Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Зареждане на мастило

  • 981
  • 3
Здравейте,

Имам принтер Canon pixma mp140 и се опитвам да му заредя касетите с мастило сам. Купих мастилница на цена 10 лв и спринцовка с която да инжектирам мастило в касетите. Обаче нещо не се получава както трябва и няма отпечатване на никаква страница. Само бели листи.

Това е мастилото
https://cartridge.bg/product/4345/universalno-mastilo-za-mastile … 25-ml-cherno.html

Принтера не е ползван дълго време. Какво да напраавя. Да не би да има останало засъхнало мастило в касетите.
Виж целия пост
# 1
Принтера не е ползван дълго време. Какво да напраавя. Да не би да има останало засъхнало мастило в касетите.

Да, точно това е, запушили са се дюзите. Би трябвало принтерът да има самопочистваща функция, разгледай менюто и я пусни няколко пъти. Не очаквай чудеса, по-скоро няма да се отпуши напълно. В нета има някакви хакове с топла вода, но аз не бих се захванала.
Ако принтираш рядко, по-добрата идея е да вземеш лазерен принтер. С мастилено-струен трябва да печаташ поне веднъж на месец-два. Лазерните са по-скъпи като първоначална цена (но вече не чак толкова по-скъпи като едно време), но са по-лесни за поддръжка и няма този проблем с рядкото принтиране.
Виж целия пост
# 2
Ние сме пробвали сами да зареждаме, маца страниците, зорът не си струваше и точно сменихме принтера с лазерен.
Виж целия пост
# 3
Задържаш малко по-дълго като го пускаш, избираш Y няколко пъти поред да почисти главата (със сложен лист) и се оправя. Трябва да са и двете касети, даже за цветно да е празна. Ако има още разминавания гледаш режимите и ги оправяш:
https://www.xn--80adah2aybmok5f.bg/canon/pixma-mp140/%D1%80%D1%8 … %D0%BB%D1%8F?p=21
Провери и дали си изтеглила въздуха от касетата. Ако пак не тръгне, остава касетата да е прецакана. Има нови съвместими, двайсетина лв май бяха. Нашите са с такъв от сто години и за рядко ползване си е много добра машинка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия