Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Етажната собственост може ли да изгони съсед?

  • 3 573
  • 53
Въпросът ми е етажната собственост може ли да изгони лице от собственото му жилище и при какви обстоятелства? На някой случвало ли му се е?
Нашата драма със съседи вече е цяла сага и нищо и никой не може да я реши. Ни полиция, ни жалби, нищо! С психично болни хора няма нито как да се говори, нито как да се разбереш.
Накратко, въпросните съседи се намират под нас и години наред имат сериозна фиксация спрямо нас.
Нетърпимо и непоносимо е, вън от всякакъв здрав разум.
Един пирон не можеш да забиеш в стената, без да дойде полиция, пералня не мога да пусна, без да се задумка по вратата, сякаш има пожар. Жената е психично болна, не ходи никъде, стои си по цял ден вкъщи, а мъжът, уж нормален, крещи повече и от нея. Постоянно се крещи за всичко. Докато правихме ремонт, спазвайки всички разпоредби за шума, разбира се, 3 пъти беше викана полиция, ей така, за спорта. Входната ни врата редовно бива заливана с какво ли не. Всичко се документира с полицейски протоколи, но след като няма увреждане на собственост, голяма работа. Полицията "дружески" ни съветва да си продадем апартамента и ние да се махнем! Тоест, никой нищо не може и не иска да направи за едни агресивни, ненормални хора! Нито плащат нещо за входа, нито участват в каквото и да е свързано с ремонти на кооперацията. Едните крясъци, претенции и постоянен тормоз от тях! Не простирам, защото ми се нарязват дрехите, всичко е обезшумено, за да не се чува нищо долу, но независимо от това, всеки шум, откъдето и да дойде, непременно е наш и непременно се вика полиция.
Това вече наистина не се търпи. Затова си мислех някой има ли опит с извеждане от жилището чрез етажната собственост? Каква е процедурата?
Виж целия пост
# 1
Доколкото знам, трябват подписите на 80/ от входа. Питай домоуправителя, те знаят.
Виж целия пост
# 2
Ами, издействайте ограничителна заповет. Да не могат да се качват до вратата ви. Друго, да сложите камера, която да заснеме това което правят на вратата ти и да пуснете жалба за насилие и тормоз.
Аз бих ги дразнил нарочно. Например, пускаш прахосмукачка, и точно в 14:00 я спираш. Друг вариант е да повикате приятел, така, по-едричък, който като се погледне вдъхва малко страх, за да ги посплаши щом ти заблъскат. Те нямат право, да ви лишават от правото ви за ползване на пералнята както сте казали.
Виж целия пост
# 3
А как простираш, та ти нарязват дрехите?
Виж целия пост
# 4
Рязала ми е чаршафи, които са били близко до нея. Простирах преди от външната страна на балкона, но отдавна вече не го правя.
Виж целия пост
# 5
Простиране извън балкона е нарушение.
Виж целия пост
# 6
Процедурата с изгонване на съсед съществува повече на теория, отколкото на практика. На ваше място наистина бих се замислила за продажба на апартамента, отколкото с организиране на етажна собственост, още повече, че ще е ходене по мъките с години и нещата ще ескалират драстично.
Виж целия пост
# 7
плащат ли си разноските към етажната собственост? И ако не, каква дължима сума са натрупали?
Евентуално по тази линия може нещо да се направи, но трябва да ги осъдите, ако не си платят, евентуално жилището на търг... (ако съдът постанови)
Виж целия пост
# 8
Направи консултация с адвокат, който има опит с дела за етажна собственост. Може, но процедурата е дълга и сложна. Изискват се подписи на много от собствениците, май нещо от рода на 75 процента. И нещо ми се мярка из ума, че извеждането не е завинаги, а за няколко години само.

Съжалявам, но и аз ще кажа - продавайте.

Иначе знам, че сега много моралисти ще подскочат, но аз бих си направила удовлетворението да намеря няколко по-якички аверчета, които да им теглят един здрав пердах на изпроводяк. Ей тъй, като малка компенсация за годините тормоз. Не че ще се върнат.
Виж целия пост
# 9
плащат ли си разноските към етажната собственост? И ако не, каква дължима сума са натрупали?
Евентуално по тази линия може нещо да се направи, но трябва да ги осъдите, ако не си платят, евентуално жилището на търг... (ако съдът постанови)

Не, не си плащат нищо, вече повече от 2 години. Не участват в нито един ремонт, подобрение, в нищо. Единственото, което правят, е да създават само проблеми. Никога не искат нищо, никога не са съгласни с нищо. Разговор нормален не може да се проведе, само крясъци "НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!".  Но само ние сме пряко засегнати от този тормоз, което е най-лошото. Значи, аз трябва да си продам жилището заради двойка ненормалници и да насадя други хора на този тормоз, вместо те да напуснат. Това е някакъв абсурд просто!
Виж целия пост
# 10
Това е направо за съдебен спор. Ако се решите, ще гледам епизода с удовалствие. Сега по-сериозно.
Трябва да ги осъдите за нещо но с доказателство. За това ви предложих варианта с камера.
Виж целия пост
# 11
Преди години родителите ми имаха проблеми с една такава. И не само те. Докато не отнесе юмруците не си седна на задника...! Лошо е да се стига до крайности, но живеенето в съсобственост понякога не е лесно и приятно.
Виж целия пост
# 12
Танто за кукуригу . Щом крещят , викай полиция всеки път , когато ги чуеш . Казваш на оператора , че чуваш вик за помощ и да пращат патрулка . Идеята за камерата не е лоша , по възможност със звук , а след това се консултирай с адвокат при занети техни изцепки .
Виж целия пост
# 13
Викам, ама те не крещят пред полицията. Напротив, кротки и спокойни са.
Имаме камера пред вратата. Имам записи, ама какво от това?
Нямало увреда на собственост, това е дежурното, което чувам.
Виж целия пост
# 14
трябва да провериш  и психично болната дали има официално признато заболяването, има ли попечител?
Възможно е да се обърнете към прокурор или  съседите да подадат молба до управителя на Центъра за психично здраве, като опишат по какъв начин въпросният човек е опасен за околните и да бъде принудително настанен за лечение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия