Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ексклузивно пиене на АМ

  • 2 214
  • 17
Здравейте, не знам дали темата е за тук, защото моя син е на 2 години навършени, но е силно пристрастен към АМ. Може да живее само на това. Притеснявам се, защото не знам дали е полезно. Спря да яде от детска кухня, манджа не може да му се сложи в устата. Пие си АМ, дори става през нощтта. Пие фризо 3. НЯМА проблем с изхождането, има си енергия, жизнен и щастлив си е. Пробвах да заместя с кисело мляко не иска. Пробвах с прясно не иска. Само чисто АМ. Правя му с 2 лъжици, най-много с 3 колкото да има вкус и му е супер.... Има ли и други фенове на АМ?
Виж целия пост
# 1
Здравей . Моите момчета са на 2.7 години и си пият АМ . Направи консултация с хранителен логопед , педиатър . Ако си разсте здраво и палаво дете , не е страшно , че пие АМ
Виж целия пост
# 2
Не бих давала АМ на детето си, при положение, че може да яде много други храни. Бих давала АМ, само ако не мога да кърмя по някоя причина, или когато  бебето не може да оцелее без АМ (напр. новородено, незахранено още бебе). 
Виж целия пост
# 3
Детето хапваше от кухня всичко без десертите, имам в предвид манджите, които бяха 3.От половин месец не желае нищо течно освен АМ. На кутията пише 5 лъжици, аз давам 2,колкото да му се овкуси водата. Това имам в предвид. Пие вода, не консумира никакви сокове. Яде ди всичко друго плодове, зеленчуци и твърди храни месото го обича на скара. Исках да попитам дали пиенето на АМ на тази възраст вреди на детето. Ако го оставя да пие само АМ на него няма да му е проблем, но не може без него да заспи например нито следобед, нито вечер. Явно аз не съм се изразила правилно. Имам приятелки, на които децата им от половин година не пият АМ, а пък моето си пие. Педиатърката каза, че няма проблем ако се изхожда...
Виж целия пост
# 4
Да не би да излизат кътниците? Напълно възможно е заради това да отказва твърда храна в момента.
Не съм давала АМ, но не бих правила с по-малко сухо вещество отколкото е нужно ако не яде достатъчно твърда храна. Все пак трябва да си набавя достатъчно калории от някъде.
Виж целия пост
# 5
Ексклузивно пиене на АМ, значи детето да бъде само на АМ, а то е на 2 години, пишеш, че яде и друго.  Следователно не е  ексклузивно. За бебенце до 3 месеца, може, но 2 годишните деца имат  и други потребности. Щом не може да се откаже, давай му само за приспиване, а пробвай и да четеш някаква книжка, да пееш, да го чешеш по гръбчето или друго нещо, важното е ритуал да има, да знае детето какво очакваш от него.
Виж целия пост
# 6
Ако пие само АМ и не яде нищо друго, е проблем. Обърнете внимание дали дъвче, дали отхапва, дали се дави от парчета в храната, дали трябва да е пасирана. Специалистът, който се занимава с такива проблеми, е хранителен терапевт.

Ако яде, но иска И млякото, нека си го пие. Имайте предвид, че е нормално да е с намален апетит, защото се засища от млякото. Желателно е да предлагате АМ в чаша, а не с биберон.
Виж целия пост
# 7
А защо не правите млякото според указанията на кутията? Защо спестявате?
По този начин нито е хранене, нито е вода.
Малкият пиеше АМ през ноща до 2.8 години. Купувахме НАН последното май беше 4-ка. Не е имал проблеми с ядене, говора.
Кисело мляко рядко яде и към днешна дата. Прясно не пие. Почти на 12 години е.
Виж целия пост
# 8
Реално детето ти не пие АМ, а оцветена вода, която само го надува, но грам не го засища.Що за безумие е това?Щом яде и други неща, а АМ преди да заспи какъв точно е проблема, че не му го правиш нормално?Моето дете от раждането беше на АМ и през ум не ми е минавало да го правя с 2 лъжички вместо 5-6.
Виж целия пост
# 9
и аз бих намалила концентрацията, ако не мога да спра да му давам това ГМО Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Благодаря за съветите и за коментарите все пак. Не песта от мляко, а го разреждам, защото не искам да го тъпча само с това. Преди да минем на фризо, пиеше Лактана и там правех правилните лъжици на всяко пиене и се запече жестоко минахме през адски мъки. Цяла седмица на сиропи, клизми и рев. Така че не, няма да правя с лъжиците, които пише на кутията.
Виж целия пост
# 11
Моето дете много обичаше АМ. До 3 г. изпиваше огромни количества, литър и малко на ден.
Отделно си ядеше всичко друго, на обща храна мина, когато беше на около 1 г. Имаше като цяло здравословно меню, без сладки, тестени, приемаше достатъчно големи порции с охота, но млякото си го търсеше.
Педиатърката ни посъветва да даваме щом иска. И щом си яде нормално твърда храна, да не ограничаваме, т.е. на поискване беше. Единствното условие беше да спазваме съотношението сухо вещество-вода. Купувахме 3-ката, която се водеше "пълноценно".

При вас вероятно е период, я зъбче, я нещо друго. Минахме и ние през нещо такова малко след 2 г. 10-тина дни беше само на мляко и банани. После си прояде пак всичко.

Вие си преценете, но щом си хапва месо и зеленчуци с желание, аз не бих ограничавала.

П.П. Някои деца получават запек от определени храни или определено АМ. Тогава трябва да се смени.
Виж целия пост
# 12
Аз имам близнаци на 1,8 и също много обичат АМ. Могат да изкарат цял ден само на това. Аз също се притеснявам че, не ядат достатъчно друга храна. Хапват много плодове. Не искат пюрета, готвено, зеленчуци, хляб и тестени неща. Ядат обаче месо, шунка, кренвирши, пастет направо с лъжицата. Притеснява ме че, не ядат достатъчно количество и че са основно на суха храна. Млякото обаче е в огромно количество. Пият и през деня и нощем се събуждат да пият. Давам нан3, не го разреждам. Пият също и прясно мляко, но аз предпочитам да им давам АМ, просто понякога го смесвам. Физически са си добре развити, почват вече и да говорят. Но все ме гложди това, че не ядат достатъчно количество друга храна. Ако нормална порция е 150-200гр. за дете на тяхната възраст, моите изяждат х 50-100гр. мах. ако въобще хапнат нещо готвено.
Виж целия пост
# 13
и аз бих намалила концентрацията, ако не мога да спра да му давам това ГМО Simple Smile

Само АМ е ГМО😂  Дай само да му поръсим водата в шишето с АМ, може да е гладно детето, ама пък природосъобразно 😂

Към авторката - правете АМ според указанията на кутията, много ясно, че детето ще иска и нощем да яде, като вие му давате някакъв разреден бълвоч. И моите синове са имали периоди, в които не са искали друго, бяха на подобна възраст, не виждам драма. Предлагайте твърда храна, плодове, всичко като първа опция, и вече ако нищо не иска и се дърпа, давайте АМ. Ще му мине този период.
Виж целия пост
# 14
До колкото разбрирам детето си яде и друга храна, освен млякото. За мен това не е проблем. Може да ограничиш млякото да е само преди сън. И моят син на 2г2м заспива само с мляко и през нощта също ако събуди пие. Той пие кисело мляко с вода, понеже беше кърмен и АМ никога не е пил, но идеята е същата - за заспиване. За мен не е проблем - заспива лесно и бързо. Но давам само преди обедния и вечерния сън и през нощта ако се събуди. Иначе яде всички хранения за деня. Така че според ментова е решението, да оставиш млякото само преди сън. Детето е достатъчно голямо и може да му обясни, че през другото време няма мляко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия