Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Покажете си детските стаи - тема 28

  • 14 582
  • 267
# 225
По-сокоро ценятрално под прозореца си мислех аз.
Виж целия пост
# 226

Здравейте пиша ви за съвет имаме това легло от Виденов но чекмеджетата не ни харесват и ми хрумна да го префасонирам в легло тип сандвич т.е да поръчам някакъв модул цяло чекмедже и подходящ матрак но Незнам на какъв принцип са тези легла в момента чекмеджетата са с колелца моля ако някой има легло тип сандвич да напише как се издърпва долната част трябва ли нещо за закрепване ако е на колела при завъртане ще се движи цялото легло което не е ок докато спиш ..
Виж целия пост
# 227
Дълги пердета на радиатор не, че ше спират толкива топлината, колкото ще стоят грозно.
Не съм съгласна особено за стоенето грозно. А за спирането на топлината в 21 век има много решения, че да се избегне. Не бих сложила къси пердета в която и да е стая.

И като спреш топлината как ще се отоплява стаята.? Това не го разбрах☺️
Не обичам и аз къси пердета. А щори пък съвсем не ми се слагат.
Виж целия пост
# 228
Разбира се, че не си го разбрала, защото не е написано. Simple Smile
Има различни варианти, това написах. Важното е да си избереш твоя, който да ти пасне на вкуса. А за варианти- може да провериш дори и в нета.
Виж целия пост
# 229
Здравейте, скоро ще правя ремонт на детската стая, ще сменя цялостно визията, но за съжаление не си харесвам нищо готово.
Стаята е малка  3,38 х 3,58 м. или 12,1 кв.м., като в левия край на стената 3,38 е вратата, на отсрещата стена 3,38 м. е прозореца долу-горе по средата на стената, на другите две страни, които са по 3,58 няма нищо, като на лявата страна все пак трябва да се предвидят 85 см. за отваряне на крилото на вратата. Искам да използвам цялата височина на едната стена (дори и над отвореното крило на вратата), да поръчам бюро пред позореца, който е източен, радиатора ще остане под бюрото, тъй като се намира под прозореца. В тази връзка бюрото в ляво искам да продължи до ъглов гардероб, после след ъгловия гардероб да има единичен гардероб само с рафтове, след това две колони чекмеджета с по пет чекмеджета в колона, а над тях да е ниша за телевизор, а над телевизора да има етажерка за книги, след чекмеджетата колона с рафтове за книги и други неща. Всичко това отгоре ще е с настройка, за да мога да прибирам там сезонните дрехи.
От дясно на бюрото  (на стената на прозореца) искам да има библиотека, която на височината на бюрото да е или шкафове или нещо като ракла, а над височината на бюрото да е библиотека до горе. На съседната стена мисля да направя падащо легло хоризонтално (за матрак 90/200 или 120/200) което като се отвори да не изяжда цялото пространство на стаята. Едната му къса част ще пада точно от дясно на бюрото и пред библиотеката с шкафове отдолу/ или ракла, а другата му къса част ще стига до другото легло с матрак 90/200 и ще сключва ъгъл с него все едно са ъглови легла. Над самото падащо легло също ще има някакви раздвижени етажерки или нещо такова.

Гледах всякакви вариянти на готови мебели, но или цветово не ми харесват, или пък височината на модулите е ниска, а не ми се иска да напълня стаята с мебели и отново да няма място за всички вещи, които искам да събера там.
Въпросът ми е някоя от вас дали в близката година две си е правила детска стая по поръчка и може ли да ми каже долу-горе колко ще струва? Наясно съм че това са много мебели и съм оформила някакъв бюджет, но все пак каквато и да е ориентировъчна информация би ми била от полза. Най-малко да мога да си сверя часовника за какво колоко пари биха били в реда на нещата. Мебелите ще са от бяло ПДЧ, защото стените ще са в синя мазилка с ефект звезно небе на леглата, а на другите стени синьо мат ..... космическа ни е темата Rocket

Последно съм правила мебели по поръчка за спалнята, но това беше преди точно 5 години и цените навярно доста са се променили. Иначе работя в този бранш, но в последните години все едни луксозни изпълнения правим с лакове, гланц разни обработени истории, а там цените са направо несравними. Преди 8-9 години като обзавеждахме детската стая на каката тогава 12 годишна ми излезе към 2500 лева, но при нея имаше по-малко шкафове и библиотеки, нямаше и падащо легло.

Дълго стана, дано някой ме е разбрал и ми даде някаква информация от по-ново време.
Виж целия пост
# 230
Нашата детска е 12 кв.м.
Само като те четох, и ми се струва че ще я натъпчеш с мебели и въздух няма да остане. Grinning
Виж целия пост
# 231
In4hi, скоро ми попадна в Mebeli.bg пазащо легло цената му бе около 1700-1800 лв., та тия 2500 лв. ще трябва да ги умножиш по 2 или 3 и може да не стигнат, като се има предвид бройката гардероби.
Аз също мисля, че са множко мебелите.
Направи си в мащаб стаята и основите на мебели и виж как ще се разположат.
Помисли и за падащото легло. Много вероятно е повечето време да е отворено и в това положение колко ще е мястото. Децата обичат да се търкалят по леглата. Виж го наживо, най-вече лесно ли се отваря/затваря.
Имахме такова в апартамента като го купихме, другите мебели запазихме (за вилата), но леглото подарихме на мебелистите, като чуха, че ще се оттърваваме от него. Ужасно тежко бе за вдигане.


Виж целия пост
# 232
Това лято 2 гардероба (един голям - 3 х 2,40 и един малък около 60 х 2,40) и две легла 90 х 200 с повдигащ механизъм ни излязоха около 4000.
Големият гардероб е с вградени чекмеджета и плъзгащи врати.
Виж целия пост
# 233
Свободното място в стаята без падащото легло да е отворено е 2,10 х 2,45 м. Въпросно легло ще се ползва по Коледа за две-три вечери, и ако евентуално през другото време от годината имаме приятелче с приспиване. Така или иначе искам да имам две места за спане в тази стая. Бюджета ми е около 6000 лв. без матраците, боядисване, чистене, промяна на ел. инсталация, осветление и други подобни, един вид за мебелите само. Библиотеката с ракла ще са с дълбочина от 45 см., гардеробите, бюрото (което ще е всъщност един плот само) и чекмеджетата ще са с дълбочина от 55 см. Общо на едната стена ще имам мебел с размер 2,50 х 2,50 м., след това 1,2 м. плот за бюро и още 0,90 м х 2,10 библиотека ).
Виж целия пост
# 234
In4hi, цената зависи и от това къде живеете. Предполагам, че в София ще е по-скъпо.
На мен също ми се струва, че мебелите са доста. Толкова ли много неща ще има за прибиране? Доколкото разбирам стаята ще се използва от едно дете? Начертай си само габаритите на всичко в мащаб и пак прецени.
На дъщеря ми стаята е 3.1х4.4, малко по-голяма от вашата и ще има легло 90/190, гардероб 100/240/40, един скрин около 90/110 по спомен и етжерка за книги и играчки. Като разположих всичко, плюс кдървена кухня, къща за кукли и малка масичка с 2 столчета и не остава кой знае какво пространство. А искам и палатка да ѝ сложа, ама пустата стая не се разпъва. 😄
Виж целия пост
# 235
In4hi, цената зависи и от това къде живеете. Предполагам, че в София ще е по-скъпо.
На мен също ми се струва, че мебелите са доста. Толкова ли много неща ще има за прибиране? Доколкото разбирам стаята ще се използва от едно дете? Начертай си само габаритите на всичко в мащаб и пак прецени.
На дъщеря ми стаята е 3.1х4.4, малко по-голяма от вашата и ще има легло 90/190, гардероб 100/240/40, един скрин около 90/110 по спомен и етжерка за книги и играчки. Като разположих всичко, плюс кдървена кухня, къща за кукли и малка масичка с 2 столчета и не остава кой знае какво пространство. А искам и палатка да ѝ сложа, ама пустата стая не се разпъва. 😄

Много неща има за прибиране, дрехи, много играчки, чаршафи, одеала, всякакви други дреболии като чадъри, обувки, много книги, неща за рисуване, моделиране. Само легото му е едно чекмедже. Сега вещите на малкия са превзели целия апартамент, половината ми гардероб в спалнята, няколко рафта във всекидневната и един куп кутии за играчки, да не забравям и  за част от  вградения гардероб в коридора, както и няколко чекмеджета. Искам всичко да си има място където да е прибрано, защото тази всеобща анархия направо ме побърква! Сега е малък, но след някоя друга година като тръгне на училище ще се появят още цяла камара неща за прибиране.

Въпроса ми беше ако някои е правил мебели по поръчка скоро да ми каже колко долу-горе му е излязло като цена само за мебелите. Иначе имам един килим от стаята на кака му с размери 2,3 х 2 м., така че долу горе като го сложа в стаята на малкия придобивам представа колко ще е свободното пространство за игра. То и сега във всекидневната съм му направила един кът да си играе, че да не разхвърля навсякъде и е приблизително със същите размери.
Виж целия пост
# 236
Здравейте, скоро ще правя ремонт на детската стая, ще сменя цялостно визията, но за съжаление не си харесвам нищо готово.
Стаята е малка  3,38 х 3,58 м. или 12,1 кв.м., като в левия край на стената 3,38 е вратата, на отсрещата стена 3,38 м. е прозореца долу-горе по средата на стената, на другите две страни, които са по 3,58 няма нищо, като на лявата страна все пак трябва да се предвидят 85 см. за отваряне на крилото на вратата. Искам да използвам цялата височина на едната стена (дори и над отвореното крило на вратата), да поръчам бюро пред позореца, който е източен, радиатора ще остане под бюрото, тъй като се намира под прозореца. В тази връзка бюрото в ляво искам да продължи до ъглов гардероб, после след ъгловия гардероб да има единичен гардероб само с рафтове, след това две колони чекмеджета с по пет чекмеджета в колона, а над тях да е ниша за телевизор, а над телевизора да има етажерка за книги, след чекмеджетата колона с рафтове за книги и други неща. Всичко това отгоре ще е с настройка, за да мога да прибирам там сезонните дрехи.
От дясно на бюрото  (на стената на прозореца) искам да има библиотека, която на височината на бюрото да е или шкафове или нещо като ракла, а над височината на бюрото да е библиотека до горе. На съседната стена мисля да направя падащо легло хоризонтално (за матрак 90/200 или 120/200) което като се отвори да не изяжда цялото пространство на стаята. Едната му къса част ще пада точно от дясно на бюрото и пред библиотеката с шкафове отдолу/ или ракла, а другата му къса част ще стига до другото легло с матрак 90/200 и ще сключва ъгъл с него все едно са ъглови легла. Над самото падащо легло също ще има някакви раздвижени етажерки или нещо такова.

Гледах всякакви вариянти на готови мебели, но или цветово не ми харесват, или пък височината на модулите е ниска, а не ми се иска да напълня стаята с мебели и отново да няма място за всички вещи, които искам да събера там.
Въпросът ми е някоя от вас дали в близката година две си е правила детска стая по поръчка и може ли да ми каже долу-горе колко ще струва? Наясно съм че това са много мебели и съм оформила някакъв бюджет, но все пак каквато и да е ориентировъчна информация би ми била от полза. Най-малко да мога да си сверя часовника за какво колоко пари биха били в реда на нещата. Мебелите ще са от бяло ПДЧ, защото стените ще са в синя мазилка с ефект звезно небе на леглата, а на другите стени синьо мат ..... космическа ни е темата Rocket

Последно съм правила мебели по поръчка за спалнята, но това беше преди точно 5 години и цените навярно доста са се променили. Иначе работя в този бранш, но в последните години все едни луксозни изпълнения правим с лакове, гланц разни обработени истории, а там цените са направо несравними. Преди 8-9 години като обзавеждахме детската стая на каката тогава 12 годишна ми излезе към 2500 лева, но при нея имаше по-малко шкафове и библиотеки, нямаше и падащо легло.

Дълго стана, дано някой ме е разбрал и ми даде някаква информация от по-ново време.

Аз стигнах до средата и се загубих в мебелите. Ако дадеш някаква картинка, ще е много полезно.

И един непоискан съвет - може да разкараш малко вещи. Аз изпаднах това лято в ужас, когато се премествахме и установих колко лего и неща за рисуване и моделиране сме натрупали. Две трети от легото и рисувалните неща заминаха при племенниците и при едни други деца. И знаеш ли колко място се освободи?! А детската е 16 квадрата.
Виж целия пост
# 237
Тъкмо идваш със същото предложение.
Виж целия пост
# 238
И аз при правенето на стаята на малкия лятото раздадох играчки на близки и в детската градина която посещаваше.Има още за раздаване.И на тях ще им дойде реда.Дрехите редовно прочиствам като ги давам в детското онко на Исул.Има нуждаещи се деца там и ги давам на сестрите.Иначе и неговата стая е 16кв.
Виж целия пост
# 239
Ами трупа се. Аз уж не купувам много, родата е дресирана нищо да не купува, без да съм казала изрично, и въпреки това… Ние ходим с детето и две приятелки да помагаме на една майка в SOS Детски селища. На тях също даваме дрехи, играчки, книги, учебни помагала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия