На море в Гърция 2021 - IV

  • 41 071
  • 799
# 285
Всеки се съобразява с личния си бюджет. Не мога да кажа, че е по-евтино, но е прясно, вкусно, натурално. Не се притеснявам какво ще получа. Трима ядем за около 60 евро като има и бира, и вино. Когато е с риба е повече, но не е всеки ден.
Обожавам гръцка баба да ми изпържи картофи, патладжан, да топим пресен хляб с хрупкава коричка в сосче със зехтин и домашни маслини, топла хорта с много лимон и зехтин, гаврос, калмари.
Скрит текст:

Лоша закуска също не сме случвали. Крехък, топъл, пухкав хляб, който има вкус. Храната за нас е част от цялата почивка и определено търсим хубавата и традиционна кухня. Модерни европейски изгъзици има и в София.
Виж целия пост
# 286
Гърция си е Гърция, това отношение, истинска храна и чиста вода на нашето море така и не срещнахме през годините...Ние неделя се върнахме от Касандра, нощувките ни бяха в Ханиоти, много приятно градче, с много магазини, заведения, там с две ръце мога да препоръчам едно ресторантче с отлична кухня, сардините и скаридите саганаки бяха неприлично вкусни, мидите, октопода, абе всичко беше без забележка, големи порции, нормални цени, сервитьора е българин - Васко, много свястно момче. Това е ресторанта https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g667131-d7008099-R … al_Macedonia.html
И нагледно скаридките и десерта
Скрит текст:
Скрит текст:

За закуски и всякакви сладки изкушения в Ханиоти, препоръчвам Dramis Bakery, пробвахме доста неща и всичко беше вкусно.
Обаче от към плажове съм разочарована, така и не открихме, такъв който да покрие очакванията ни. Другата седмица сме на Ситония.
Виж целия пост
# 287
Открих разликата в тотала. Ние не пием алкохол. В повечето случаи сме на вода. Безалкохолно с фрапето, но с храната вода.
Виж целия пост
# 288
Всеки се съобразява с личния си бюджет. Не мога да кажа, че е по-евтино, но е прясно, вкусно, натурално. Не се притеснявам какво ще получа. Трима ядем за около 60 евро като има и бира, и вино. Когато е с риба е повече, но не е всеки ден.
Обожавам гръцка баба да ми изпържи картофи, патладжан, да топим пресен хляб с хрупкава коричка в сосче със зехтин и домашни маслини, топла хорта с много лимон и зехтин, гаврос, калмари.

(Не споря с тебе, само разговарям).
Аз това с топенето не го правя никога, нито у нас, нито по време на ваканция. Не ми е вкусно.

Но без значение дали ядем с пръсти или с клечки, говорим дали е по-евтино там или тук.
Да, съгласна съм, че с риба сметката за трима скача над 60 евро. 120 лева за трима тук си е добра сума.

Аз обичам в Гърция да ям лаврак и ципура. 18-22 евро е цената за порция. Не знам дали точно ще преям или ще ми е добре, но това не са 15 евро и е без хляба, водата, десерта...
Виж целия пост
# 289

Ето сметка, прясна-прясна, както и лаврака включен в нея, който сам си избераш, малко повече от 0.500 гр. Порцията спагети е голяма, за двама. Не е пет степенно меню, но за обяд това си е преяждане за двама, без алкохолизиране. Няма патладжани, няма дюнери. Нека някой, в село по българското черноморие да каже дали има такива цени, защото дори и в София за това качество няма. И не рекламирам локацията, в момента тук е по-зле от Приморско и Китен, претъпкано и неприятно. Но е една идея по-добре.
Виж целия пост
# 290
Здравейте. Току що попълних плф,за влизане на 25. Получих имейл с потвърждаване,но има и прикачен файл с код. Аз ли бъркам...кода не идва ли в деня на пътуване. Съвсем се обърках
Виж целия пост
# 291
Някой във Фурка на Касандра (бях се заблудила, че е в Сивири) да знае дали работи все още големият аутлет магазин за дрехи? По спомен една българка работеше там.
Виж целия пост
# 292
Портокалова и шоколадова пита е задължително да се опитат във всички възможни локации Heart Eyes Най- чудесната дo сега сме открили на Пелион
Виж целия пост
# 293
Аз съм фен на екмек кадаифа. Най-добрите места за екмек кадаиф - сладкарница Тасос, Никити, и едно кафене в Глифа:

Виж целия пост
# 294
Лаврак и фагри обичаме много, но на два пъти изобщо не ни хареса тук и спряхме да го поръчваме.
Утре ще видя на aliki щакво ще намислим за обяд и ще пиша. Метнала съм око на едни скариди.

Лично за мен разлика в цените тук и в Бургас почти няма. В Бургас ходим на Хепи, Нептун, Златна котва. Дюнери, гироси и т.н не ядем. Като сме навън обичаме на гледим небцето.
В същия състав на един Нептун не ни мърдат поне 250-300лв сметка.
Виж целия пост
# 295
Здравейте. Току що попълних плф,за влизане на 25. Получих имейл с потвърждаване,но има и прикачен файл с код. Аз ли бъркам...кода не идва ли в деня на пътуване. Съвсем се обърках

И при мен е така. Пуснах сутринта информацията за пътуване след няколко дни, а преди малко получих сертификата с QR кода.
Виж целия пост
# 296
Всеки се съобразява с личния си бюджет. Не мога да кажа, че е по-евтино, но е прясно, вкусно, натурално. Не се притеснявам какво ще получа. Трима ядем за около 60 евро като има и бира, и вино. Когато е с риба е повече, но не е всеки ден.
Обожавам гръцка баба да ми изпържи картофи, патладжан, да топим пресен хляб с хрупкава коричка в сосче със зехтин и домашни маслини, топла хорта с много лимон и зехтин, гаврос, калмари.

(Не споря с тебе, само разговарям).
Аз това с топенето не го правя никога, нито у нас, нито по време на ваканция. Не ми е вкусно.

Но без значение дали ядем с пръсти или с клечки, говорим дали е по-евтино там или тук.
Да, съгласна съм, че с риба сметката за трима скача над 60 евро. 120 лева за трима тук си е добра сума.

Аз обичам в Гърция да ям лаврак и ципура. 18-22 евро е цената за порция. Не знам дали точно ще преям или ще ми е добре, но това не са 15 евро и е без хляба, водата, десерта...

Вероятно цитираш цените на Миконос...  В почти всички таверни на Пелион, както и в нормални таверни на Халкидики (справка от преди седмица), цената на кг лаврак/ципура е 35-40 Евро, което за риба около 350-400 гр е максимум 15-16 Евро, при това с гарнитура. За нас част от почивката в Гърция е храната и именно местните специалитети - дори простите и елементарни за някои пастицио, мусака, стифадо, патладжан и тиквички т.н. Извинявай, но разликата между Снежанка и Дзацики е огромна, освен ако не ги купуваш от Лидъл 😏.
Обожаваме и морските деликатеси - да не са евтини, да порцията гаврос е 6 Евро ( не знам колко е цацата в БГ), но не бихме заменили гръцката кухня....
Както казаха по-горе, както в БГ има скъпи ресторанти и могат да се по харчат много пари, така и в Гърция има подобни.
Виж целия пост
# 297
да се таралянкам до Гърция, за да ми опече баба в селце с още 20 баби патладжанче.
Ама много отиваме тъкмо за това. Защото е нещо, което трудно можеш да получиш другаде. Фюжън ресторанти и дискотеки има по целия свят, и в София има.

Хубавото е, че море в Гърция много и за всеки вкус, а не като при нас две педи бряг и да се чудим как да натъпчем всички мераци - инвестиционни, клиентски... Stuck Out Tongue
Не бих могла да го синтезирам по-добре. Има за всеки по нещо и всякакви спорове и паралели са наистина излишни.
Така ни гостеше ежедневно нашата мила хазяйка в Крит (Riza Falasarna Apartments) и това отношение за мен остава неизменна част от видяното и преживяното на острова.

Бобът, разбира се, не е особено Инстаграм-абъл и подходящ за профилна снимка у Фейса, което пък също се оказва мотив за таралянкане до определени места в Гърция при някои хора, познавам немалко такива.
Esmee, ако харесваш по-комуникативни места, южен Крит можеш да го прескочиш с чиста съвест. На мен много ми допадна, но аз съм умерен социопат и съвсем умишлено си търся козите, маслините, бабите с патладжаните и пустите плажове.
Липсва ми Крит. Ако някой ми беше казал, че ще съм намятала 5 ракии, преди да съм пила фрапе в Гърция, никога нямаше да му повярвам. Изкарах я тази почивка елегантно почерпена от обяд и животът беше хубав.
Чуден остров, чудни хора!
Виж целия пост
# 298
Извинявай, но разликата между Снежанка и Дзацики е огромна, освен ако не ги купуваш от Лидъл 😏..

Извинена си. Дори не знаех, че се продават в Лидъл. Аз салати от пластмасови кутии не ям.
А огромната разлика в какво се състои всъщност?
За рибите - да, цените са в Левкада и Миконос.

Добре, добре, просто имате щур късмет да намирате евтини ресторанти в Гърция.Cookie Custard Poultry Leg
Виж целия пост
# 299
Изключително много се радвам, че има хора, които не харесват Гърция.
Преориентирайте се. Тъкмо ще е по-добре за нас!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия