Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 40

  • 25 870
  • 739
# 90
Съвсем гладна не мога да стоя, прилошава ми.
Щом ти прилошава от глад, значи не са наред нещата. Гладът трябва да можеш да го пренебрегнеш и в никакъв случай не трябва да ти става лошо от това, че не си яла. Може да ти е некомфортно, да ти стърже, но не и да ти прилошава дори да не си яла и 3 дни.

Да, не са наред...имам хипертиреоидизъм в ремисия и не смея да стигам до крайности.
Виж целия пост
# 91
Това с уеднаквяване на физическите белези ми прави страшно впечатление по плажовете. Ходим на нудистки и честно казано има много и мъже, и жени, които ако не погледнеш "отдолу" какво са - никога не можеш да ги разпознаеш - огромни тумбища, разплути гърди и сланина, сланина, сланина... Последните години кошмарът е посевместен...
Виж целия пост
# 92
Това с уеднаквяване на физическите белези ми прави страшно впечатление по плажовете. Ходим на нудистки и честно казано има много и мъже, и жени, които ако не погледнеш "отдолу" какво са - никога не можеш да ги разпознаеш - огромни тумбища, разплути гърди и сланина, сланина, сланина... Последните години кошмарът е посевместен...

Слагат твърде много ГМО в храната, това е проблемът. В САЩ слагат и меласа.
Виж целия пост
# 93
И аз съм забелязала, че понякога е трудно да определиш дали е мъжко или женско, дори и при слабите между другото...
Виж целия пост
# 94
Сега съвсем се обърках. Резултатите от ОГТТ ми приличат на резултати на скоро отслабнал или хранещ се кетогенно човек, а не на ИР.

Протеини и ВХ никога не се увеличават, нито намаляват едновременно когато се цели смяна на хранителен режим. Спират се и се започват едновременно само при гладен пост за някакъв период - 16 часа, 30 дена итн.

Протеините също качват Т3, но по-малко от ВХ.

Ти хубаво спортуваш, но има значение какво спортуваш и кога. Ако правиш силови, не е ОК да увеличиш ВХ, ако е основно кардио трябва да ги ядеш преди спорта.

Невена, това са ми резултатите от преди точно една година, когато се хранех кето.
Така се хранех до юни тази година.
От три месеца закусвам и ги ям тези въглехидрати и протеини.
Спортувам сутрин на гладно. Тогава най - много ми харесва и ме зарежда. През тези три месеца започнах да закусвам след спорт. Преди това не съм закусвала никога и правех по 16-18-20 часа фаст.
Правя кардио 60 мин и 45-50 мин силова. Всеки ден.

В това се изразяват разликите от преди да вм въглехидрати и след /за тези три месеца/.

Чудя се, възможно ли е от това да се е вдигнала така кз? Преди това всичко си беше наред, като изключим цикъла, които беше нередовен /на 2-3 месеца веднъж/.

Мисля си сега кое е по - подходящо. Да мина на кето, за да вкарам кз в норма и да включа прим ойл или да мина на вмнвх? Споделете мненията си.

Аз започнах да пия и иногинол, прим ойл и див ямс още докато бях на кето, но не подействаха особено. Включих въглехидрати и след 4-5 дни дойде цикъл. От тогава три месеца е редовен на 33-35 дни. Може и добавките да са подействали с натрупване. Мога само да гадая, но сега мо и е спешно да сваля кз. Знам, че ако мина на кето ще е бързо, но цикъла? Sad имам чувството, че съм в задънена улица.

Не ми е трудно на кето, даже ми е трудно на режима, които имам от инструктора, защото имам овес и ориз като въглехидрати.  Но ги хапвам насила, за да имам цикъл.
Виж целия пост
# 95
Съвсем гладна не мога да стоя, прилошава ми.
Щом ти прилошава от глад, значи не са наред нещата. Гладът трябва да можеш да го пренебрегнеш и в никакъв случай не трябва да ти става лошо от това, че не си яла. Може да ти е некомфортно, да ти стърже, но не и да ти прилошава дори да не си яла и 3 дни.
Съгласна съм с това, не е нормално да ти прилошава от глад чак.
И нещо прочетох нагоре за 10 капки Вигантол седмично... с това дефицит няма да наваксаш, много е малко. Това ти е по-скоро доза за ден или най-много два, щом имаш дефицит. Виж темата за вит. Д там повече коментират по това, но 10 капки за цяла седмица нивата няма да ти ги вдигнат. А и различните хора различно го усвояват, някои вдигат по-лесно с 1-2 пъти седмично голямо количество, други пък така нищо не правят но вдигат с ежедневно вземане на там колкото се пада, трябва да видиш при теб кое как работи.
Виж целия пост
# 96
leia2015 , а на гинеколок ходила ли си?
Изследвания, видеозон?

А зоново хранила ли си се?
Виж целия пост
# 97
leia2015 , а на гинеколок ходила ли си?
Изследвания, видеозон?

А зоново хранила ли си се?

Ходих да. Първо нямаше причина и нищо не виждаше аг-то. След няколко месеца ми каза спкя и ми изписа инофолик за шест месеца.

Ако не повлияе ми каза за диане. След това се хванах с ендокринолози да търся проблема.

Зоново не. Само нввмх от десет години, последните две - кето.
Виж целия пост
# 98
Има книга за зоната в първия пост. Има и по форумите много обяснения.
Прегледай и ако искаш опитай.
Виж целия пост
# 99
leia2015 , а на гинеколок ходила ли си?
Изследвания, видеозон?

А зоново хранила ли си се?

Ходих да. Първо нямаше причина и нищо не виждаше аг-то. След няколко месеца ми каза спкя и ми изписа инофолик за шест месеца.

Ако не повлияе ми каза за диане. След това се хванах с ендокринолози да търся проблема.

Зоново не. Само нввмх от десет години, последните две - кето.

Аз се поддържах на Ремифемин дълги години и по този начин си удължих цикъла, защото беше започнал да ми прескача на 43 години. Когато ми дойдеше навреме, не пиех Ремифемин. Ако ми закъснееше, веднага го започвах и след няколко дена ми идваше и след няколко дена спирах Ремифемина. Много добре ми подейства и съм благодарна на създателите му. Мамологът ми беше казал, че мога и 2x2 да взимам на ден, но според мен е добре да се консултирате с лекар за такова количество.
Виж целия пост
# 100
Долче, това сурово сушено филе ли е? Суровото се суши до момента, в който ти хареса. Моите съхнат повече, но пък и ги суша на въздух като падне температурата под 15 градуса трайно.
Май да 🙂🤔 На 50 градуса във фурната. Но мисля следващия път да увелича още малко градусите...Как сушиш на въздух?
Скрит текст:
Вечерята- спагети от тиквички с песто, сос болонезе и доматено пюре (манджа с грозде 😆, но се получи вкусно; болонезето и пестото са от бурканчета). И филенце:


 От предните дни:
Виж целия пост
# 101
Долче, по най-елементарния начин го правя аз - бонфилета 24 часа зарити в сол, после вадя, измивам, овалвам в подправки, дупча с една огромна губерка и два ката капронов конец. В една неизползваема стая на дървена тояжка подреждам филетата на поне педя отстояние да висят и съхнат. Бонфилето на температура от 0 до 15 градуса става перфектно за седмица, но още на третия ден става за замезване на нетърпеливите 😁
Според мен три часа на 50 градуса са мнооооого малко.
Виж целия пост
# 102
Да се похваля.
Оправиха ми кростренажора. Дано издържи дълго време.
И гледам сега Севера и Юга. Влиза нашия в армията и някакъв почва да ги тормози.
Хващат две кофи и почват да маршируват на място.
Стори ми се доста добро упражнение. Утре ще го правя, ама с гири Grinning
Виж целия пост
# 103
Струва ми се, че това, което е направила долче е по-скоро като шунка, а това, за което говори сноу ейнджъл е като пастърма.
Виж целия пост
# 104
Snow, 7-8 часа на 50-60 градуса някъде го суших. 🙂 По рецепта беше 3 часа, но не ми се видя готово тогава. А какъв е този конец, както и губерка какво е? 😃 И как слагаш на дървената тояжка, нещо не ми стана ясно? 🤔 Пуешко, пилешко, телешко дали пак могат да се сушат така?
Аlivi, да, на вкус е нещо като шунка, но пушено...на консистенция е повече като филе (не се реже лесно като шунка). Бих пробвала и на по-високи градуси, чувала съм, че сушат и на 90-100 градуса...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия