Как да сме сигурни, че по време на ваканцията бебешката кожа е достатъчно добре защитена?

Трябва да знаете, че независимо от използваната слънцезащитна козметика, не се препоръчва бебета и деца до 3 години да се излагат на пряка слънчева светлина.

Правилото е особено валидно за летния сезон и за дните, които семейството прекарва край морето. Ако с вас има бебе или съвсем малко дете, най-сигурното място за него е на сянка. Предвидете достатъчно голям чадър, под който най-малките да могат да си играят. Можете да използвате и малък надуваем басейн, в който времето на плажа да минава по-забавно, но отново на сянка.

Не оставяйте обаче бебешката кожа без висока степен на защита, дори и без пряко излагане на горещите слънчеви лъчи. Под чадъра вашето бебе или малко дете също се нуждае от продукт с филтър както срещу UVB, така и срещу UVA лъчите.

Можете да се доверите на специалнoто мляко за бебета Anthelios Dermo-Pediatrics SPF 50+, което нежно защитава бебешката кожа, включително и ако е склонна към атопия. Продуктът е с хипоалергенна формула, специално създадена за бебета след 6-месечна възраст. Нейната оптимална UVB 50+ защита и UVA защита е по-стриктна спрямо Европейските препоръки за слънцезащитни продукти, благодарение на своята патентована и фотостабилна филтърна система.Anthelios Dermo-Pediatrics SPF 50+ е обогатено с естествено добито масло от карите за хидратиране и успокояване на кожата, както и за подсилване на защитната и бариера. Комфортната кадифена текстура гарантира леко и приятно нанасяне. Правете го на всеки два часа и задължително след изпотяване, като избягвате областта около очите.

Тук споделяме с вас как да защитите от слънцето дори най-чувствителната кожа.