Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Болка в мъртав зъб

  • 1 071
  • 12
Здравейте, бременнс съм в 6ти месец от няколко дни имам страшни болки в умъртвен и пломбиран зъб преди години, зъбите в съседство също са мъртви със запълнени канали. Правиха ми снимка, но на снимката казаха, че всичко е окей. Махнаха ми пломбата и ми сложиха някакво лекарство, за няколко часа ми олекна и пак започна. През ноща болките са нетърпими дори отичам, а в момента съм силно ограничена и от към приема на болко успокояващи. Някой по - запознат, може ли да даде мнение, защото според стоматоложката ми съм уникален случай, което ми звучи несериозно, а в почивните дни трудно се намира и друг зъболекар.
Виж целия пост
# 1
Аз не мисля, че сте уникален случай, а е съвсем възможно предвид и бременността. Да не се пренася болката и всъщност да боли някой зъб покрай този? Според мен ако продължава потърсете и друго мнение. Явно има нещо, което работи плюс фактът , че по време на бременността се засилват проблемите със зъбите
Виж целия пост
# 2
Потърсете мнението на друг зъболекар.
На снимката вижда ли се дали каналите на всички тези зъби са запълнени добре?
Това е първото ми предположение за проблема.
Да огледа внимателно всички зъби и междузъбното пространство.
Мъдреци имате ли и какво е тяхното състояние?
Виж целия пост
# 3
Всички мъдредци са ми извадени, съседните зъби умъртвени, уж гледаха тези канали били окей, нооо болката не спира 😢
Виж целия пост
# 4
Аз имам подобна фантомна болка от много години. Оказа се след безброй прегледи,че при умъртвяването в един от каналите е останал върхът на борчето. Зъбът е мъртъв, но чуждото тяло е враснало и в определени моменти (болест, нервно напрежение, хормонален дисбаланс и др.) явно челюстта подава сигнали. Понеже болката не е постоянна, нито непоносима, стоматолозите ме съветват да не предприемам действия, защото премахване е възможно само оперативно.
При подобни болки в умъртвен зъб при сестра ми се оказа киста под зъба. Премахнаха я оперативно, което не знам дали се прилага на бременни.
Виж целия пост
# 5
Не е задължително да е от съседен зъб. Ако болката е горе, може да е от някой зъб долу (и обратното). Въпреки че що болката се е подобрил от лекарството, може да си е от този зъб. Да не е венецът? Аз също съм бременна и венецът ми много се поду, а в началото го усещах точно като болка в зъб.
Каква е болката, има ли пулсиране?
Виж целия пост
# 6
Пулсираща внезапна болка, засилва се много нощем и като легна имам чувството, че става по-силна.
Виж целия пост
# 7
Пулсираща внезапна болка, засилва се много нощем и като легна имам чувството, че става по-силна.
Съжалявам, но това звучи като сериозна инфекция. Доколкото знам трябва да има гной за да е пулсираща болката.
Отидете на второ мнение. Много странно, че не могат да го открият.
Не съм лекар/зъболекар. При такава болка се облекчавам само от жабурене с ракия. Колко е подходящо при бременност не знам...
Виж целия пост
# 8
.   Сега бях на снимка, малко по-късно съм при друг зъбилекар. Зъба ми е отворен в момента вчера свалива пломбата. Нещо виждс ли се от тази снимка, защото на мен нищо не ми говори.
Виж целия пост
# 9
Имах подобен проблем и се оказа пародонтоза. По принцип протичаше безсимптомно, само на едно място имах такава пулсираща болка.
Не разбирам от снимки и не казвам, че е това, само споделям какво беше при мен.
Виж целия пост
# 10
Аз също имах болка в умъртвен зъб. На снимка всичко изглеждаше наред според два зъболекаря. Смятаха, че може да е фантомна болка. Но когато го отвориха се оказа, че единият канал не е добре запушен, имаше възпаление. Неприятна история. Отидете на добър зъболекар дори и да трябва да ходите в друг град. Защо не се е виждало на снимката, не знам.
Виж целия пост
# 11
Здравейте, Мария. Разбрахте ли от какво е породена болката и оправи ли се? На мен на снимката ми изглежда, че каналите не са пригодени до края (левия), а десния зъб, като че ли изобщо не се вижда надолу да има пълнеж.
Виж целия пост
# 12
Ами отвориха ми и двата зъба, слагаха лекарство няколко дни, след което запълниха каналите на ново плюс това ми извадиха нерв и на преден зъб. Спря да ме боли, но не се знае точко от къде беше проблема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия