Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първи прегледи на бебето

  • 878
  • 7
Здравейте,

Знам, че при изписване от родилното около 24 часа след това трябва да бъде посетено вкъщи от лекар да го прегледа, както и 2 седмици след това. Ако дотогава още не му е готов актът за раждане и съответно още няма ЕГН, по какъв начин се записва, че е прегледано от лекар и дали като дойде на посещение у дома, ви издава някакъв документ за прегледа(защото знам, че тези прегледи се водят задължителни и някъде може и да се изискват след това).
Също така възможно ли е да бъде преглеждано на частно, още докато няма избран личен лекар. Благодаря.
Виж целия пост
# 1
Да като педиатъра дойде вкъщи нямахме още акт за раждане,прегледа я,казах основни неща три имена,колко се е родила и т.н.документ не ми е издавала тя.
Като взехме акта за раждане просто й се обадих да й издиктувам ЕГН на малката.И после ще трябва здравен картон да записват ваксините и консултациите(кг,ръст)но тя ще ви каже .
Виж целия пост
# 2
Никой никъде няма да ви търси отчет за този преглед. Не е задължителен, а желателен, някои лекари искат заплащане за посещението, други все още не ходят по домовете заради Ковид. Коментирайте директно с избрания лекар.
При нас не дойде след изписването, директно на 14ти ден отидохме на консултация с акт за раждане.
С първото дете пеадиатърът дойде вкъщи, но си поиска заплащане за това.
Виж целия пост
# 3
Да, посещението вкъщи след родилното се заплаща, защото бебето все още няма ЕГН и съответно не е записано като пациент при педиатъра. Какъв документ да ви дадат за този преглед? То даже не е точно преглед, а е някакво като посещение да види дали има условия за бебето и дали е минала жълтеницата. Поне моето не го е преглеждала, а само нас разпитваше как го храним, къпем, дали пиша и ака, как го обличаме, къде спи и такива неща.
Виж целия пост
# 4
Не съм заплащала за посещението и доста обстойно си прегледа децата. Носеше си слушалките, съблече ги целите и ги преслуша. Разпита ме за раждането, обясни ми за къпане, хранене и други общи неща. Документ не ми е давала.
Виж целия пост
# 5
Не сме плащали нищо, дойде да го прегледа разпита ме как е кърменето, къпането и т.н. Каза кога да я посетим в кабинета й и това беше. Но моето дете си имаше акт за раждане още с изписването поради други причини.
Чувала съм че някои плащат, други не... пригответе си пари все пак.
Виж целия пост
# 6
Всъщност до 24 часа след изписването трябва да бъде посетено от личния лекар, поне това е включено в програма Детско здравеопазване на НЗОК. Не би следвало да се плаща.
При нас дойде пита за раждането, пита за храненето, показа ни как да я изкъпем, погледна и каза как да чистим пъпчето, даде ни други съвети. Отделно си носеше слушалки и я преслуша, погледна гърлото, провери рефлексите.
Мисля че копие от епикризата от болницата дадохме.
Виж целия пост
# 7
На мен педиатърката не ми взе пари за прегледа,нямахме акт за раждане,взе си само едното копие от епикризата на бебче.Дойде в къщи на 3 ден след изписването.А предия дойде и частната при която ще си го водя тъй като направих и абонамент.Мисля,че е задължително да се посети бебче в къщи!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия