Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

  • 58 246
  • 788
# 30
Благодаря за новата тема!
Тази година заобикаляме Родопите - за жалост няма да успеем да си направим разходка заради други ангажименти.
Но продължавам да си събирам информация и впечатления евентуално за есента.
Виж целия пост
# 31
Благодаря за новата тема 🤗
" Камината" Триград.
Чисти стаи и бани, приемат кученца, има механа и правят страхотен пататник и препителница.
Въпреки, че съм местна, може ли да ми кажете какво е препителница?
Виж целия пост
# 32
Мнение за Родопски легенди, Моля
Виж целия пост
# 33
Благодаря за новата тема 🤗
" Камината" Триград.
Чисти стаи и бани, приемат кученца, има механа и правят страхотен пататник и препителница.
Въпреки, че съм местна, може ли да ми кажете какво е препителница?
И аз не знаех. Потърсих и попаднах на тази страница - https://lubopitko-bg.com/rodopskakuhnq.html Simple Smile Топли питчици на сач/тиган са.
Виж целия пост
# 34
Отвориха ли пътя към Чудните мостове? Чудим се да тръгваме ли натам?
Виж целия пост
# 35
Ние се завърнахме от Триград и отново сме със заредени батерии. Това място е рай! Този път го ударихме повече на кулинарен туризъм. Sunglasses




Виж целия пост
# 36
Отвориха ли пътя към Чудните мостове? Чудим се да тръгваме ли натам?

В началото на Август ходихме. Закърпен е пътя и се кара без проблем.
Виж целия пост
# 37
Ние се завърнахме от Триград и отново сме със заредени батерии. Това място е рай! Този път го ударихме повече на кулинарен туризъм. Sunglasses






Къде бяхте отседнали, ако тази трапеза е от къщата за гости?
Виж целия пост
# 38
Благодаря. Значи, ще запазим предварително.

В момента сме в Рока Ризорт. Потвърждавам прекрасните впечатления от стаи и обслужване. Препоръчвам с две ръце.

Колкото до това, което може да се види - много неща има за разглеждане. Пещерата Утробата, въженият мост при с. Лисиците, крепостта Моняк, Чит Кая, Каменните гъби, Каменната сватба, резервата за лешояди в Маджарово, Кромлихите, Мезек, вила Армира. Последните са на около час и половина от Кърджали с кола. Весело изкарване!

Относно температурата - през деня е адска жега, но сутрин и вечер температурите са между 15-18 градуса.
Виж целия пост
# 39
denizara, отсядаме само във Вила Радост. Баба Латинка готви превъзходно. Heart
Виж целия пост
# 40
Благодаря. Значи, ще запазим предварително.

В момента сме в Рока Ризорт. Потвърждавам прекрасните впечатления от стаи и обслужване. Препоръчвам с две ръце.

Колкото до това, което може да се види - много неща има за разглеждане. Пещерата Утробата, въженият мост при с. Лисиците, крепостта Моняк, Чит Кая, Каменните гъби, Каменната сватба, резервата за лешояди в Маджарово, Кромлихите, Мезек, вила Армира. Последните са на около час и половина от Кърджали с кола. Весело изкарване!

Относно температурата - през деня е адска жега, но сутрин и вечер температурите са между 15-18 градуса.

Много благодаря Grinning
Виж целия пост
# 41
В Романтика Сърница обядвахме веднъж този май месец. Нищо особено не е храната, даже леко разочароваща. Бяхме там, за да разнообразим , че две седмици си готвехме във вилата и викаме айде.... ама то пък не беше вкусно , та не го препоръчваме ресторанта особено.

Нормално да е разочароваща храната. По туристическите места е така. Мене ми е било много чудно на моменти, като започнат да ахкат и да охкат за откровено смотани манджи... Ама били родопски, ама били местни, еко, био и прочие. Печени-недопечени чевермета, клисави баници или сурови пататници... С риск много хора да скочат отгоре ми... Тия Родопи, доста прехвалени ми идват. Поне на мен.
Виж целия пост
# 42
.... Тия Родопи, доста прехвалени ми идват. Поне на мен.
Това звучи доста прекалено, като например това черноморие доста прехвалено/гадно ми идва на мен.
В днешното време, в което е толкова лесно да се сдобиеш с информация.
Справка - няколко поста по-горе примерно Тонка.
Иначе и аз миналата седмица така и не ядох хубав пататник, но беше много топло за обяд и се изнасяхме на високо, примерно кулата Снежанка, вместо да ядем в проверени заведения в Смолян. Ми няма как да очаквам особени кулинарни постижения там, макар че поне картофите не бяха бланширани. И в Сърница не ядох хубав пататник - с кашкавал, сирене, яйце....по-скоро на огретен някакъв приличаше, при това с леко сурови картофи.
Виж целия пост
# 43
Защо да ти скочат хора? Изказва се мнение и аз съм на същото.
Особено, ако човек е свикнал да си приготвя вкъщи свежа храна с хубави продукти, веднага се разпознава полуфабрикат или фризер.

Единственото, което ми хареса при последното ходене, беше в Широка лъка курбан чорба. Личеше, че е прясно готвено с часове,  автентично с бистър бульон.

Така като гледам Сърница ще отпадне,  точно заради фризерното готвене, на две - три.
Другаде ще оглеждам.
Виж целия пост
# 44

... Това звучи доста прекалено, като например това черноморие доста прехвалено/гадно ми идва на мен.
В днешното време, в което е толкова лесно да се сдобиеш с информация...


Казвам как го виждам и усещам аз. За мен Родопите са прехвалени. Тоест нищо особено... За черноморието е ясно. Трябва да се стои настрани. Там са професионални измамници. В Родопите не са толкова ошлайфани все още.
Какво за информацията? Информация всякаква. Ходил съм по толкова места, които са ми били хвалени и препоръчвани от приятели или познати. На място, трагедията е пълна. Почти навсякъде в България храната е тип Балкантурист. А това мен, някак си ме дразни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия