Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

  • 39 064
  • 747
Заповядайте в 4-тата тема посветена на една от най-красивите и приветливи части на Италия.

С Уиз ер и Раян ер може да се лети от София до Неапол и Бари.

Бари


Неапол


Остров Прочида (Кампания)


Матера (регион Базиликата), градът е Европейска столица на културата за 2019


Алберобело
регион Кампания

регион ПуляУебкамери, излъчващи на живо от -
Кампания - https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/campania.html
Пуля - https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/puglia.html
Базиликата https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/basilicata.html


Влаковете в Италия http://www.trenitalia.com/

Влакове от Бари до Алберобело https://www.fseonline.it/ricerca.aspx
Влакове от Бари до Матера https://ferrovieappulolucane.it/


Автобус от летището на Неапол до града http://www.anm.it/index.php?option=com_content&task=view&id=1314
Влакове от Неапол до Еркулан, Помпей и Соренто https://www.eavsrl.it/web/content/orario-ferrovia
Фериботи от Неапол до островите Капри, Прочида, Исхия https://www.capri.net/en/ferry-schedule

Комбинирана карта за транспорт и забележителности в регион Кампания
http://www.campaniartecard.it/artecard/en


предишната тема  Sunglasses
Виж целия пост
# 1
Веднага се прехвърлям в новата тема:)
Момичета, плаша се от прогнозата за времето в Бари. Някоя от вас да сподели как е на практика, че този Луцифер...)))
Виж целия пост
# 2
Ето прогноза за Бари до 25 август, високи температури, но не са необичайни.
Виж целия пост
# 3
Браво, Брадли !
Виж целия пост
# 4
Веднага се прехвърлям в новата тема:)
Момичета, плаша се от прогнозата за времето в Бари. Някоя от вас да сподели как е на практика, че този Луцифер...)))

Тази нощ се върнахме, усещанията за температура са индивидуални, но все пак...
В неделя беше +40 и бяхме в Полиняно и Монополи, но колкото и да е странно в този ден ни беше най-поносимо - уличките са тесни, сенчести и ветровити. Някак влагата не беше лепкава.
Онзи ден и вчера бяхме по-далеч от морето – в Матера и Лече – суха жега +38 /+34 – лично на мен ми беше по-неприятно, силно слънце. В Пулия уличките са така направени, че да са сенчести. В Матера не е така... Sad
Вчера в Бари беше +30, но с лепкава влага и без вятър. Ако пътувате с влакове, са ледени. Летището също.
Има повече туристи в сравнение с началото на юли, но като изключим тъпканицата на плажа в неделя, е поносимо. Италианци и много французи.
Видях (отдалеко Simple Smile ) известния плаж на Полиняно, претъпкан с народ, и тълпата продължаваше да си върви натам.
Вчера бяхме в Лече и не успяхме да влезем в нито една църква заради green pass (с антигенен тест сме, който беше изтекъл), но и доста французи така бяха. Някой по-упорити се опитваха да си направят тест в аптека (но с чакане). Ние пък решихме, че явно ще видим всичко само отвън и се отдадохме на над двучасов обяд с основно зеленчукови местни храни, как може да се готви толкова вкусно с такива прости съставки, още не проумявам. А, да, плюс бурата – обожавам я.
Скрит текст:

Благодаря за темата и пожелавам на всички безпроблемни пътувания из красивите южни области.
Виж целия пост
# 5
Ей, Розова маслинка, направо ми вдигна настроението. Пътувам в събота и вече се виждах паркирана под някой климатик по цял ден. Има надежда значи:)
Виж целия пост
# 6
Привет!Много хубава тема!За доста неща се ориентирах от нея обаче искам да попитам този plf формуляр,който се попълва за Италия има ли изискване колко дни по-рано трябва да се изпрати,до 48 ч.преди полета ли трябва да е или може и по-рано и трябва ли да си се чекирал в wizz т.е. интересуват ли ги местата в самолета или няма връзка?Веднага ли ти връщат код след като го изпратиш попълнен?Притеснявам се да не закъсния с изпращането ако чакам чекирането от wizz
Имам и по-нормални въпроси като за пътуване Simple Smile ,понеже пристигаме в 10ч.вечерта в Неапол,имаме 1 нощувка и искаме максимално да се възползваме,проблем ли е с късна вечеря,предполагам след 11ч.и по-късно и поне малка разходка(не е май най безопасния град Simple Smile )?В района,в който резервирах Santa Lucia ,от площад Plebiscito към морето,на картата излизат доста заведения наблизо,ако някой знае ресторант в района,който може да препоръча?!
Може ли да препоръчате и някои приятни места за вечеря в Амалфи?
Имам още доста въпроси,но да не ви заливам Simple Smile ,освен Капри,и Соренто-на връщане към Неапол,един ден имаме да отидам от Амалфи до Позитано,ако трябва да добавите още едно градче в този район,знам че всички са приятни и трябва да се посетят...,кое бихте избрали, аз от това,което видях май Минори или не?(За Равело останах с впечатление,че гледките са много добри от него,но градчето изглежда доста разхвърляно за кратко посещение) И също много малко фериботчета излизат в интернет за такъв туристически район,възможно ли е да има на място на портовете повече или не е така?
Виж целия пост
# 7
Здравейте, включвам се с един бърз въпрос. В момента сме в Бари и програмата ни претърпя малки промени. Решихме, че утре може да отидем на плаж. Бихте ли препоръчали някакъв, за предпочитане пясъчен, наоколо, до който да се ходи с обществен транспорт? А по плажовете има ли някакви гардероби или места за съхранение? Ако сме двама човека, а в нас имаме документи, пари, телефони, не ми се иска да ги оставяме без надзор при влизане в морето.
Виж целия пост
# 8
Планувам поредното си пътуване до Амалфи……
Виж целия пост
# 9
Здравейте, включвам се с един бърз въпрос. В момента сме в Бари и програмата ни претърпя малки промени. Решихме, че утре може да отидем на плаж. Бихте ли препоръчали някакъв, за предпочитане пясъчен, наоколо, до който да се ходи с обществен транспорт? А по плажовете има ли някакви гардероби или места за съхранение? Ако сме двама човека, а в нас имаме документи, пари, телефони, не ми се иска да ги оставяме без надзор при влизане в морето.
Ние посетихме Panne e Pomodoro - градски плаж в Бари. Не е нещо впечатляващо, но за градски плаж е добре и е пясъчен. Може да стигнете пеша по алеята, която минава от Стария град покрай морето в посока часовника и след него (около половин час ходене), или по някоя от успоредните на тази алея по-малки и по-сенчести улички, както и с автобус (не се сещам номер или име, но пише, че ходи до този плаж), който минава през площада с палмите и конника до Стария град (не си правя труда да проверявам и запомням имена 😁), а също спира на различни места по крайбрежната алея.
Имайте предвид, че плажът е изцяло неорганизиран (поне в началото на юли беше така) - няма никаква платена зона, нито заведения. В края на плажа (откъм улицата) има дървета, под които се позиционирахме ние, и изкарахме там цял ден с малко дете, но е шумно заради колите. Ако решите да направите същото, не носете много пари, вземете ключовете и телефоните, като се подготвите предварително с онези непромокаеми калъфи за телефон, за да може да се къпете заедно. Храна и напитки може да си вземете от един голям магазин от другата страна (през светофара), а имаше и някакъв амбулантен търговец от другата страна на улицата.
Иначе водата беше чиста, пясъкът също - минаваха хора, които го почистваха. Имаше хора, но не беше лудница, когато ние ходихме, а под дърветата беше още по-спокойно, като изключим шума от колите.
С влака за/от Лече или Фазано пътуваха и плажуващи, които слизаха на/качваха се от съвсем близки до Бари гари, но не знам подробности.
Виж целия пост
# 10
Да ви кажа, че аз за 15 години ходеща на плаж в Пулия никога не ме е била страх да си оставям телефон и пари, но аз не съм туристка. Добре е да се внимава, но не е опасно( много 🤣)
Виж целия пост
# 11
И двата пъти ходих на този плаж сама, с раницата с която пътувам. Когато влизам във водата моля някой до мен да наглежда нещата ми. Не казвам, че съм съвсем спокойна, но ...Divi_86, можеш ли да ми кажеш къде точно е този магазин, че не можах да го намеря в Гугъл, а предстои един ден плаж да направя с детето, да знам къде да го пращам за бира Wink
Виж целия пост
# 12
Елказелка, и аз не го намирам на картата, но ще се опитам да обясня.
Ако идваш от Стария град, минаваш почти покрай целия плаж и когато от страната на плажа стигнеш едно помещение, което прилича на някогашно заведение, както и ще видиш тоалетна или съблекалня (малко ми се губи кое от двете беше), долу-горе там се намира пешеходен светофар. Точно срещу светофара има голям магазин. Той е и salumeria, и gelateria, има изкарана и дъска с написани 2-3 готвени неща, има и сирена, фрешове, напитки. Има много хубава бира, която е в бутилка, приличаща малко повече на винена, но не се сещам името (обемът беше малко нестандартен). Ние взехме оттам много вкусна и интересна паста за детето и някакви тестени и вкусни храни за нас, но пак казвам, че не си правя много труда да запомня кое как се казва, а и понякога дори на място не разбирам, защото няма тебелки.
Когато гледах сега картата, видях, че на успоредните на главния път улици са отбелязани и някакви заведения.
Виж целия пост
# 13
Планувам поредното си пътуване до Амалфи……
Ave, страхотно! Точно ти си необходима на хора като нас, които в момента плануват първото си пътуване до Амалфийското крайбрежие!
Моля те, разкажи това, което мислиш, че е  важно за хора отиващи за първи път там и които след това да не съжаляват, че не са планирали и видяли... това...  и това...  и това...
Виж целия пост
# 14
Момичета, някой ходил ли е на зоосафари във Фазаноландия и ако не сме с автомобил, предлагат ли обиколка с шофьор и техен автомобил??
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия