Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Име за момче

  • 2 356
  • 30

Анкета

Моля, да ми помогнете с избора на име

Опции:

Здравейте, не можем да изберем име и се нуждая от помощ.
Виж целия пост
# 1
Аз лично харесвам Габриел, но скоро се сетих, че на галено може да се подиграват  - Габи, странно е. така, че избрах Александър.
Виж целия пост
# 2
От сега да те предупредя - всеки максимум трети коментар ще е колко е популярни и втръснали Калоян и Александър.

На Габриел сме казвали Гъбата в училище като прякор.
Виж целия пост
# 3
Така е разпространени са доста и аз го знам, но тези ми допаднаха за сега най-много. А и нямам много време скоро влизам в 9 месец.
Виж целия пост
# 4
Какво като е популярно, ще позват прякори, а и като минава времето минава и модата и се появяват нови имена, които да са популярни - например преди Иван беше страшно популярно име, не че сега няма човек с такова име, но най- често срещани са - Александър, Никол, Виктория
Виж целия пост
# 5
Гласувах за Калоян.
Виж целия пост
# 6
От трите Александър.
Виж целия пост
# 7
И от мен глас за Александър.
Аз никак не харесвам Калоян и не разбирам как придоби такава  популярност, но на повечето хора явно им допада.
Габриел ми идва твърде нежно за момче и с умалителните ще е трудно.
Виж целия пост
# 8
Sea.sea бих дала копи-пейст на коментара ти. Все едно аз съм писала и за трите имена.
 Калоян въобще не ми допада, а напоследък много хора кръстиха така децата си.
Габриел наистина ми носи женски заряд.

Александър е красиво, силно и хубаво име. Да, разпространено е, но за мен е по-добре такова име отколкото някое, което е по-рядко срещано, но не толкова хубаво /не визирам Габриел в случая / Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Гласувах за Калоян. Леко раждане!
Виж целия пост
# 10
Александър и Калоян, като повече ми харрсва Калоян, аз като тийн прочетох "Дъщерята на Калояна" и много много харесах този наш владетел (от тази книга и от този период е ника ми hetera, една хетера го спаси Калоян). Тогава името изобщо не беше популярно, едва по-късно стана. Но Александър е дори по-разпристранено, защото винаги е било популярно не само сега. И все пак не мисля, че това е лошо класическите и красиви имена са разпространени именно защото са красиви.
Габриел и аз съм на мнение, че е доста женствено и не ми е по вкуса.
Виж целия пост
# 11
Споделям горните мнения за честото  разпространение . Гласувах за Калоян, но аз лично с К харесвам Контантин, а вместо Александър бих заложила само на Алекс - на детето ще му е лесно за произнасяне и няма да му измислят разни умалителни.
Виж целия пост
# 12
Аз харесвам много и Алек.
Виж целия пост
# 13
Александър само ми допада от предложените.
Вместо Калоян, предпочитам само Йоан.
Габриел е хубаво, но заради умалителното Габи, Габо не бих го избрала.
Виж целия пост
# 14
• Александър - от гр. alexandros - "защитник на мъжете". Празнува имен ден на 30 август - деня на Св. Александър, Йоан и Павел, патриарси Цариградски.

• Калоян става известно име в България след възкачването на цар Калоян на българския престол. От гръцки се превежда като хубавия Иван. Празнува имен ден на 7-ми януари.

• Габриел е древноеврейско име, което означава Божия крепост. Празнува имен ден на 26-ти март.


И трите имат хубаво значение и имен ден. Александър е много масово, но пък хубаво име. Калоян също стана много разпространено през годините, но също е много царско и силно. Габриел най-малко го харесвам, да не кажа никак заради кратката форма Габи или Габчо, което на един мъж хич не стои добре. Иначе цялото име никак не е лошо, но трябва да има някакво обръщение. Сега видях в нета още една кратка форма на Габриел - Габро. Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия