Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Драцена - колко често да поливам?

  • 1 065
  • 6
Привет,
Вчера си закупих драцена от БауХаус, около метър и половина висока. Много добре пасна на хола ни : )
Поставих я в един ъгъл, където има по няколко часа светлина. Само че не знам колко често да я поливам. Някой може ли да помогне?
Виж целия пост
# 1
Не много вода.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1351962.660 - Нашите цветя.
Виж целия пост
# 2
Здравей, аз съм също с Драцена от седмица, но е доста по-мъничка. На етикета към нея видях че пише 1 път седмично. Но ако може да се включи някой с повече опит да каже също.
Виж целия пост
# 3
https://bg.vomturmhaus.com/kak-da-kolko-pti-i-kolko-chesto-tryab … -polivate-dracena
Виж целия пост
# 4
Моята я имам от 5-6 години, поливам я веднъж седмично.
Виж целия пост
# 5
Имам драцена от 20+ години. Гледам си я от "бебе". Беше около 20 см когато си я взех. Не съм спазвала кой знае какви указания. От 17г е до прозорец с южно изложение. В момента е голямо дърво. Поливам я когато се сетя в общия случай или ако ми се стори че пръстта е изсъхнала. Поливам докато водата се просмуче до корените и напълни чинията. Имало е периоди, когато дълго не съм я поливала, защото изобщо не ми е било до цветя. Обаче оцеля и стана по-кичеста, ако мога така да се изразя. Обаче има една уловка при нас. От почти 4г до драцената има сушилня, която когато работи отделя много влага и въпреки отворения прозорец до уреда и цветето стените почерняха от мухъл. Т. е. моята драцена е на място, което е с голяма влага във въздуха. Очевидно се чувства добре, защото преди много години се разклони и станаха 4 "клона", а това лято се развиха три нови и има "пъпки" за още две ако се развият.
Виж целия пост
# 6
Понякога веднъж седмично, понякога и по-рядко. Ако някой път видя, че започва да изсъхва, защото от месец не е поливана - 2 пъти седмично, но това е по изключение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия