Мазната и смесена кожа, както и кожата на жените, страдащи от акне, има нужда от специфични слънцезащитни формули.

Anthelios на La Roche-Posay предлага продукти, които предпазват кожата от слънцето без усещане за утежняване, без да я омазняват допълнително и без бели следи. Гамата предлага и продукти с лек козметичен ефект, изключително подходящи именно при мазна и акнеична кожа.  

Защо летният сезон е предизвикателство за жените с мазна кожа?

Високите температури стимулират мастните жлези в кожата и в горещините тя се омазнява допълнително. Това прави избора на слънцезащитен продукт сложен, защото формулата трябва да е лека и да не оставя допълнителен мазен филм върху лицето, но и да е високоустойчива. Важно е това да не ви отказва да използвате слънцезащита, и то ежедневно. Трябва да знаете също, че някои съставки, използвани в козметиката за мазна кожа я правят още по-чувствителна към слънцето.

Споделяме с вас и най-важното за защитата на детската кожа.

Anthelios за мазна кожа - много висока защита и козметичен ефект в едно

Слънцезащитна формула с SPF 50+, обогатенa със Салицилова киселина и Ниацинамид - гел кремът Anthelios Anti-Imperfections третира мазната кожа, докато същевременно я предпазва от горещите лъчи на слънцето. Продуктът е силно резистентен към вода, некомедогенен. Благодарение на своята AIRLICIUM™ технология с матиращи микро-частици, веднага попива себума за дълготраен ефект.Тук можете да прочетете и съветите ни за предпазване на чувствителна кожа от слънцето.

Ако кожата ви е едновременно мазна, но и свръхчувствителна към слънцето и склонна към алергични реакции, изберете матиращ гел-крем Anthelios XL SPF 50+. Неговата текстура Dry Touch с матиращи микрочастици попива незабавно и има ултрасух финиш. Контролира следите от омазняване и изпотяване, така че да се чувствате напълно уверени, докато сте на плажа. Подходящ за чувствителна кожа или кожа с непоносимост към слънцето, гел-кремът действа и в посока превенция на причинени от слънцето пигментни петна.

Когато говорим за мазна кожа, не можем да пропуснем и незабележимия флуид Anthelios. За жените с мазна кожа носенето на грим през лятото е предизвикателство, защото още един допълнителен слой сякаш не оставя кожата да диша, запушва я и я утежнява, влошавайки вида й. Anthelios Invisible Fluid SPF 50+ елиминира уравнението "слънцезащитен крем плюс фон дьо тен" и само с един лек слой защитава и същевременно изравнява тена. Флуидната му, изключително лека текстура незабавно се слива с кожата и оставя естествено покритие. Усещането за лекота е незаменимо, а в същото време лицето е защитено, леките несъвършенства са прикрити.Сега можете да спечелите слънцезащитен продукт от La Roche-Posay!

Участвайте в играта, като се включите в тази дискусия и споделите имате ли проблем с прекомерно омазняване на кожата и поява на акне и как се отразява на кожата ви горещината през лятото.

Виж целия пост