Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Забелязано в София - богомолка в апартамента

  • 1 044
  • 22
# 15
Веднъж е влизала у нас богомолка, преди около 5 г., на 6 етаж сме.
Виж целия пост
# 16
Снощи имаше една на микровълноватя,даже мъжът ми специално ме извика да я видя.Хвана я и я метна жива навън.В къща сме във Варна.
Виж целия пост
# 17
Богомолките са хищници и могат да хапят при невнимателен опит за улавяне, макар и не кой знае колко силно. По-интересно е че някои от големите зелени скакалци също го правят особено в жегите, това не мога да си го обясня.
Хващайте ги отзад за крилата (за двете едновременно ), като стискате добре да не се извъртят, същото действа и с оси, пчели и стършели (недоумрели ) но последствията могат да са по-лоши, трябва да сте внимателни и ловки.
Виж целия пост
# 18
Осата и стършелът имат доста гъвкава задница и не ми изглежда безопасно да се хващат за крилете. Аз не бих. Затискала съм оса с нещо и съм гледала как си върти задника и пуска жило да ужили нещо.
Виж целия пост
# 19
О, да, зелените скакалци хапят. Личен опит.
Виж целия пост
# 20
Гъвкави са , да, за това преди това е добре да се омаламощят/ударят с нещо, иначе здрави и активни не се препоръчва.
Виж целия пост
# 21
Хич не си падам по насекоми, с изключение на богомолките, които много харесвам. Някои си ги взимат за домашен любимец или ги използват, за да се отърват от хлебарки, паяци, кърлежи, стоножки, дори гущерчета и малки змии. Има един руски канал в You Tube с доста интересни неща за богомолките - MAD SCIENCE. Всъщност след като гледах, започнах да ги харесвам още повече.
Виж целия пост
# 22
Благодаря за мненията, не знаех, че са толкова често срещани и в София, преди бях виждала само по морето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия