Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Махане на памперс и биберон - 3

  • 15 087
  • 212
Първа тема: https://m.bg-mamma.com/?topic=851425
Втора тема: https://bg-mamma.com/?topic=1108988
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата! Аз таман се зарадвах, че два пъти ака в гърнето и… край Sad даже взе да си “връща” акото като усетя, че му се ходи и тръгна да го слагам, и да ме дебне да го свърши в памперса (още не сгм го оставяла по гащи, защото преди 2-3 месеца като го направих и ревеше и пищеше като се намокри…) Продължава да не казва, както бях споделяла. Иначе си усеща, защото спира да прави там каквото прави в момента на действието… Чудя се дали да не направя “пауза” с обучението. Напредък е поне, че вече сяда в гърнето (макар и да е за не повече от 8-10 секунди. Преди изобщо не искаше.
Виж целия пост
# 3
Здравейте момичета!Имам нужда от съвет,съпричастност и разбиране 😃! Дъщеря ми е на 2г.1месец ,10 дни беше изцяло без памперс,първите няколко дни стискаше до вкъщи после почна да казва и показва и да пишка и на вън!И всичко беше прекрасно до преди 2 дни.Изведнъж почна да пишка в гащите и да казва след това и в къщи и на вън.Почнах да й обеснявам спокойно,да й припомням всичко по реда си,ноооо НИЩО!!! Как е възможно се чудя и какво да правим от тук на татък?
Благодаря ,че ме изчетохте!
Виж целия пост
# 4
Случва се понякога. И дъщеря ми беше така. Научи се да казва и след няколко дни спря. До тогава ползваше гърне и реших да й обясня, че е голяма и трябва да започне да ходи на тоалетната и прибрах гърнето. Оттогава започна да си казва без пропуск. Явно гърнето вече й беше омръзнало.

Така че мога да те посъветвам да промениш нещо в изхождането, което да й бъде интересно и отново да й грабне вниманието.
Виж целия пост
# 5
Да ,първоначално точно това бяхме направили-самото ходене към гърнето или дръвчето навън беше с бягане и смях и тя се забавляваше ,не сме променяли метода,но не знам какво я провокира да се отдръпне.
Благодаря!
Случва се понякога. И дъщеря ми беше така. Научи се да казва и след няколко дни спря. До тогава ползваше гърне и реших да й обясня, че е голяма и трябва да започне да ходи на тоалетната и прибрах гърнето. Оттогава започна да си казва без пропуск. Явно гърнето вече й беше омръзнало.

Така че мога да те посъветвам да промениш нещо в изхождането, което да й бъде интересно и отново да й грабне вниманието.
Виж целия пост
# 6
Идеята ми беше да промениш нещо за да й стане отново интересно, а не че е имало промяна и това я е накарало да се отдръпне. На тази възраст всичко им омръзва бързо и вероятно това е проблема. Успех!
Виж целия пост
# 7
rstamcheva ходи ли на ясла детето?
Виж целия пост
# 8
rstamcheva ходи ли на ясла детето?

Не все още,ще започне от септември месец.
Виж целия пост
# 9
Здравейте момичета! Да споделя и аз моя опит с гърнето и да помоля за съвет. Всякакви видове гърнета, книжки, писоари и приставки за тоалетна ползвахме и пробвахме на няколко пъти през различни интервали от време - на 12м., 1.4г., 1.10г. - все не се получаваше. Последния път на 1.10г. си казваше, че има пиш и ако, но само търчеше из хола и отказваше да седне на гърнето, или сядаше за малко и веднага ставаше. А когато се напишкваше или наакваше в гащите, следваше неистов рев. Няколко дни така по цял ден и преустановихме опитите. Започнах ги сега наскоро пак като навърши 2г., защото вече и говореше повече. Купихме от тези гърнета тип тоалетна чиния, за да му е по-удобно. Махнах памперса и три дни без успех, въпреки непрекъснатото говорене, обясняване и подканяне от моя страна. Тъкмо си мислех да се отказвам пак, но този път забелязах, че не му прави впечатление като се напиша и е мокър - нямаше вече крещене и тръшкане и си казах че това е някакъв напредък и ще дам още един ден. На четвъртия ден без гащи стана чудото - започна да казва "пиш" и да пишка в гърнето - сложих го като го видях, че много му се пишка и едвам издържа вече и започнах да му говоря и обяснявам, че няма нищо страшно, че може да се отпусне и да не се притеснява, че ще пляскаме после и ще се радваме много, да направим басейнче в гърнето и т.н. Взе че се получи и оттам нататък беше ок.

С акането сега обаче е големият проблем - казва "ако, гърнето", сяда и става след няколко секунди. Почва да тича из хола, да се стиска, да плаче и да не иска да седне пак. Понякога се изаква в гащите (по-добрия вариант), понякога това продължава дълго и се изаква чак, когато му сложа памперса след следобеден сън или след нощния. Не знам какво да правя - изчерпаха ми се всички идеи за обяснения. Моля за съвет, ако някой има подобен опит.
Виж целия пост
# 10
Здравейте и от мен!
Бях писала в предната тема, че ни предстои махане на памперса. Синът ми е на 2.5г и от 1 месец съм махнала дневния памперс. Първите 3 дни си пишаше и акаше в гащите, без грам притеснение. Вечерта на 3я ден си каза, че има пиш и склони да седне на гърнето. Оттам нататък почти без никакви аварии първите 10 дни. След това тръгна пак на ясла и от 2я ден там започна често да се напишква и казва, че не иска да пиша и няма, а видимо му се ходи. От поне 1г не е пишкал на следобедния сън никога, а в яслата 2 дни ми казват, че се нспикава по време на сън. Разболя се отново и пак е вкъщи, та пак се подобриха нещата, но като е навън и се заиграе невинаги казва и се напишква. Дотук няма драма (като изключим притесненията ми, че в яслата нещо го стресират по тая тема). С акането обаче, нямаме напредък никакъв. Отказва да ака седнал, било то на гърне или тоалетна. Струва ми се, че просто не успява. Опитва понякога, но не става. Иска си да му сложа памперс, за да се изака. Ако не, се стиска с дни. Та слагам му, като иска... Не искам да се стиска и запече. Имаме лек напредък - започна да ака клекнал с памперса. Надявам се лека-полека да се случат нещата. Не пришпорвам и не се карам. Обяснявам постоянно, пък когато-тогава. Кофти само, че в яслата не знам как ще се случва акането...
С биберона обаче, имаме голям проблем. Не иска и да чуе за махане, сега вади и кътници и ми се струва още по-привързан, защото доста често го търси и не само за сън. Всякакви глупости от рода на "да го дадем на коте,куче,бебе,бебето на котето" и т.н. категорично не помагат. Както и това, че е голям батко и вече не му е нужен, че ще му се смеят и само бебетата имат биби, че ще му изкриви зъбките и т.н., също не дават резултат. Припомням, че имам 1 опит с отрязване на биберона и неистова нервна криза от негова страна (преди 9мес). Не знам как да процедирам. Опитвам да сведа употребата му до минимум, но той полудява като не го получи. Нищо не го разсейва и няма значение, щом не му се даде бибата.
Виж целия пост
# 11
При децата емоциите играят много важна роля при изхождането. Затова не трябва да се бърза и да се изчакват децата да покажат сами, че са готови. В противен случай може да се получи обратния ефект.
Виж целия пост
# 12
За бибата и аз събирам идеи - нашата е на 2 г. и 2 седмици. Преди 2 месеца пробвахме с рязане, но не се получи, понеже при нас развива един навик за ядене на яки и ръкави (вече от 4 месеца) и махането доведе до ядене на яките не само при сън. Бибата я използваме само за нощния сън, в градината на обяд заспива без. Пробвахме да четем книжки, да я даваме на зайчето, на мечето, кучето да я изгризе.. не става.. Все още няма кътници, предполагам, че единия избива и всичко е в устата, по всяко време.
Виж целия пост
# 13
Мога да се включа за памперса, тъй като моите деца не са ползвали биберон.

Etelle, може би детето изпитва дискомфорт при акане и затова става от гърнето и се разстройва. Опитай да даваш по-разхлабващи храни за да не са много твърди изпражнията и на детето да му е по-лесно. Лека полека ще стане. Щом казва за пиш, значи сте свършили по-важното, защото за децата е по-трудно да овладеят пикочния мехур.

M0n17ny, нормално е докато се адаптира детето в яслата, да има проблеми с изхождането. Не е вкъщи, където се чувства най-комфортно, така че не може да се очаква да се справя идеално с изхождането. Важното е в яслата да съдействат и да имат търпението да държат детето без памперс. Защото чувам, че в много ясли не им се занимава и слагат памперс. А за свалянето на памперса се иска търпение и съдействие от всички, които се грижат за детето.

И двете потребителки, мога да ви посъветвам за акането да опитате много плавен преход, защото по-големите деца, които не са свикнали досега да акат на гърне, понякога се плашат от това. Например, първо подканвате децата да акат клекнали с памперса, след това опитвате да махнете памперса и да акат клекнали в отворения памперс, сложен на земята и така да достигнете до правилното място за акане.
Виж целия пост
# 14
Охх.. и аз махнах памперса много бързо , но за акането го е страх .. на яслата му слагат памперса за лягане и тогава ака като спи и после в 14 се събужда и край.. всеки ден е така вече в чудо се виждам ... явно иска да му сложат памперса и там да се иззака друго обяснение няма
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия