Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ваканцията след ОСМИ клас - част 5!

  • 22 650
  • 743
# 705
Люба, Ани мечтае да стане репортер. Затова е "магистратурата" ѝ в Испания ще е или "Журналистика" или "Медии и комуникации". Как да ѝ обясня, че шансът да работи в добра медия е почти никакъв. Насърчавам я да гони мечтите си и не ѝ подрязвам крилата още от сега.
Виж целия пост
# 706
Има шанс, Просто майка. Ако трябва да дам примери, то товае  Ани Цолова( разказвала е как е отишла в телевизията и казала, че ще работи там рано или късно). Мира Добрева, родопчанка, завършва в София, и въпреки трудностите не се отказва. Сигурно има и други, но в момента за тях се сещам🙂
Виж целия пост
# 707
Нека мечтаят, сега им е времето.
И моя с тая мечта за пилот, но го подкрепям, дано се сбъдне. Това му е движещият стимул. В крайна сметка, мечтите са безплатни.
Виж целия пост
# 708
И ние като Aila със същите притеснения покрай младежа и предстоящия лагер. Вчера докато не излезе антиген теста щеше да ми побелее косата. Слава Богу всичко е наред и заминаха децата. Дано да си изкарат лагера по живо по здраво и да създадат приятелства и незабравими хубави спомени.
Виж целия пост
# 709
Мария, права си, че и там си пишем четири човека. Нямам ясна идея. По-скоро си мислих да напишем едно писмо-запитване до ръководството, в което да посочим гледаният репортаж и да попитаме ако това се случи кои класове ще са потърпевшите с настояване да не е 9 клас. Миналата година по време на важното подготве почти изцяло бяха онлайн, тази ще са с нови класни, с много нови учители и нещо от сорта. Но факт е, че аз например нямам контакти с родителите от нашия клас. Наистина не съм наясно кой какво иска – ДО или ПО?
Виж целия пост
# 710
Бисе,трудна е реализацията с право,защото се нароиха сума ти правни факултетчета и има пренасищане от кадри според мен По мое време същото беше с икономиката-всеки записваше да учи това и после нямаше работа.Сега на мода са компютърните науки и колкото и да се развиват технологиите в един момент и там ще има предостатъчно кадри.
Виж целия пост
# 711
Бисе, и аз да кажа за правото, като юрист, който дълго време си упражняваше професията.
Не е достатъчно да завършиш. Даже и да имаш отлична диплома не стига. Трябват и много други качества, което май важи за всяка професия.
Гледам какво се случи с колегите ми от университета. Онези, които не знаеха защо са там, така и не се реализираха. Други, отлични студенти, работят на заплата в разни кантори или администрацията, но без някакви кариерни върхове.
Малко от тях, и те си личаха от университета, имат реализация в собствени кантори. Един е депутат. 😈😁
Виж целия пост
# 712
Илит, благодаря за споделената информация. Познато дете  е записано да учи право в Нидерландия. Родители много се бонтуваха, но то категорично отказа да учи в България. Казва, че там се учи по различен начин, повече се практикува и реализацията, ако полагаш усилия, ще я осъществиш.
Дали е така, времето ще покаже. Дано.
Виж целия пост
# 713
Има шанс, Просто майка. Ако трябва да дам примери, то товае  Ани Цолова( разказвала е как е отишла в телевизията и казала, че ще работи там рано или късно). Мира Добрева, родопчанка, завършва в София, и въпреки трудностите не се отказва. Сигурно има и други, но в момента за тях се сещам🙂
                 С тези двете ме удари под лъжичката! Yum На ум ми идват думите на поп по време на пости - не ме гледай ,чедо,какво правя ,а слушай какво говоря.Двама от моите са активно работещи от години в телевизии,външни продукции и т.н. та ми е напълно ясно как някой отива и как му казват,че ще работи там.Всеки има право да си говори каквото му харесва,но това ,което е в действителност , е нещо съвсем различно.Към всичко това като прибавя и конкурсите,на които водим детето,картинката е повече от реалистична.Само дето не ми става ясно как още не е започнал даден конкурс ,а вече знаем кой ще вземе грант при.Да пробиеш със собствени сили става,ама изключително рядко.Знаете ли колко пъти спират детето за участие "защото майка ти и баща ти..." ами те не свирят и не пеят вместо нея.При това си спомням как Дони добута Нети до финал на едно от шоутата.За това пък на кастинг на ДЕЦА беше разплакал детето ни.Той просто имаше страхотния късмет,че другата баба я беше завела,защото в противен случай скалпът му щеше да виси на камината у нас.
                За реализацията на тези,които завършват право - у дома има трето поколение юристи и много добре съм запозната как се създава кантора и как може тя да бъде печеливша. Smiling Imp За явяване на конкурси същата работа - вече съм разказвала как "бяха отделили документите на голямата,защото била много добра",но назначават друг.Да,ама аз намерих кой да се поинтересува как е проведен конкурса и ....изведнъж я назначиха.След това не успяваше да влезе на всички дела ,защото се е случвало да се явява на повече от 30 в един ден,а останалата назначена част през това време дремеше по канциалриите.Сега работи в банка и за първи път след конкурс е назначена и то като старши юристконсулт без грам работа до момента в банковата система.Единствен случай ,в който тя сама успя да се наложи и в който комисията взе решение въпреки натиск отвън за друг човек.При това беше назначена в първия ден на локдауна когато хората си губеха работата.
              Та и в другите сфери е същото.При нас цял директор назначиха без да има необходимия стаж с подкрепа на профсъюз и един много известен телевизионен директор ,който беше зам.министър.Спретна се цяла стройна организация и даже след конкурса на спечелилите бяха казали да не си губят времето да кандидатстват на това място ,"защото има човек за него"! Та ,ако искаме да разчитаме на ума и таланта на децата си трябва да се противопоставим на тази отвратителна система.
Виж целия пост
# 714
Миричка Добрева не се е утвърдила баш с журналистическите си умения. Това е нейната история. Белите ботушки, кишата, мокрите крака... Пускам сълза.
За правото съм чувала, че е добре да се учи в държавата, в която ще се практикува. В работата в един период се нагледах на "юристи" с Островно право. Търсеха нормативните актове с Гугъл. Останалата част от практиката, която прилагаха тук изобщо не искам да коментирам. Факт е, че тук последните години специалността доста се е компрометирала, но все си мисля, че не е толкова зле. Визирам СУ, защото някак не мисля, че на другите места има нужда да се споменава. Не съм завършила право, но имам уважение към истинските юристи.
Виж целия пост
# 715
То няма как да практикуват извън страната,в която са завършили. Иначе имам колеги,завършили право в чужбина,ма тука друго работят.
Имам и близка, която работи в съда, преди това разни институции. Все такава служба си търси. Вечно е отпуск или на "семинар".
Виж целия пост
# 716
То няма как да практикуват извън страната,в която са завършили. Иначе имам колеги,завършили право в чужбина,ма тука друго работят.
Имам и близка, която работи в съда, преди това разни институции. Все такава служба си търси. Вечно е отпуск или на "семинар".
Еххх, и аз искам така.

Много често се налага да чета съдебни решения по рацзлични казуси. Щото съм явно мазохист и не мога да чакам веднъж седмично юриста и я ми дойде ред, я не... По-лесно ми е да изчета каквото открия и да си задам конкретните въпроси по мейла.
Виж целия пост
# 717
Звънче, Мира Добрева е мултифункционална ?😀
Виж целия пост
# 718
Забравяте великата журналистка и писателка Венчето Райкова 🤣
Виж целия пост
# 719
Фърляй сол зад рамо и се завъртай на пета веднага. Пу-пу /това от уплах/.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия