Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите кухни - тема 88

  • 21 296
  • 432
# 105
Лед лентата, се прекарва в ПВЦ канал от този тип:

Ако е нужен голям трансформатор, вече той се слага в шкафа например в кутия (куфар). Моите светят без да се вижда. Скрита е лентата.

Този профил за мен е най-калпавия, ако ли си под 165 см ти свети директно в очите.
Виж целия пост
# 106
Ние имахме лед лента, вкопана в дъното на горния шкаф, отгоре с матов профил. В новата ще си сложа пак, задължително.
Виж целия пост
# 107
Ние имахме лед лента, вкопана в дъното на горния шкаф, отгоре с матов профил. В новата ще си сложа пак, задължително.

 Това е по-доброто решение.
Виж целия пост
# 108
Аз дадох примерна снимка.
При мен е в подобен, но не е насочен срещу очите ми. Висок съм нод 1, 65 см.
Виж целия пост
# 109
И няшата кухня е с лед лента, вкопана в горните шкафове. Първата е над плота под ниския ред шкафове , втората под горния ред, за рамкиране на кухнята. Не ми блести или свети, но и аз съм висока (178см). Пред кухнята ще сложим лампа със спотове, но още я няма. Тя ще бъде допълнителна светлина, когато е необходимо.
Виж целия пост
# 110
Прави ми впечатление нещо и реших да ви попитам.
В разни блогове със западни кухни почти не виждам вградени уреди - съдомиялни, печки, хладилници, перални - всичко е свободностоящо. Според вас има ли конкретна причина?

В случая конкретен повод да ви питам е кухнята в този дом - https://www.thenordroom.com/an-open-plan-victorian-house-in-london/
Но и не само тук, много, много често срещам подобни снимки със свободностоящи уреди из интернет пространството.
Виж целия пост
# 111
Гонят определен стил, това е. Виж и банята как е.
Като цяло никой не те кара да избираш едното или другото, въпрос на дизайн и харесване е. Аз лично харесвам вградени уреди, само без хладилника - потенциални ядове има после със замяната, а и изборът на хладилници за вграждане е малък.
П.П. И с пералните е така, но за мен пералнята не е за кухня и затова я пропуснах. Нормалната пералня е свободно стояща в мокро помещение.
Виж целия пост
# 112
Англосаксонският вкус/навици е това със свободностоящите уреди, според мен. По мои наблюдения от гледане на  FLN.
У нас, като изключим хладилниците и пералните/сушилните, по-голям е изборът на вградени уреди. Търсила съм свободностояща печка - беше мъка, малък избор на уреди със съответните характеристики. Едвам намерих 1 печка с индукционни котлони, нормална фурна и ширина 60 см.
Виж целия пост
# 113
Аз, като абсолютен минималист, вече не си представям съвременно изглеждаща кухня с не вградени уреди. Свободно стоящите ми изглеждат ретро. Дори рустик, винтидж и подобни стилове кухни ми изглеждат ретро, без да обиждам никой!
Виж целия пост
# 114
На мен също ми изглеждат ретро, дори европейските варианти на свободностоящите печки, например. Да не говорим, че е много неприятно да се чисти покрай печката - все нещо ще падне, разлее, омазни покрай нея. Но навиците и вкусовете на американците и на европейците (без Великобритания, мисля) се различават. Може би при американците вградените уреди са и по-скъпи и по-малко, заради по-малкото търсене. Не знам, само предполагам, може и да греша.
Виж целия пост
# 115
Американците си падат по огромни печки и май не са удобни за вграждане. Само хипотеза. Макар че напоследък гледам често една програма HGTV, и доста често слагат вградени уреди. Но не знам защо много често котлоните или мивката са на острова.
Виж целия пост
# 116
За малките размери на масовото жилище в България, разбира се, че големите уреди не са подходящи.
Американски уреди, английски уреди- повечето са комбинирани (газ и ток),са повече от удобни,и не мога да се съглася, че са ретро- просто се вписват в специфични интериори
Виж целия пост
# 117
Моето впечатление за Германия е, че повечето уреди в кухнята са вградени - съдомиялна, фурна и котлони, за хладилниците е различно, но перални и сушилни в повечето случай са в отделно помещение и не са вградени.
Виж целия пост
# 118
Да, това е къща във викторианска сграда, няма как да вградят уредите, като се придържат към този стил. В апартаментите е друго и пак зависи от стила, който искаш да постигнеш. Ако си в някоя тежка сграда с определна архитектура, може сигурно да си позволиш а вкараш някои стилове, различни от модерния. Лично мое мнение е, че на съвременни сгради рустикален, провинциален, рококо и т.н. стилове не подхождат. И аз освен хладилник, други уреди не обичам да са свободностоящи.
Виж целия пост
# 119
https://www.ofdesign.net/interior-design/28-cottage-kitchen-in-t … want-to-cook-3821

Макар че се случва по-рядко, но ретро стил може да се постигне и с вградени уреди. На някои от снимките има и вградени уреди. Но по принцип това са американския тип свободностоящи печки, най-вече. Предполагам и снимките са от САЩ предимно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия