Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

  • 28 580
  • 745
# 615
Като привърших лъчето ми планираха обикновен скенер и трябваше да са минали минимум 3 месеца, мисля, че и за ПЕТ скенера е така.
Виж целия пост
# 616
Като привърших лъчето ми планираха обикновен скенер и трябваше да са минали минимум 3 месеца, мисля, че и за ПЕТ скенера е така.

При мен последният скенер беше пролетта като започвах терапията.

Оттогава съм имала един ЯМР и вчера рентгена.

Не мога да с есвържа с никого. Защо не вдигат тия тъпи телефони!!!
Виж целия пост
# 617
На мен ми правиха ПЕТ скенер 40 дни след операцията. Това е минимум срок, за да са точни резултатите.
Виж целия пост
# 618
Ох, тези скенери и ПЕТ скенери и аз се дразня как ги изписват на килограм понякога... Astonished От една страна е хубаво да се следиш, ама с това облъчване никой не се съобразява. На мен за последните 9 месеца са ми направили един ПЕТ, един обикновен, 2 ЯМР-а и имам и 28 процедури лъчетерапия, които са към края си... И сега очаквам след лъчето пак да ми кажат за ПЕТ скенер, защото го споменаха в началото, ама мисля да откажа, да минат поне още 3 месеца... Не знам, някак прекалено ми се струва, когато няма показания да се прави толкова често!

DZ, за онкото в Терапията мога да кажа, че за вливките за първия ден се полагаше легло и стая и не е имало проблем с болничните, приемаха ме за 3 дни и после ми даваха болничен до другата вливка. Но може нещо да се е променило, моята последна вливка там беше на 30 юни.
Виж целия пост
# 619
Е, ЯМР поне няма облъчване.
Виж целия пост
# 620
Значи сме цяла група робокоп Grinning
Аз мислех, че само аз не мърдам ли известно време и после не мога да се раздвижа. За сутрин не ми се и коментира как стъпвам. А от месец и мен ме боли таза само от едната страна. Ще ходя да си правя остеодензитометрия или нещо такова. Много дълга дума и я бъркам. Това било за остеопороза изследване. Мен пък костната сцинтиграфия ми беше януари, един половин чат скенер и това е. Ще чакам да видя кога ще ме пратят пак. Чувам че в Сити само скенери им дай, пращат през 3 месеца.
Виж целия пост
# 621
Откакто ходя много, спортувам и правя йога често, болките ми в тазобедрени стави и колене изчезнаха. Заседя ли се на стол дори за ден, пак започват да ме болят.
Пет скенерът ми е чист!
Виж целия пост
# 622
Браво, Олив! Blush Радвам се, че всичко е наред:hugs:
Виж целия пост
# 623
Супер, Олив! ☀️
Виж целия пост
# 624
Браво за скенера, Олив! Само така да е винаги!
Виж целия пост
# 625
Дами, искам да се обърна към всички които все още се лутат и не знаят от къде да започнат лечение. Без значение какво ,как и къде решите да се лекувате моля ви НЕ се насочвайте към Софиямед. 
Няма да коментирам, че условията са отвратителни с наличие на хлебарки които лазят върху вас ( да толкова са много) основното негативно е отношението на персонала, адски груби, невъзпитани, позволяват си да крещят и обиждат пациентите си. Няма лекари, няма сестри- всички са озлобени,постоянно се чуват коментари колко са им ниски заплатите и че не им достига персонал и от всичкото това страдаме ние- пациентите. Аз работя в същата болница и отношението към мен ужасно, а като гледам как се държат с бабите и дядовците направо ми се плаче.
Виж целия пост
# 626
Чукче, Hug
Ужас! То хлебарки лазеха и в Онкологията.
В тази връзка да похваля сестрите в Токуда! Моят лекар в отпуска, записаха ме за диспансерен преглед, за ехо на коремни органи, за кръвни изследвания, много мили и добрички. Heart
Виж целия пост
# 627
Ужас, Чукче. Как е възможно да съществуват такива условия Confused В Бургаския КОЦ не е луксозно, но условията са доста човешки, а екипа е страшно мил. Не съм усетила и капка негативно отношение.
Не знам какъв човек трябва да си за да се държиш по този начин с хора със сериозни здравословни проблеми. Много ми е мъчно като чета такива неща.
Виж целия пост
# 628
Чукче, гуш от мен. Много е грешно това, но проблемът не идва от ниските заплати, а че няма наказания за подобно отношение.
При нас не си позволяват подобни неша. Майка ми е мед сестра и мисля, че в един момент просто претръпват и изобщо не им дреме, че хората, з акоито се грижат не са виновни за техните неволи.

Днес ми се обадиха от болницата. Нямам мета в костите, кеоото е супер. Но! Имам артрит и остеопороза . Много се разстроих,  даже повече отколкото от рака,  като ми казаха. От годни съм с болки и никой не минвярва, защото съм млада. А аз реално се се чувствам толкова счупена ... Единственото ми спасение е усмивката и спортът. 
Онколожката каза,че ще ме насочи към ортопедия ибфозиотерапевт,  но освен инжекция, операция и физиотерапия не могат да ми предложат друго. А сега с тия лекарства за рака хептен ще се изостря всичко. И не мога да пия какви да е добавки... заради рака.
Четох, че вит Ц и цитрусови, както и др полезни неша спират или намаляват драстично действието на тамоксифена.  А реално това са витамини, които предпазват от рак. Оф направо..  е един параграф 22.

И така  поне вечв няма да с епувствам виновна,че съм с такива болки.
Виж целия пост
# 629
Чукче, това е ужасно Sad
То и във Варненската онкология има темерути, но има и мили и усмихнати сестри и санитарки.
🤗
Майка се чувства добре след втората химия.
Но е била само Карбоплатината.
Таскола е липсвал.
Обяснявал е лекаря кога какво ще слага. Някаква схема е, но не е разбрала.
Та сега е под напрежение във вторник двете химии ли ще са или само едната.
Някой бил ли е на подобна схема?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия