лечение и АРТ процедури. При стимулация прегледите се извършват от различни лекари от екипа на професорката, случва се и тя да се включи, но е рядко. Тя дава експертно мнение по всички въпроси и случаи, не се притеснявайте, тя държи опита ви под вниманието си.
При първо посещение е добре за улеснение и избягване на разминавания да си оформим досие на турски или английски - имена, години, от колко време са опитите, какви манипулации са правени до тук - описание на стимулации и т.н. Добра работа върши и он - лайн Гугъл преводача.
За начало на стимулация семейството трябва да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл на съпругата. В деня на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol.
Trolleybus Как се стига до клиниката с градски транспорт:
Скрит текст:
От Таксим се стига за 10 мин. с кола, а с градски транспорт за около 20.
Автобус 54К или всички с 54.Почти всички автобуси минават в близост до болницата, но е добре да попитате шофьора - Мемориал хастанеси?, с подчертана въпросителна интонация. Ако ви кимне - качвайте се!
Ако сте пристигнали с влак на гара Серкеджи, отивате пеша или с трамвай до спирка Еминьоню. Тя се намира преди мост Галата, първия мост на Златния рог. Продължава се пеш, отминава се моста и след 15 мин се стига до малка автогара. От нея се взима автобус ЕМ1 или ЕМ2, които спират пред входа на Мемориал хоспитал.
Автобус 54К хванат от Таксим води пък до Перпа (търговски комплекс за разни машини) в близост до Мемориал. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време.
Pencil Друга информация:
Скрит текст:
Към клиниката има безплатен паркинг, но трябва да се вземе карта от регистратурата, за да не се заплаща такса.
За провеждане на АРТ процедури в Мемориал хоспитал е задължително да сте семейство. Удостоверява се обикновено копие на свидетелството на граждански брак, към което е прикрепен превод на турски език. Превода може да напарвите сами в он лайн гугъл преводача и да си го принтирате. Няма нужда то специален преводач и не е необходимо да е легализирано. Необходими са по 1 бр.снимки паспортен формат на двамата партньори.
Плащането може да е в турски лири, в евро или долари. Може да е кеш или на ПОС терминал, ако картата ви е ВИЗА или MASTERCARD.
Освен на турски език, може да комуникирате с лекарите и проф.д-р Кахраман на английски. Ориентация в болница Мемориал хоспитал - Трите блока са  А, В и С - клиниката е в блок С  на 1 ет. Влиза се през централния вход, минава се през скенера, като подавате за проверка чантите си. Насреща е главната регистратура, завийте покрай нея на ляво и следвайте зелените стрелки с буква С. Те ще ви заведат пред асансьорите. Влезте и натиснете бутон 1. Надписа над врата на клиниката е TUP BEBEK MERKEZI.
На територията на Турция не се извършват процедури с донорски материал. Клиниките имат филиали в турски Кипър и по този начин са уредили този вид услуги.


Hospital Hospital BAHCECI Fulya IVF Center

Pushpin Адрес: Hakkı Yeten Cad. No:11 Kat 3 Terrace / Fulya / İSTANBUL
Phone Call Center : 444 39 49
Phone Phone : +90 (212) 310 31 00
Envelope E-Mail : internationalpatients@bahceci.com

Animal Ant Координатори за български пациенти:
Phone Нигер Мутлу +905498263208
Phone Хафизе Хаджимурад +905395831839

Wear Briefcase Екип от лекари
Българските пациенти посещават предимно др. Карлъкая - https://bahceci.com/bg/nashi-doktori/
Date Първичен преглед:
Скрит текст:
Записване на час за първичен преглед – бързо и лесно можете да си запишете час чрез формата на сайта: http://www.bahceci.com/eng/index.asp?ID=217&title=Appointment%20Request, попълвате вашето име, телефон, имейл, центърът в който желаете да отидете (Fulya), от падащото меню избирате при кой лекар искате да е прегледа, как желаете да се свържат с вас, записвате желаните от вас дата и часови интервал, след което ще Ви потвърдят дали този ден е възможно и в колко часа точно ще бъде вашия преглед.
Първичен преглед – първичният преглед се провежда с избрания от вас лекар. Разглеждат се подробно всички изследвания, извършва се преглед и се дискутират проблемите на двойката. Полезно е, ако сте си написали на английски език резултатите от предишни инвитро опити – кога са проведени, с каква стимулация, какъв е бил яйчниковият отговор, колко яйцеклетки са били оплодени, на кой ден е извършен трансфера и т.н., за да може лекарят бързо да се ориентира и да избегнете многословните обяснения от ваша страна.
След прегледа ще имате становище дали има необходимост от операция, какво е състоянието ви в момента, кога можете да започнете процедура и по какъв протокол.
За първичния преглед е добре жената да носи изследвания на хормони – FSH, LH, estradiol, пролактин, тестостерон (правени на 3ти ден от цикъла), прогестерон (7 дни след доказана овулация), цветна снимка, заключение от лапароскопия (ако има правена). Ако има правени също така генетични и имунологични изследвания (като на имунологичните изследвания не се обръща голямо внимание, защото според тях имунологията се мени прекалено бързо, за да е индикатор и причина за проблем).
Trolleybus Как се стига до клиниката с градски транспорт:
Скрит текст:
От  Otogar (Bayrampaşa) или  летище  Atatürk  - М1 червената линия на метрото  на  спирка Yenikapi  /това е последната спирка /. Слизате и тълпата ви води по ескалатора ниво нагоре, ниво надолу,  тук има топла връзка,  гледате зелената маркировка  М2    и табели   - Vezneciler,   чекирате се  и  сте на спирката на зелената  линия  М2.
 Ако сте  в посока Osmanbey  на мотрисата  ще пише  Hacioman,   ако се връщате от Osmanbey   ще пише Yenikapi .    Качвайки се на зелената линия на метрото от  Yenikapi,  следва  -Vezneciler,  Haliç,  Taksim,   Osmanbey – тук е вашата спирка, където ще слезете  и ще се пуснете надолу към Бахчеджи, освен ако решите да се поразходите повечко от  Таксим(
От метро станция  Osmsnbey  излизате към изхода за  -  Halaskargazi Cd., Rumeli Cd,...-    трябват ви четните числа на оживения булевард  горе-  Halaskargazi , възходящи номера ....112, 114,  номер 116 ( е точно на ъгъла,  където трябва да свиете   на дясно по Ebe Kizi Sokagi   и точно там пак ваше дясно  е ресторант Garden Iskender  на нивото на очите ви.   Тръгвате надолу, само направо, покрай магазините, дясно от тротоара - закрит паркинг,  продължавате по права линия, преодолявате надолнището с помоща на стълби, срещу вас е училище  – Galatasaray lllkokulo ve Ortakulu  намира се като на топик, свивате на дясно долу при училището и сте при малките баничарници на тясната уличка  -Kevser Sk.,  Няма и 20 метра в ляво  -  Inan Kirac Sk. и  леко лъкатуши на дясно самата улица, по нея,  само надолу и напред и  се влива в друга , преодоляваме пак  надолнище,  покрай котешката площадка.  Озоваваме се на  кръстовище – дясно автопарк, ляво хотел Lausos Palace.    Вървим по тротоара покрай автопарка,  вече сме на оживения  Hakki Yeten,  на дясно  5-6 минути  -  №11- Бахчеджи.  Задайте маршрута в гугъл / Osmanbey  metro – Bahceci Fulya/ и ще ви се изясни.    Разбира се това е примерен  маршрут, може да си изберете друг  сукак(.   Вместо разходка  15  минути,  може да се метнете на такси до  долу.
На връщане по същия маршрут – катерене до Osmanbey  - M2 зелено  до   Yenikapi  и от там  вземаме M1 червено посока  Atatürk.
Още един  начин  от  летище  Atatürk , споменат по-горе от  Puket  -   платен шатъл на фирма Хаваташ до Таксим.  От Таксим до  Бахчеджи  - пеш  или   такси или  метро до  Osmanbey  и пеш надолу.
Много полезно приложение, неведнъж споменавано в темата  за придвижване с градски транспорт  - Buradan Orayа.
 Пластиката за чекиране в обществения транспорт  -Istanbulcart , подробни обяснения и снимки как се ползва  има в тема „Истанбул” на подфорум Туризъм тук във форума.  Вече струва 8-10 лири.
Memo Друга информация:
Скрит текст:
Основател на клиниката е проф. Мустафа Бахчесъ, но главен специалист в клиниката е д-р Гювенч Карликая. Доктор Карликая 10 години преди това е работил в Мемориал хоспитал и е специалист на международно ниво. Има множество публикации, участия в семинари и специализация в Щатите. Много ерудиран човек, човечен, спокоен и предразполагащ.
Клиниката има репутация да помага на пациенти с множество неуспешни опити. Имат изключително добри ембриолози и техника, което позволява и много успешни процедури със замразени ембриони. Съхраняването на замразени ембриони през първата година е безплатно (в случай, че имате повече оплодени яйцеклетки).
Успеваемост: за жалост няма публикувана официална статистика, тъй като не се изисква от законодателството.
Самата клиника се намира в модерен централен квартал на Истанбул и се помещава на два етажа от голяма бизнес сграда. Входът е през голямо фоайе, минавайки през него, асансьорите са в дясно от рецепцията. Нивото на клиниката е М3. В цялата клиника има усещането за луксозен хотел, но не и за болнично заведение. Фоайето на клиниката за пациенти е изключително просторно, с много голяма тераса с маси. Сервират безплатно кафе, чай и вода. Има и безплатна интернет връзка. Като цяло часовете се спазват, а аз не съм чакала повече от 20 минути за преглед, въпреки че след започване на процедура ходите преди обяд в удобно за вас време, без специално определен час.
Болничните стаи, в които ви настаняват преди пункция, трансфер или при операция са огромни, много удобни и съпругът ви е добре дошъл с вас .
Коордитанотори: Има около 14 човека координатори за чуждестранни пациенти, чиято задача е да помагат с организацията на цялостния престой в Истанбул. Преводач от турски на български няма, но в клиниката работи сестра българска, с която се запознах и предполагам, че няма да има проблеми да помогне с комуникацията при необходимост.
Още при първичния преглед снимат паспортите на двамата партньори, а за тартиране на процедура е необходимо да се представи брачно свидетелство в оригинал.


Hospital Hospital ACIBADEM Maslak Hospital

Pushpin Адрес: Darüşşafaka Mahallesi, Büyükdere Cd No No:40, 34457 Sarıyer/Istanbul, Turkey
Phone +90 212 304 44 44

Animal Ant Координатори за български пациенти:
Phone Нели +905372109487 nelli.caliskan@acibadem.com
Phone Бирсен +905466870307

Wear Briefcase Екип от лекари
Проф. Тараш и екип - https://www.acibadem.com.tr/en/doctor/bulent-tiras/

Date Първичен преглед:
Скрит текст:
Преди една седмица бях на преглед в Acibadem . Болницата се намира в Maslak. Цялата координация относно прегледа и евентуалното започване на стимулация беше с посредничеството на представителния им офис в София.
Първоначално изпратих преведени епикризи, изследвания и кратко описание на проблема по e-mail, който беше препратен на професор Bulent Tiras. Беше ми назначено лечение - Dhea, Omepa и Impryl както и от 2 ден от цикъла да се започне прием на Cyclo Progynova. На следващият цикъл да се направи преглед и започване на стимулация.
След като ми дойде цикъла се свързах с координаторите от България и всичко беше уговорено и потвърдено от тяхна страна. Пътувахме с автобус на фирма Metro през нощта. Сутринта ни чакаше кола на болницата, която ни посрещна и заведе до болницата. В болницата има цял отдел за международни пациенти, който е непосредствено  до входа на болницата. Преводачките на български език са две момичета - Бирсен и Имрем. През цялото време те придружава преводач. Веднага ни беше организирана среща с медицинско лице, което попълваше картон с данните ни и ни разпитваше за опити, проблеми и т.н. Изчакахме около 1 час и бяхме приети от лекарка от екипа на професора /професорът не беше на работа/. Прегледът беше 10-15 мин. С излизането ни приеха в друг кабинет, където ни обясниха цените. Преди тръгване ни беше предложено да ни поръчат и лекарствата, които ни бяха донесени за 10мин.
Организираха ни транспорт до квартирата.
Поисках среща с професора, в първия му работен ден, и ми беше организирана. Срещнах се с него и разговаряхме.
Останах с добро впечатление от организацията.
Trolleybus Как се стига до клиниката с градски транспорт
Скрит текст:
Намира се на metro спирка: Darussafaka
От летището/автогарато се хваща метро М1 до спирка Yenikapi . После се прикачва на метро М2 от Yenikapi до Darussafaka

Hospital Клиника Momart
Pushpin Адрес: Hakkı Yeten Cad., Doğu İş Merkezi., No:15/6 Teşvikiye, Şişli / İstanbul
Phone Tel. + 90 212 211 5 211
Computer https://www.momart.com.tr/?lang=en

Animal Ant Координатори за български пациенти:
Phone Хафизе +905375727537 solmazova.med@gmail.com

Wear Briefcase Екип от лекари
д-р Емре Тургут и екип https://www.facebook.com/dremreturgut

Memo Друга информация:
Скрит текст:
Прегледите ще се извършват на 2-ри етаж на съседната сграда на Момарт, т.е. Terace Fulya Tesfıkiye Mah. Hakkı Yeten Cad. No: 11/13, Şişli 34394 İstanbul, а пункция и трансфери – в Аджибадем Фуля да. Промяна в лабораторията няма, промяната е само в кабинета на д-р Тургут.

Misc Art Къде да направим цветна снимка

Hospital ECHOMAR
Pushpin Адрес: 19 Mayıs Cad.5, Şişli 34360 İstanbul
Phone Tel. + 90 212 219 37 67
Phone Fax +90 212 246 04 82
Computer www.echomar.com
Цена: 650 турски лири.

Hospital Fulya Açık Emar (Център за ЦС)
Pushpin Адрес: Dikilitaş Mah. Ayazmadere Cad. Yeşilçimen Sokak No: 9 Zemin-Giriş Kat Beşiktaş İSTANBUL
Phone Telefon: 444 67 28 – 444 MR BT
Envelope e-Mail: bilgi@fulyaacikemar.com
Computer www.fulyaacikemar.com

Misc Zzz Хотели, хостели и апартаменти:
Скрит текст:
В близост до Мемориал:
Tempo - http://www.tempohotels.com/caglayan/
Elm Suite Hotel - https://www.elmsuitehotel.com/
Big Box Hotel
Ibis Styles Bomonti - https://all.accor.com/hotel/B357/index.en.shtml?utm_campaign=seo … ource=google+Maps

В близост до Бахчеджи и Момарт:
Mim Hotel - http://mimhotel.com.tr/en/home-page/
Orya Hotel - https://orya-hotel.business.site/
Semsan Hotel - http://www.semsanhotel.com/tr/index.php

В близост до Аджибадем Маслак:
Somerset Maslak Istanbul - https://www.somerset.com/en/turkey/istanbul/somerset-maslak-ista … setMaslakIstanbul
Money With Wings Молове:
Скрит текст:
Относно моловете моят фаворит е Istiniye park. Пътят до там е лесен и бърз, в хубав квартал е, самият мол е много приятен. Малко по- на север от него е Emirgan park. Невероятно място. Ако отидете около май месец, има фестивал на лалетата. Иначе има места за паркиране, не помня точно цената на паркинга, влизаш с колата в парка, има алеи само за коли, обикаляш си и си намираш най- доброто място за спиране от няколкото паркинга там. Има и музей на лалетата, а уикенда е пълно с булки- правят сватбени фотосесии. Красиво е.
  Forum Istanbul също е хубав мол, там може да отидете и до Sea Life- аквариум (преди се казваше Turkuazoo), също и Legolаnd. Икеа е наблизо. Има и някаква изложба на динозаври.
   Що се отнася до аквариуми, по- добър от Sea Life е Aquarium Istanbul. На мен ми хареса в пъти повече. Намира се до летище Ататюрк, квартал Флория- невероятен квартал със скъпарски къщи в колониален стил. До този аквариум имаше и малък мол, с топла връзка, не помня как се казваше.
   Страхотен мол, но много скъп е Zorlu Center Istanbul, но пък можете да отидете да оплакнете окото със световните марки и тежките бижута. Има хубава градина.
    Хубаво място за посещение е и Miniaturk- парк на Турция в миниатюри. Имайте предвид, че е на ветровито място, така че отидете, когато е топло. За кафе- Pierre Loti Cafe, на ръба на Златния рог. Понеже е на високо кафенето, качвате се в един кабинков лифт и така отивате там.
   Продължавам с моловете- Kanyon, Mertocity и Akmerkez са малки- не си заслужават. Намират се в доста оживен район, изтървеш ли отбивката, бая ще обикаляш.
   В азиатската част, си заслужава молът Capitol и паркът Büyük Çamlıca Korusu. От паркът има хубав изглед и към Азия и към Европа. Имайте предвид, че там има големи ТВ антени и в този квартал масово се раждали момичета   Crazy , явно влияе на плувците излъчването. А ние трудно си отворихме колата с дистанционното, когато си отивахме, нещо магнитното поле ли го ограничаваше, знам ли.  Mr. Green
   И сега най- хубавото място, където ходихме- Rahmi koç müzesi -уникално място със симворичен вход- около 7 лири, ако не се лъжа. http://www.rmk-museum.org.tr/en/index.htm
   Vialand също е хубаво, но не можахме да отидем, защото беше студено.

Линк към предишната тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1313726
Виж целия пост
# 1
Благодарим за новата тема. Нека сбъдне мечтите на всички
Виж целия пост
# 2
Благодарим за новата тема❤ Нека се напълни с много бебчета и щастливи новини 🤱🏻👼🏻👶🏻🙏🏻
Виж целия пост
# 3
Пожелавам успех на всяка една.
Виж целия пост
# 4
Липсва ни само анкета. Всякакви идеи са добре дошли Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Някой минавал ли е границата със сертификат издаден от his.bg или да не разчитам на него, а да правя тестове, че във вторник пътуваме.
Виж целия пост
# 6
Важат си сертификатите от his, да
Виж целия пост
# 7
Здравейте, предстои ни преглед в Истанбул по друг здравословен проблем. Свързахме се с фирма "Живот за теб". Много бързо записаха час, но се притеснявам дали всичко ще бъде наред с посещението. Не знам по какъв друг начин да отидем на лекар в Турция, затова потърсих фирма. Мисля, че прегледа ще е в болница Мемориал. След година и половина ходене по лекари, без никакъв резултат и изхарчени хиляди левове за изследвания и лекарства, се надяваме в Турция да намерим решение. Добри ли са лекарите там, какви са цените горе долу за изследвания? Много ще съм благодарна, ако някой ми даде повече информация, ако разполага с такава и се извинявам, че не е свързано с темата.
Виж целия пост
# 8
Здравейте, момичета. Имам останали 5 дози гонапептил. Ако на някой му трябва, да пише
Успех на всички!
Виж целия пост
# 9
Здравейте, предстои ни преглед в Истанбул по друг здравословен проблем. Свързахме се с фирма "Живот за теб". Много бързо записаха час, но се притеснявам дали всичко ще бъде наред с посещението. Не знам по какъв друг начин да отидем на лекар в Турция, затова потърсих фирма. Мисля, че прегледа ще е в болница Мемориал. След година и половина ходене по лекари, без никакъв резултат и изхарчени хиляди левове за изследвания и лекарства, се надяваме в Турция да намерим решение. Добри ли са лекарите там, какви са цените горе долу за изследвания? Много ще съм благодарна, ако някой ми даде повече информация, ако разполага с такава и се извинявам, че не е свързано с темата.

Препоръчвам лекари в Аджибадем и Медикал парк.
Виж целия пост
# 10
Колко дни приемате Prednol 4 mg?
Преди и след трансфер?
Виж целия пост
# 11
4 дни преди трансфер.

Колко дни приемате Prednol 4 mg?
Преди и след трансфер?
Виж целия пост
# 12
Цитат на: MaDu link=topic=1348303.msg43065958#msg4306595р8 date=1624787871
4 дни преди трансфер.

Колко дни приемате Prednol 4 mg?
Преди и след трансфер?
А след трансфера?
За тия които са с Хашимото с висок ТАТ и МАТ,  взима ли ли сте го по-дълго от 5 дни?
Примерно до теста?
Виж целия пост
# 13
Здравейте, предстои ни преглед в Истанбул по друг здравословен проблем. Свързахме се с фирма "Живот за теб". Много бързо записаха час, но се притеснявам дали всичко ще бъде наред с посещението. Не знам по какъв друг начин да отидем на лекар в Турция, затова потърсих фирма. Мисля, че прегледа ще е в болница Мемориал. След година и половина ходене по лекари, без никакъв резултат и изхарчени хиляди левове за изследвания и лекарства, се надяваме в Турция да намерим решение. Добри ли са лекарите там, какви са цените горе долу за изследвания? Много ще съм благодарна, ако някой ми даде повече информация, ако разполага с такава и се извинявам, че не е свързано с темата.

Не съм чувала за тази фирма, но знам че Медикъл Караджъ също съдействат по най-различни медицински проблеми и са много готини. Изпращат епикризи и от болницата/болниците, с които работят насочват към съответния лекар. Може да проверите/ да се обадите/  и на ТУР МЕД( те също са големи професионалисти).
Виж целия пост
# 14
Здравейте,  как  стоят  нещата с замразяване  за колко време и колко  струва в Мемориал . И кой  хотел бихте ми препоръчаш около  Мемориал  дори да е на 2.3 км
Благодаря  предварително
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия