Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Виктор или Даниел

  • 3 774
  • 48

Анкета

Как бихте кръстили сина си, знаейки целия казус?

Опции:

Здравейте, мами,

Бих искала да Ви запозная с нашия семеен казус. Ясно ми е, че изходът на този казус няма да бъде решен тук, както и че предпочитанията за име са субективни, но ми е искрено интересно как бихте постъпили в моята ситуация.

Чакаме момче. Знаете, мъжките имена са трудност. За мое голямо щастие обаче със съпруга ми стигнахме много бързо до консенсус относно имената и се спряхме само на 2. За съжаление от 3 месеца нямаме никакъв напредък дали едното, или другото. Ще Ви споделя двете имена и съответно причината защо всяко едно от тях стои на дневен ред:

1. Даниел - търсихме име с Д, за да можем да го кръстим на баща ми, взимайки първата му буква. Баща ми е човекът, който най-много е помогнал на младото ни семейство да живее спокойно, уютно и т.н, затова и двамата смятаме, че ако го кръщаваме на някого - трябва да бъде на него. Освен това самото име "Даниел" е свеобразна комбинация между името на баща ми и това на свъкърва ми (Елка). Дотук с причините защо го харесваме. Не съм сигурна дали е достатъчно мъжко това име, не съм сигурна дали носи и заряд. Честно казано, досега винаги съм била безразлична към това име.

2. Виктор - самата аз съм щяла да се казвам така, ако съм била момче. Уви. Но винаги това име ми е било любимо за мъж (наред с Калоян и Теодор). Мъжът ми също го харесва доста. Освен това семантиката на името (победител) доста пасва на самото ни бебе, тъй като имах доста тежка бременност, но въпреки това той се пребори. Виктор празнува имен ден и на 11.11, което доста съвпада с термина. Не знам дали обаче няма да ми тежи, ако пренебрегна име с буквата "Д". Името на майка ми започва с "В", но и аз и тя знаем, че ако детето е Виктор не е заради нея Simple Smile

Та, интересно ми е Вие как разсъждавате. Много благодаря!
Виж целия пост
# 1
При така стеклите се обстоятелства при вас, избирам Даниел! Пак ще има имен ден/ на 17.12/, а баща ви и свекървата ще се щастливи
Виж целия пост
# 2
Даниел!
Виж целия пост
# 3
Аз съм "За" да се кръсти детето както ви харесва на вас, а не на
"Г-то на леля, И-то на стринка, Ч- на доктора дето го изражда и КА на свекървата, щото е ку*ка..."
Ако ви харесва Даниел, безотносително коя буква от чие име е вътре (което по никакъв начин не ми е ясно какво общо има с каквото и да било въобще) - кръстете го Даниел. Ако ви харесва Виктор - кръстете го Виктор.
Виж целия пост
# 4
Явно родителите ни са от една порода, защото и мен са ме гласили за Виктор, били са убедени че ще съм момче Grinning За щастие не съм Виктория.
И двете имена са хубави, но Даниел повече ми харесва.
Виж целия пост
# 5
Попринцип името Даниел ми харесва повече, но във вашия случай бих избрала Виктор. По писането ти си личи, че някак това име ти е по-насърце. 😊 Успех!
Виж целия пост
# 6
Много бла-бла, верно. От мен Даниел.
Виж целия пост
# 7
И двете имета са еднакво хубави и причините да ги харесвате според мен тежат еднакво. Можете да изчакате да се роди бебето и като го погледнете, да решите от раз. Не е нужно да избирате сега. Не го мислете много. Второто име можете да запазите за следващо дете ако имате, и двете имета имат и чудесни женски варианти.
Виж целия пост
# 8
Виктор не ми е харесвало никога(в женски вариант го харесвам)
Аз съм за Даниел, но не съм убедена, че на теб това име ти е на сърце.
Така, че помислете си хубаво.
Ако много искате да зарадвате дядото, кръстето го на него.
Виж целия пост
# 9
А защо не кръстите детето Виктор-Даниел?
Виж целия пост
# 10
Виктор
Виж целия пост
# 11
Започнах да чета темата.
Изчетох фактите за Даниел и после видях името Виктор.
Не съм доизчела, бързам да пиша- с две ръце за Виктор гласувам.
Виж целия пост
# 12
След като изчетох обстоятелствата - Даниел.
Но преди това - Виктор. Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Виктор ми харесва повече, но ако държите да уважите конкретния човек изберете Даниел.
Виж целия пост
# 14
Гласувах за Даниел - и заради обстоятелствата, описани от авторката, и заради звученето на самото име.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия