Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ТУЕС - 9 тема

  • 16 736
  • 119
ТУЕС
ТЕХНОЛОГИЧНО УЧИЛИЩЕ "ЕЛЕКТРОННИ СИСТЕМИ" към ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ


Сайт на училището
ФБ страница на ТУЕС

Стари теми:

Тема 1 - 2011/2012 г.
Тема 2 - 2012/2013 г.
Тема 3 - 2013 г.
Тема 4 -2013/2014 г.
Тема 5,6,7 - 2014/2015 г.
Тема 8 - 2015/2021 г.
Виж целия пост
# 1
Аз се интересувам от кандидатстване там, след две години. Има ли смисъл за се отиде на място в училището или всичко е в нета?
Виж целия пост
# 2
Участваме в трето класиране. Не се надявам много, но ... надеждата умира последна!
Виж целия пост
# 3
Благодаря за новата тема. Следя с интерес, макар още да ни е рано за ориентиране след 7 клас.
Виж целия пост
# 4
И аз ще следя темата. Тази година големият син ще е седми клас и от миналата ходи на уроци по математика Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Ален мак, какво би искала да научиш като отидеш? За кандидатстването според мен в нета е достатъчно.
Маги, успех и стискам палци.

Аз пък разглеждах сайта и забелязах, че имат поправителна сесия и то за почти всички класове - https://www.elsys-bg.org/novini-i-sybitija/novini/popravitelna-s … ja-uli-2021-g-500. Би ми било интересно ако някоя майка на  по-големите деца разкаже - какъв е формата на тази сесия? В какви случаи се стига до там - когато не се справят или за повишаване на оценка?
Виж целия пост
# 6
Аз се интересувам от кандидатстване там, след две години. Има ли смисъл за се отиде на място в училището или всичко е в нета?
В момента няма смисъл да отидете. Училището не си е в сградата, а в университета.
Сайта им има доста информация.
Виж целия пост
# 7
За поправителните сесии какво да кажа... там или си за 2 или за 6, но получаваш 3. Среден вариант сякаш няма. Но никой не ги възприема като някакъв проблем, освен ако са много и налагат повтаряне или смяна на училището. Големите си знаят, че в 11 и 12 клас си има поправки и не правят драми от това, затова и родителите не се филмираме.
Виж целия пост
# 8
Всичко, което искате да разберете за училището определено може да се вземе от интернет.

За мое щастие, нямам представа как минават поправителните изпити. Ако детето се учи, не стига до поправителен. Истината обаче е, че за добри резултати си трябва стабилна работа и отговорно отбошение към обучението.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за новата тема Хоум:)
Виж целия пост
# 10
Привет!
shimbite имаше въпрос за кандидатстването в университет. За Холандия мога да кажа, че няма проблем за прием в приложните университети, но не могат да учат в теоретичните, точно защото са от специализирано училище и не са изучавали достатъчно общи предмети. Но не смятам, че това е проблем.
В тази връзка, моя близка търси спешно квартира за момиче в Айндховен, ще бъде първи курс в ТУ. Моля, ако някой има информация, да ми пише Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Нахлувам малко в темичката ви, защото съм останала с впечатлението, че ТУЕС е едно от малкото училища без електронен дневник. Това е доста сериозна пречка за обратна връзка с родителя при дистанционното обучение.
Точно в момента   на Портала за обществено обсъждане  е качен проект за изменение на  Наредба № 8 от 11.08.2016 г. за информацията и документите за системата на предучилищното и училищното образование.

С други думи, това е  една идеална възможност да се възползваме от започналия процес и да поискаме задължителното въвеждане на електронните дневници от тази учебна година. Предвид ДО, не мисля, че няма да обмислят предложението ни.
Това е директният линк, към страницата, на която може да напишете своето предложение.
https://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=6232

Срокът е до 25.08.2021г., та ако искаме да се опитаме да променим нещо, коментар/предложение на този линк би било едно добро начало.
Виж целия пост
# 12
Бих бил благодарен ако някой ми каже колко е стипендията за отличен успех.
Виж целия пост
# 13
Бих бил благодарен ако някой ми каже колко е стипендията за отличен успех.

Всеки срок е различна, като също зависи и от точно какъв е успеха през изминалия срок / година (дали е точно 6 или е 5,5Х). На стъпала е и зависи колко ученика са с отличен успех и какъв им е бюджета за стипендии.  Осмокласниците първия срок не получават стипендия. Мисля, че им даваха от втория, ако не греша.
Виж целия пост
# 14
А, кога се обявяват разпределенията по парлелки? И има ли практика списъците с учебници и необходими материали да ги съобщават по - рано?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия