Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на пломба за дете

  • 574
  • 6
Здравейте,детето ми е на 4 години и има страх да ходи на зъболекар има развалени зъби и я боляъ.записахме се в Русе в Света Аполония с пълна упойка просто нямаме друг избор.Въпросът ми е каква пломба е по добре да направим черна или бяла ,рано или късно ще паднат зъбчетата въпросът е дали са издръжливи тези черни пломби,много ви моля за отговори
Виж целия пост
# 1
Пломбата е по-малкия проблем, но ако все пак това ви е въпроса - читав зъболекар не би трябвало да остави избора на пломба на пациента/родителя. Дъщеря ми имаше бели, розови, червени, сини, светещи и една амалгама. За амалгамата - така препоръча нейния зъболекар. Има си обяснение защо, ама това е било за нейния случай.
Ако приемате съвет, то моя би бил да се опитате да оправите зъбите по стандартния начин. Избор има. От вас зависи колко твърди ще бъдете в решението си и да можете да накарате детето да направи нещо против волята си. Зъби се правят цял живот и сега е момента да се опитате да преодолеете страха. Знам за какво говоря, защото от 6 години насам дъщеря ми ходи на зъболекар почти всеки месец. Първо за зъби, сега заради апаратчето.
Освен Аполония има Владимирова, Кинова, Николов и други, които работят с деца.
Виж целия пост
# 2
] ходихме на 4 зъболекари и всички те ни посъветваха за там има си някакъв страх явно надявам се за по нататък да преодолее страха си с порастването си
Виж целия пост
# 3
Обсъдете пломбата със зъболекаря. Нека да ви обяснят разликите и да ви кажат, кой е по-добрият вариант във вашия случай.
А за страха - пак казвам от вас зависи. Късмет.
Виж целия пост
# 4
За вида на пломбата, наистина по-добре се вслушайте в съвета на зъболекаря ви. Що се касае до упойката, аз също бих послушала лекарите, защото не трябва да се търпят развалени зъбчета, а впоследствие бих работила с детето, за да преодолее този страх.
Виж целия пост
# 5
Със синът ми имахме същият проблем. На всякаква друга болка издържаше само не и с правенето на зъби. Какво ли не сме правили, при какви ли не зъболекари сме го водили , но винаги едно и също. Не даваше и толкова. Принудихме се да ги правим с пълна упойка. С времето и с порастването му нещата като че ли сами се подредиха. Сега ходи без проблем и не се страхува. За пломби не са ме питали какви предпочитам. Те сами са преценявали.
Виж целия пост
# 6
намерете някой млад зъболекар да ви реши проблема, именно психологическата страна на въпроса. Аз не бих лекувала зъби на детето си под пълна упойка. Зъби може да се наложи да се правят често, да се лекуват продължително, винаги ли пълна упойка.... Тровите организма на детето.
Ако детето не понася машинката, даже упойка с инжекция може да се сложи - зъболекарката  казва, 'сега една пчеличка ще дойде пр тебе и после нищо няма да те боли" и т н. Освен това, понякога пускат филм на детето на монитора над стола и това също много помага. Казват на детето да вдига ръка, когато го боли  и те веднага спират да рабоят,   и изграждат доверие. Накрая винаги дават на детето някаква дребна играчка - награда.
Цвета на пломбите или вида ви е най-малкия проблем, това са млечни зъби, зъболекарят да решава. За постоянни зъби вече има значение, слагайте фото-композитни (бяла пломба, осветява се с лампа) пломби. Амалгамата (като железна изглежда)отдавна не се използва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия