Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

  • 27 918
  • 750
# 360
Понякога наистина няма място. Аз бях така в старото жилище  - място нямаше, ни в кухня, ни никъде.
Виж целия пост
# 361
Много перални са в пералното/килера, който е с размерите на пералнята + 10 см от всяка страна, а над тях е бойлерът, та наистина понякога няма място за сушилня. Е, виждала съм и такава с контейнер, свряна на терасата, но не е нито красиво, нито удобно според мен. А и някои жилища и тераси нямат.
Виж целия пост
# 362
Аз и в хола, и в спалнята съм виждала сушилни, но за мен не беше опция.
Виж целия пост
# 363
По темата за сушилня.. Квартирата, която напуснах скоро беше НС кутийка - 50кв.м. Само по документи се водеше, че има тераса. Реално е толкова малка, че двама човека не могат да се съберат. За простиране дори и на теория да е възможно, не става, защото сградата е съвсем на булевард - сравнително натоварен, нови строежи наоколо и прах колкото искаш. Чист север. Ако имаше сушилня в жилището много щях да я обичам и липсата й е една от причините поради, които поисках по-нисък наем.
Простирах в холокухнята.. Със завивките си беше драма, защото няма място да събера долния и горния чаршаф - едното съхнеше на душ кабината. Досадно е да се съобразяваш кога да переш, кога да се къпеш..
Та, общо взето моето мнение е да съобразите жилището си - ако има голяма тераса, която да е затворена или не над булевард и слънчево изложение, не е задължително да има сушилня.
Виж целия пост
# 364
А има две големи тераси жилището, едната супер слънчева, а на теория има много място за сушилня. Просто не е сложена навреме, защото не съм съобразила, че ще трябва.
Виж целия пост
# 365
Интересно ми е намалиха ли ти наема, след като се оплака от липсата на сушилня?
Виж целия пост
# 366
Ако в договора за наем е било описано, че апартаментът се дава без сушилня, естествено, че няма да има такава. Как ще се претендира за по-нисък наем, при положение че не се споменава да е включена към наема? Аз лично съм била в апартамент без сушилня, та дори и пералня, но това си беше описано в договора, т.е. знаеш какво очакваш. Независимо колко е малка терасата, все пак е тераса и са длъжни да впишат, че такава съществува.
Виж целия пост
# 367
Честно казано не разбирам защо сушилнята и миялната са така пренебрегвани и смятани за "лукс" уреди в сравнение с пералнята. Единственото обяснение за мен е, че просто пералнята е навлязла по-рано по-масово в бита от другите два.
Но и сушилня, и миялна не мога да ги видя като преимущество за високия клас, за мен те би трябвало да са част от жилищата в средния ценови бранш. С френски коняк, кожена мебел, пури и дипломати въобще не ми кореспондира изтъкване, че няма нужда да си простираш гащите на терасата, за да не ги гледат изисканите гости. В подобен висок сегмент според мен се търси портиер и безупречна поддръжка на сградата, включена опция за почистване, поръчково обзавеждане и други луксозни благинки.
Виж целия пост
# 368
Тъкмо ми излезе това в една група за ремонти във фейсбук:
Скрит текст:
Спестяват се и пари от нощно шкафче. Joy

п.п. Welt, миялна и сушилня в никакъв случай не ги смятам за лукс. Но е въпрос на навици на домакинството. В малките жилища е и въпрос на място. Микровълновата също не е лукс и отдавна е навлязла в бита на българина, но на мен, а и на много други, и да ми я подарят, пак няма да си я сложа, ако ще и 3 метра кухненски плот да имам.
Виж целия пост
# 369
Най-масово е търсенето в ниския и среднния ценови клас. Особено в ниския ценови клас и нисък към среден сушилнята и миялната вече са екстри. Вярно е, че тези 2 уреда са относително нови, т.е. има ги от по-малко време от пералните. И доста от жилищата в ниския и среден ценови клас не са ремонтирани в кухненската част така, че да включват и миялна. А да правиш нова кухня само, за да включиш и миялна, не си заслужава от гледна точка на разходите. Със сушилнята проблемът е с мястото, ако е отделен уред, както в старото строителство, така и в новото. Комбиниран уред е вариант, но има 2 практически проблема:
1) да смениш сравнително нова и работеща пералня с комбиниран уред - пак не излиза сметката на наемодателя.
2) комбинираният уред, поне по това, което съм чела в съответната тема, изисква повече старание за чистене на мъхове, каквото старание не може да се очаква от наематели.

Ако сега се прави ремонт на жилище, което да се отдава под наем, аз лично бих препоръчала да се предвидят поне и да се сложат по възможност тези уреди. За миялната поне да се предвиди мястото в кухненския ред (ако не се сложи, ще си е празен шкаф), а за сушилнята наистина би било добре някъде да се сбута.

Велт, коментирах висок клас жилище (с пури, изискани питиета и т.н.) във връзка с картини, вази и други декорации, а не по повод сушилня и миялна.
Виж целия пост
# 370
Съгласна съм с man_darin_ka. Новото студио е 30 квадрата, но съм предвидила комбинирана пералня със сушилня в коридора. Няма тераса, няма къде да се простира. Два отделни уреда пък щяха да ми довлекат шкаф по поръчка, който щеше да струва над 1000 лв. и щяха да изядат място, което и без това е кът.
Когато ще се купува за първи път, е хубаво да се мисли в перспектива. Но ако вече го имаш - наемателят наема такова, каквото е.
Виж целия пост
# 371
Миялна не трябва на всеки, докато пералня - да. За сушилнята е спорно, ето аз си имам, но предпочитам да не я ползвам.
Виж целия пост
# 372
Аз съм имала сушилня и не я ползвах много. Не я смятам за задължителен уред, ако жилището има балкон. Бих сложила сушилня, само ако апартаментът е много голям и нямам с какво да го напълня.
А пък това да сложа пералня и над нея сушилня ми е много грозно. Не съм фен на комбинирани уреди.
Виж целия пост
# 373
Предстои ни отдаване на жилище в Банишора. Мисля да го отдам с всичко в него, дори и с прибори и посуда. Двустайно, ново строителство, след освежителен ремонт. Кухнята и дневната са в едно помещение, а в спалнята има обособен офис кът с бюро и диван. Има сушилня, тв, миялна, микровълнова, климатици и останалите стандартни уреди. Според вас колко пари мога да му искам? Мисля за 700 лв с 2 депозита? Как ви се струва?
Виж целия пост
# 374
Ние сме в двустайно жилище(Съседен квартал Надежда, 5 мин от метрото), като сме първи наематели. Самото жилище не е голяма квадратура(все пак ново строителство...) и наличните неща са пералня със сушилня, бойлер, микровълнова,печка, хладилник, климатик(само в 1та стая) иии май е това, като цената е 550 лв и ни искаха 1 депозит.
Според мен е важно и къде точно в квартала е и дали има удобен транспорт, магазини,аптека... но и квадратурата, защото при нас не е голяма квадратура, но достатъчно за 2ма човека(+ куче)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия