Мами, бабите и свекървите помагат ли ви??

  • 3 109
  • 59
# 45
Не видях някой фиксиран в детето си да е писал в темата.Но не ме и интересуват фиксираните .Всяко семейство си решава какво е най-добре за него .
Виж целия пост
# 46
Много са ни помагали, особено едните. Ми голяма полза е да има кой да гледа бебчо та да отидете някъде на почивка за няколко дена, вечер да излезете, налага се нещо важно да се прави, болни сте...
Не са длъжни, това е безспорно, но иначе е обичайно да помагат. Че те подскачаха от радост, като им се даде внучката. И аз се моля да се налага да помагам докато съм още здрава и права.
Виж целия пост
# 47
А на мен ми е странно да ти гледат детето, а ти после да не искаш да помагаш с внуците.
Баба ми отгледа мен, сестра ми и братовчедка ми. Събота и неделя, ваканции, празници, при баба.
Майка ми много се радва, че има внуче, но не го е пазила и за час, да отида на лекар или нещо важно. Сега се сърди, че детето бяга от нея, и не иска да общува. Как да стане, като му е чужда?
Братовчедка ми също сама си гледаше нейното.
Не че някои ми е длъжен, но пък не ми е леко да гледам около мен баби как гледат с дни внуците си, а аз само на себе си и мъжа ми разчитам. Шанс, какво да се прави. Оцеляваме някак си.
Виж целия пост
# 48
Оцелява се, разбира се, да няма да си изхвърлим децата я. Мене ме тресе люта завист, като видя баба да бута количка или с малко дете на разходка.
Виж целия пост
# 49
На нас ни свеки ни гледаше децата един час в седмицата, за да излезем малко сами навън. Плащахме си този час много солено, защото тя само викаше.
Но майка ми пък не идваше и за толкова.
Тя пък веднъж гледаше малкия десетина дена, когато беше на годинка. През това време бяхме с каката на море, той ни се стори прекалено малък.
Синът ни караше, като беше на 4, непрестанни ангини, та майка ми цяла година го гледа. Взимахме си го в петък, а в понеделник сутрин й го водехме. Идеята беше, че като не ходи на градина, няма да боледува, както и стана. А после като тръгна пак на градина, беше поизрастнал и не боледуваше вече.
И вече като станаха по-големи, ги взимаха понякога през ваканциите. И пак - свекърва ми овикваше не само нас, но и децата. Майка ми е съвсем друг човек, та да разберат децата, че бабите не са едни викащи хора, а могат да са любящи и забавни.
Виж целия пост
# 50
О да и от двете страни я гледат малката и й се радват. Живеем на 10 мин. От родителите ми и почти през ден се виждаме с тях, но аз съм и много близка с родителите ми, а свекърите също поне 1 път в седмицата и при тях им я карам и те й се радват а аз през това време я излезна с приятелка да разпусна я малко в магазините. И така ми е супер, разпускащо е а аз не изпушвам от умора и нерви. Според мен всяка майка поне 1 път в седмицата е хубаво да прави нещо за себе си, че след време няма да ти дадат медал за това, че си гледал само и единствено ти детето ти без никаква помощ. 🙂
Виж целия пост
# 51
Има си нужда човек да вземе въздух понякога. Децата може и да са ни деца и да ги обичаме, но понякога натежава. Имам приятелка, разведена. Свекърва й почина, свекърът не се интересува от детето, нейните родители са далеч и болни, няма братя и сестри, а бащата пътува по корабите. А и нейното дете едно приказливо, експанзивно, упорито, постоянно е борба на характери с него. Вече е голям, но не достатъчно за да го оставя сам, на всичко отгоре и е ужасно кекав, боледува непрекъснато. Направо е изтрещяла, в една постоянна въртележка от работа, домакинстване, гледане на болно дете, а когато е здрав, го разкарва по училище и извънкласни занимания. Не знам дали аз бих могла.
Виж целия пост
# 52
Майка ми дойде в началото на лятото за една седмица, за да може детето да отиде на Горско училище. Някой трябваше да го взима в 16:30 и да седи час с него, докато се появя аз. Помощ си е отвсякъде.
Виж целия пост
# 53
Преди малкият да тръгне на училище, майка ми го е гледала за по няколко часа може би 4-5 пъти. Това са 4-5 пъти за около 6 години. Толкова се е налагало – по-рядко от веднъж годишно. Ти нещо такова ли разбираш под "когато се налага"?
да точно когато се налага и когато трябва при нас никоя от двете не иска и незнам защо първо начално казаха ако имате нужда от помощ само се обадете е да ама не опитах ме няколко пъти защото наистина ние се е налагало
Виж целия пост
# 54
Ами като не искат, насила не става. Стягате се и се оправяте сами.
Виж целия пост
# 55
Чакай сега.... Била си в дом за сираци? Как очакваш майка ти да помага с детето? Fearful
Неговата майка очаква писателката. Неговата майка.
Виж целия пост
# 56
И друг път съм писала- моето дете, който не го е хванал, той не го е гледал.
От желаещи не мога да се вредя.
Тази година изяви за пръв път желание да остане при майка ми за седмица.
Тя- щастлива, той- доволен. Много.
Иначе, има две баби, три прабаби, две прапрабаби и един дядо- всичко живо в кондиция и на услугите си.
Виж целия пост
# 57
Напоследък и аз не мога да си видя детето. По няколко дена при майка ми, таман се върне и я вземе баща й. От средно три месеца лятна ваканция, два е изкарала с тях.
Виж целия пост
# 58
Не.Майка ми живее в чужбина,идва си веднъж годишно за 15 дена.През това време ходи на профилактични прегледи и свърши някоя изостанала работа.Идва с нас в парка на разходка,оставяла съм сина за малко да свърша нещо и се връщам в парка при тях.Свекърва нямам.Затова не мога да тръгна и на работа,с това онлайн обучение не знаеш кога ще ти се наложи да си останеш вкъщи.Лятната ваканция също няма къде да отиде и си го гледам аз и мъжа ми.Свикнали сме си с него,навсякъде ходи с нас,независимо дали е в банка или болница за преглед.Не ни тежи,даже ни е хубаво че си е с нас.
Виж целия пост
# 59
За пореден път обиди, клетви, квалификации.
Разчиствам и заключвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия