Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имена за момче - Илия или Мартин

  • 3 095
  • 63

Анкета

Кое име ви допада най-много?

Опции:

* Гласуването приключено: вт, 24 авг 2021, 20:33
* Може да изберете максимум 2 опции.

Здравейте, прекрасни!
Моят мъж се чуди как да кръстим синът ни. Дъщеря ни се казва Мая, но това име го избрах аз. Сега реших да оставя изборът на име на сина ни на него, но той съвсем заби. Аз лично много харесвам Мартин, защото на галено е Марти и е много сладко, а и Мартин и Мая много си ходят, отбор еМ. Но пък дядо му се казва Илия, който е наистина чудесен човек. За съжаление с родителите му изобщо не се разбираме (семейно, дори той не се разбира с тях). Положението е трагично, но няма да изпадам в обяснения за това. Казвам това, т.к. и на двамата му родите имената започват с "И" и не ми се щеше името на синът ни да започва с тази буква, но за Илия съм склонна да направя компромис (дядо му ни подкрепя доста). Но пък се чудя как може да викаме на галено на Илия?
С две думи в чуденка сме.
Моля и за вашето мнение или дори идеи.
Хубав и усмихнат ден!❤️
Виж целия пост
# 1
За мен Илия е и много силно име, а и лично познавам  трима души Мартин Иванов,така че от мен - Илия.
Виж целия пост
# 2
Мартин ми харесва повече от Илия, но пък щом ще е кръстен на дядо си, по-добре да е Илия. Ще има силен светец за покровител и ще празнува имен ден на голям празник, ако това е важно за вас или него.
А и Илия се съдържа в името на бащата Вилиянов
Виж целия пост
# 3
С две ръце съм за Илия, много силно и красиво име. А можа да не се съкращава и да му викате Илия, достатъчно е кратко.
Виж целия пост
# 4
И двете не ми харесват. Има много по-красиви имена. Илия е архаично, а Мартин банално. И като звучене не ми допадат. Ако не се разбирам със свекитата, не бих кръщаваха на тях дори и с буква. Илия няма галено. Не те съветвам да правиш компромис ако едно име не ти е на сърце.
Желая ти леко раждане, здраво бебе!
Името ще го измислите да се харесва и на двамата.
Виж целия пост
# 5
Гласувах за Мартин. Илия не ми харесва - твърде архаично е според мен.
Виж целия пост
# 6
Защо не Илиян?

Иначе гласувам за Мартин. Имам слабост към името, моят племенник се казва така.
Виж целия пост
# 7
Защо не Илиян?

Иначе гласувам за Мартин. Имам слабост към името, моят племенник се казва така.
Илиян Вилиянов твърде много се повтаря.
Илия също има много общо с бащиното име, но поне не се римува.
На галено може Илко
Виж целия пост
# 8
Гласивах за Илия защото си пасва много с бащиното и фамилията и е различно от масово използваните в момента каквото е Мартин. Но за галено не се сещам.
Виж целия пост
# 9
Поразрових се и видях, че съкратеното на Илия е Илко или Илчо.
По принцип не бих направила компромис особено с хора като моите свекър и свекърва, но дядо му е наистина много достоен мъж, който е отгледал моя мъж и го е научил да уважава и да се грижи за жена си. Освен това той е от малкото хора, които не бяха манипулирани и настроени срещу нас. Даже напротив - винаги ни подкрепя и ни казва да си гледаме живота и да не ни пука. По тази причина съм склонна да направя компромис.
Виж целия пост
# 10
Мартин е много често срещано. Има и други класически имена, като няма да са по 2-3 деца в клас с това име. Харесва ми, но не бих го избрала по тази причина.
Илия ми е твърде архаично.
Ако приемате предложения, давам няколко: Константин, Филип, Климент, Данаил.
Виж целия пост
# 11
Гласувах за Илия. Познавах Илия, на когото казваха Илко.

Успех!
Виж целия пост
# 12
И за мен Илия е архаично, съжалявам. Дядото щом е толкова прекрасен човек, сигурно няма да се засегне, ако не е дословно на него. Илиян е по-съвременно, но комбинацията с Вилиянов не е много ок за мен. Затова гласувах за Мартин, макар че е толкова популярно, че чак до втръсване. Като чуя вече Мартин, Александър и Кристиян ми става зле. Всяко преекспонирано нещо, колкото и да е хубаво, в един момент втръсва.
Други варианти не са ли обсъждани?
Леко раждане и здраво бебче, както и да се казва. ❤️
Виж целия пост
# 13
Илия
Виж целия пост
# 14
Илия е прекрасно име! Много мъжко, силно, положително! Бих си кръстила сина така. Как ще го наричате галено - от самосебе си ще ви дойде добра идея, а може би каката докато играе с него ще му измисли галеното име. Но аз бих го наричала точно Илия. И Слънчо мамин, и други разни Simple Smile
Мартиновци колкото познавам, не ме кефят и името не ми харесва. Сякаш не ми е достатъчно мъжко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия