Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как протича лечението с антидепресанти ?

  • 1 162
  • 4
Здравейте!Не видях дали има такава тема и затова си позволих да направя нова.За първи път приемам анти депресанти и първоначалната ми среща с тях е доста неприятна.Предполагам ,че при повечето хора е така ,но никъде не открих подробна информация за протичането на лечението.Да изписани са страничните ефекти и на листовките и във много фороми ,но не и историии от първо лице.Тук ми се иска хората да разкажат техния път към излекуването на тази коварна болест на 21век,а имено паническите атаки и депресията.Аз ще започна с моята история и се надявам да има и други хора ,които ще се включат с техните истории.Мисля,че ще бъде много полезно както на мен така и на много други като мен,лутащи се и чудещисе нормално ли е това ,което им се случва.
Всичко започна преди много години ,може  би около 15г.Прилошаване,припадаци,виене на свят, топли, студени вълни,страх,паника,сърцебиене.Първо ми казаха ,че съм анемична(съответно започнах терапия за анемия)е да но всичко останало продължи .След това ми откриха ,че имам екстрасистули камерни,предсърдни и тн.(започна се холтри ,кардиолози,ехокардиографии и бетаблокери)След дълго лечение ми изписаха деанксит пих го,също така пиех и билки и хомеопатия за паниката.Минаха няколко години започнах работа забременях с първото ми дете и някак си нещата отшумяваха ,после родих и второто смених работата записах да уча и така.Вече нямаше и помен от тези паник атаки ,чувствах се супер,пътувах ,работех учех,абе просто супер.Самоче преди една година се случи нещо много неприятно ,запорираха ми заплатата ,защото бях поръчител по заем ,натовареност в работата,срокове,събрания,задачи.Една вечер се прибрах много уморена и психически претоварена,събудих се през ноща с много силно сърцебиене и припаднах.Съпруга ми извика линейка ,закараха ме в болница там прекарах 24ч.без да се установи ,някъкав проблем.След това пак кардиолози и старата песен на нов глас, не исках да си призная,че паник атаките се връщат.Отново взех деанксит и така 1г. го пиех.Преди месец и половина се срешнах за първи път с психиатър.Тя ми изписа золофт и хлопротиксен.6 дена ги пих и се чувствах много зле,гадене ,прималяване ,усещате че минава ток  и огън през тялото,загуба на апетит ,ужасен страх и нещо което никога не ми се бе случвало като се събуждах ,някакви страни мисли .След консултация с лекарката сменихме золофта с ципралекс от 5мг. първите 19 дена бях на тази доза.От първия ден се започа на ново симптомите който споменах по горе ,но не толкова силни в по лека форма.Изтърпях ги и сякаш лека по лека нещата започваха да потръгват,симптомите да по намаляват да са доста по търпими и лекарката каза от утре по 10мг.до края на лечението (6м.)Започнах да го пия по 10мг. първия ден добре ,казах си супер вече всичко ще е наред започнах да излизам да се срещам с хора ,абе нещата вървяха май добре.Да ама не от втория ден всичко се стоваси с пълна сила ,симптомите се засилиха можеби двойно повече,даже се добави и едно напрежение,вътрешно треперене ,стягане на зъбите,абе много неприятно.Днес ми е 6 ден от както го пия по 10мг. и симптомите продължават да са така неприятни.Писах на психиатърката и тя ми каза да се върна пак на 5мг. и ,че явно на мен тази доза ми е много висока.Извинявам се за дългият пост ,но ми се искаше да разкажа по подробно как се справям с лечението.Моля и други сблъскали се с лечението на паник атаки и депресии да споделят.Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Не съм изпадала в такива състояния, но бих те посъветвала да намирате време да ходите на балкан, да се молиш на Бог в моменти на страх, да четеш Псалми, да намалиш сладкото/газирано...дори и екранното време.
Имам приятел психолог, който ми беше казвал, че хората на антипресенти увеличава постоянно напрежението в тях, стават зависими и не лекува, дори ги карада посегнат на живота си. Вярата в Бог е лекарството!
Виж целия пост
# 2
Нещо са ти объркали лекарствата! Не би трябвало да си толкова зле, даже би трябвало да имаш бързо подобрение при подходящ антидепресант. Има тема за Паническо Разстройство тук във форума.
Виж целия пост
# 3
Уау! Тонито, опасно мнение сте изразила. Антидепресантите се изписват от психиатър, демек лекар, а не от психолог.
Фармакотерапията обикновено е придружена с психотерапия или други подходи.
Само вяра в Бог и екзорсизъм не действа, проверено още от Средновековието.
Виж целия пост
# 4
Тези хора с вярата в Бог и псалмите сигурно не ги хваща депресията, защото Бог ги пази.
Ние останалите прибягваме до лекарства. Срамота е психолог, ако наистина е професионалист, да е дотолкова неподготвен, та да обърква нуждаещите се от лекарства, но точно затова се ходи на психиатър или психотерапевт, а не на психолог. Психотерапевтът също не предписва лекарства, но той работи с клинични случаи, в други държави му се плаща от здравната каса, тоест, няма да говори безсмислени и подвеждащи неща.
Ако имаш странични ефекти, непременно говори с лекуващия психиатър.
Това, как аз съм взимала антидепресанти, на теб няма да ти помогне, защото случаите са различни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия