Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

3-дневна диета с картофи

  • 1 461
  • 14
Здравейте, искам да попитам някой пробвал ли е тази диета и дали има ефект. Става въпрос за картофена диета, която обещава за три дни минус 5 кг. Също искам да попитам, евентуално ако диетата проработи, възможно ли е да ми увиснат гърдите от рязкото сваляне. Благодаря предварително.(извинете, пуснах я в грешния раздел)
Виж целия пост
# 1
Разбирам, че на хората въобще не им се чете и не знаят за съществуването на гугъл и как да го ползват, ама възрастен човек да си мисли, че от три дни ядене на картофи ще свали 5 кила и ще му увиснат гърдите вече е прекалено...

Не, няма да свалиш 5 кила като ядеш три дни картофи, и съответно нищо няма да увисне.

Ако три дни закусваш вода, обядваш вода и за вечеря подушиш отдалеч зрънце грозде, моооооооожеее би ще свалиш 3 килограма. Които ще качиш след седмица двойно.
Виж целия пост
# 2
Няма, няма да ти увиснат гърдите от тази диета.
Виж целия пост
# 3
Хм, казват , че 2 дни на варени картофи или варен ориз се изпик.ват до 2 килограма. Вероятно е различно при всеки.
Казах изп.кават се 2 кг т.е. вода е. Връщат се с връщането на предишното хранене и въобще не става въпрос за отслабване.
Върши работа, ако някоя дреха е твърде точна и трябва да влезеш в нея по някакъв повод, но е рисковано.
Също така върши работа след някой празничен обяд/вечеря за източване на задържаната вода.
Но не се отслабва и нищо им няма на гърдите.
Виж целия пост
# 4
Гугълнах, такава не видях. Имаше 3кг за 3 дни, 3 кг за 5 дни, тъй че тази ми се струва като са е фалшива.

Шегата настрана - ще свалиш нещо, ако ядеш по 2 варени картофа на ден и ще си го върнеш още на следващия. Физически е невъзможно да трансформираш трайно 5кг мазнини за 3 дни. Измисли по-бавен, но сигурен метод.
Виж целия пост
# 5
Ех, ако ставаше с картофи!
Един килограм е 6000 ккал. Пет килограма 30000. Глад с нормално горене на калории - 2000 на ден. Грубо. 30000/2000 = 15 дни. Само, че това е невярно, едно че не може да се удържи на 0 кал на ден, второ че метаболизма и здравето заминават на кино.
Виж целия пост
# 6
Няма да стане с картофи. Пробвай с домати и краставици.
Виж целия пост
# 7
После с моркови, а когато и това не стане ...е, толкова зеленчуци има.
Виж целия пост
# 8
Независимо какво ядеш или не ядеш три дни, няма да смъкнеш пет килограма. А колкото и да смъкнеш, няма да е трайно, защото така не се горят мазнини определено.
Предполагам, че ако се яде едно и също (сравни с житената диета на Дънов), има пречистващ ефект. Също и водата, която се изхвърля, смятам че ще помогне за някакво пречистване.
А вече дали си заслужава, ти си реши.
Ако решиш да го правиш (без да разчиташ на трайно отслабване), след това се захрани внимателно.
Виж целия пост
# 9
Може да се отслабне, ако си 140 кг. Ако си 50 и искаш да станеш 45- не,няма да стане.
Виж целия пост
# 10
Че няма да отслабнеш за 3 дни, няма, ама може да се разтовариш, ако ядеш диня, домати, краставици и пр. Това да ядеш само картофи в тия жеги, когато има толкова пресни плодове и зеленчуци, звучи доста гадно. Зимата, като няма пресен зарзават, тогава пробвай картофите.
Виж целия пост
# 11
Абе вижте сега... За 3 дни ползите ще са следните:
1. Свалените килограми е напълно възможно да са толкова ако не добавяте сол. Ясно е, че това ще бъдат предимно течности, но все пак - самия факт, че са задържани (ненужно) от тялото, и са изхвърлени носи ползи
2. Картофите имат доста фибри в тях, цяла натурална храна са, макар и бедна на полезни вещества.
3. Ако не добавяте олио и подобни то това се явява 3 дни нискомазнинна диета, която определемно има ползи - подобни на плод за 3 дни и т.н.

Така че някакъв полезен ефект ще има тази диета, отделен е въпроса, че самото намерение за такива кратки чудотворни диети е лишено от дълбок смисъл и от там произтича много по-големия проблем в случая.

Ако редувате такива моно диети често крайния резултатможе да не е добър.
Виж целия пост
# 12
Ех, ако ставаше с картофи!
Един килограм е 6000 ккал. Пет килограма 30000. Глад с нормално горене на калории - 2000 на ден. Грубо. 30000/2000 = 15 дни. Само, че това е невярно, едно че не може да се удържи на 0 кал на ден, второ че метаболизма и здравето заминават на кино.

Е, посмали, Манго! В килограм картофи, в зависимост от сорта има между 700 и 900 калории. Измежду по-ниско калоричните са червените, които остават по-твърди и са на около 710 калории на кг.

Не бих правила такава диета, защото картофите са бедни на хранителни вещества. Смисълът от диетата е, че не дразнят червата, бедни са на протеини и при отделяне на трипсин собствените протези чистят нежеланите протеини в тялото.

А за разтоварване, тридневен пълен глад или на зеленчуци като целина, моркови, магданоз, копър, кориандър, зеле ми се виждат по-витаминозни.
Виж целия пост
# 13
Аз съм чувал за 2 такива експеримента.. едното беше в Австралия замесец и нещо, човека е ял само картофи за проба дали ще отслабне - отслабнал е доста.

Другото е в Русия - 6 месеца цяло семейство с дете - само на картофи, за да се разберат има ли влошаване в здравето и работоспособността. По време на войната е било важнно изхранването на народа с възможния минимум, поради това май е правен експеримента. Нямало е последствия, работили са здраво на полето през това време, не са наблюдавани проблеми.
Виж целия пост
# 14
Невена, зелето е опция от гледна точла на това, че организма има нужда от ужасно много енергия, за да го обработи. Реално ако ядеш само зеле ще си даже на минус откъм калории и ще отслабнеш, но има опция след три дни да не можеш да станеш леглото от болки в стомаха.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия