Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 10

  • 8 545
  • 167
Заповядайте в новата тема


Старите теми :
тема 1
тема 2
тема 3
тема 4
тема 5
тема 6
тема 7
тема 8
тема 8
тема 9
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема.

Мерси за отговора за кафето Мьос.
Откога започнаха да пият кафе вашите девойки или тийнове?
Виж целия пост
# 2
Благодаря за новата тема!

Моята е на 13 и не пие кафе. Опита за пръв път от моето фрапе преди няколко дни, но й се стори много гадно. Казва и че не харесва миризмата на кафе. Няма интерес засега.
Виж целия пост
# 3
Голямата е на 16 и мрази вкуса на кафето. Малката обаче го обожава и съм й взела безкофеиново, позволявам по 2-3 кафета седмично.
Виж целия пост
# 4
Моята дъщеря води преговори за кафе, откакто се помня. Пропи по-редовно тази учебна година, тоест на 13-14. Преди това е пила фрапета, като сме ходили в Гърция на почивка. Понеже почти цяла година бяхме дистанционно, сутрин си правеше кафе с мляко. Обаче по едно време, както съм се оплаквала тук вече, стана вегетарианка, прочете някъде, че кравите страдат и пр., и спря млякото, а оттам и кафето. Пробва всъщност няколко растителни млека, но видя, че са ужасни на вкус освен соевото, което аз не позволявам. И така спря да пие и кафе.
Аз пия по 3 кафета на ден и вкъщи винаги има кофеиново и безкофеиново. Карах я да си прави смесено, за да е по-слабо. Тя обожава аромата на кафе.
Виж целия пост
# 5
Същото като при Светлица е положението и при нас. Не ѝ харесва изобщо.
Виж целия пост
# 6
То точно в това е проблема, че й харесва аромата му, опитвала е глътка и й се услажда.
 Аз пропих кафе на 26 някъде, но тя не прилича на мен въобще. Брат ми пиеше от 11 годишен, също и мм.


Харесва и чак Ърл Грей, в който има кофеин и решихме да вземем безкофеиново и пие веднъж седмично като англичаните със захар и мялко, но за кафето ми се струва доста рано.
У нас има и безкофеиново кафе, но знаейки през какъв процес минава за да стане безкофеиново то по-добре да пиеш нормално 1 дълго кафе на ден.
Виж целия пост
# 7
Вярно е, че безкофеиновото има много химикали. Мен обаче ми действа зле много кофеин, а кафето ми е голямо удоволствие.
Относно тийновете предпочитам да пие по 1 кафе, отколкото фанта, кола, нестий, енергийни или други подсладени напитки.
В новото училище кафето било забранено и съм сигурна, че ще купува сокове или други захарни гадории.
И моята хареса Ърл Грей. Вкъщи нямаме, но на една почивка много й допадна. Отдавам влечението и на много ниското кръвно,  което има.
Виж целия пост
# 8
Дъщеря ми е на 14 г. не пие нито кафе, нито енергийни напитки. Пие сутрин мляко с какао. За енергийните напитки сме си говорили специално.
Виж целия пост
# 9
Контеса, всъщност дългото кафе съдържа повече кофеин от късото, така че от тази гледна точка е по-добре да се пият къси кафета. Затова и ако на някой му харесва не толкова наситен вкуса на кафето, не се пуска дълго кафе, като забравиш да спреш машината, а с доливане на гореща вода в късото.

В последните години реабилитираха безкофеиновото. Уж се използвали безвредни разтворители, уж се изпарявали при печенето на кафето…не съм задълбавала много. Откакто следобяд пия безкофеиново, фазата на дълбокия ми сън през нощта се увеличи чувствително.
Виж целия пост
# 10
Енергийни напитки не пие, а безалкохолно пие по един Спрайт на НГ, Коледа или РД, от година насам. Но много деца пият някакви Монстъри в класа й и сподели, че иска да пробва в гимназията другата година Sad Уф.
Ние пиехме Кола безразборно като деца и знам колко бързо се привиква и към тях. А диетичната Кола с аспартама  е още по-зле от тази със захарта.

Поппи, аз пия много дълго кафе сутрин и зная, че има повече кофеин. Обичам латте с много мляко, а последните години го пия със сметана Simple Smile Черно кафе не мога да вкуся.
Виж целия пост
# 11
Не виждам драма в кафето. Пие веднъж, два пъти седмично някакви фрапета, силно разредени с мляко. Изрично сме се разбрали да поръчва с малко кафе и го прави. Щом не прекалява, аз съм ок с това.

И аз повече бих се притеснила, ако пие кока кола, газирани, енергийни напитки, разни гадости с аспартам и т.н. Или пък алкохол. Споделя за съученици, които пият мента. 😬 На 15 са.
Виж целия пост
# 12
Енергийни и моята не пие и дано не пропие, че знае ли човек в каква компания ще попадне. Но понякога на заведение си поръчва фанта или натурален сок, все неща, които за мен са три пъти по-вредни заради аспартамите и глюкозо фруктозния сироп.
Виж целия пост
# 13
Контеса,
Като човек, който пие кола и е опитвал 2 пъти енергийни напитки, да ти кажа, те имат странен вкус за мен и ми докарват главоболие и треперене. Обяснила съм това на децата. Засега се въздържат. Проблемът е при сина, на 11 г., където съучениците пият.
Виж целия пост
# 14
Самата аз пропих рано кафе, на около 14 г. Не поощрявам дъщеря си да пие отрано обаче. Енергийните са забранени, знае колко са вредни. Кола пие много рядко, на рождени дни, празници и подобни. Като цяло газирани напитки в нашия хладилник почти не влизат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия