Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брутално недоспиване с малко бебе

  • 3 908
  • 76
Детето ми е на 3 седмици и нощем по цяла нощ нервничи - едно тихо и постоянно мъркане и мърморене. Има вълчи апетит и постоянно иска да яде, въпреки че се храни с точно определеното количество адаптирано мляко за възрастта си, иска да яде през половин час буквално нощно време. Редовно му се проверява и сменя памперса, облечено е адекватно според температурата в стаята, гушка се и се успокоява постоянно и пак - никакъв ефект. И двамата с мъжа ми полагаме непрекъснати грижи и вече изнемогваме. Спим по два часа на денонощие евентуално и не смятам, че човек може да бъде адекватен при този режим. Чувствам се като жив труп. Искам да разбера дали това постоянно мърморене е нещо нормално и ако да - до кой месец продължава.
Виж целия пост
# 1
За да е неспокойно най - вероятно има колики. Пробвай едната вечер да не спиши ти, другата вечер мъжа ти. През деня аз не успявах да спя с него, мъжа ми пък имаше нужда от повече сън за да е адекватен на работа, но все пак той лягаше рано и някъде към 4 сутринта ме сменяше за да мога и аз да дремна. Наваксвах събота и неделя. Помощ не съм имала от никой друг и оцелях. Моето е вече на 2 и спи само в стая без да се буди изобщо, така че има светлина в тунела Blush
Виж целия пост
# 2
Спокойно!
Има и спокойни бебета,които само ядат и спят,а има и ревливи.
Бебето може да бъде неспокойно от колики в случая,скок в растежа.
Сега е времето в което да го гушкаш и разнасяш ..
След някой друг месец ще започнат зъби,захранване,прохождане,детски пубертет...
Хормоните ти още не са на място...
Бъди колкото се може по спокойна
Когато спи бебето лягай да спиш и ти (къщната рацота няма да избяга).
Виж целия пост
# 3
Какво означава, че детето ти се храни с точно определен грамаж и не може да стане да яде повече? Ти като си гладна, дали ще спиш спокойно и дали няма да те боли корем от глад?
Това е бебе, а не робот.
Като е гладно, много ясно, че ще е нервно. Нахрани го! Увеличи му дозата. Това, че някое дете се наяжда с даден грамаж, хич не означава, че и на твоето ще му стига.
Никога не съм спазвала грамажи и часове. Детето ми колики нямаше и от болницата спеше по цяла вечер без да се буди. През деня ядеше често, но малки грамажи. Едва след 9-ти месец почна да се буди от зъбите и то по 7-8-10 пъти. Почти на 2 е и още се буди по 2-3 пъти, но за вода (вече мляко не пие).
Виж целия пост
# 4
...въпреки че се храни с точно определеното количество адаптирано мляко за възрастта си, иска да яде през половин час буквално...
Просто е гладно. Няма такова нещо като определено количество за възрастта. Децата са различни. Едни ядат повече, други - по-малко. Невъзможно е бебе 2.500 и друго, родено 4 кила да ядат еднакво, защото са на една възраст.

Писала съм и друг път, в болницата хранеха бебетата под час и с точно определено количество. Моето не спираше да реве. На изписването неонатоложката съчувствено ме потупа по рамота с думите, че ми се е паднало ревливо бебе. Прибрах се ужасена. На следващия ден дойде педиатърката, при която я бяхме записали и да е жива и здрава, ми даде най-ценния съвет - забрави всички часовници, забрави за количеството. Само спазвай съотношението вода-мляко, написано на кутията. И изненада - бебето млъкна Simple Smile оказа се, че ѝ трябва много повече, от това, което сме давали по разписанието. Във фазите на бърз растеж понякога ме плашеше, но се доверих на лекарката и имах едно усмихнато и щастливо бебе.
Вече е на 17 г. Всичко ѝ е наред.
Виж целия пост
# 5
Детето ми е на 3 седмици и нощем по цяла нощ нервничи - едно тихо и постоянно мъркане и мърморене. Има вълчи апетит и постоянно иска да яде, въпреки че се храни с точно определеното количество адаптирано мляко за възрастта си, иска да яде през половин час буквално, което няма как да стане.

Детето е гладно и вероятно има и колики. Бебетата са различни, не подхождай с тази категоричност.

Както ти казаха вече, давайте на детето храна. Ако ти си гладна, дали ще можеш да спиш спокойно, дори и дупето ти да е сухо?
Виж целия пост
# 6
И аз бих пробвала с повече храна. Написаното на кутията е ориентировъчно. Относно съня - разделете се с мъжа ти на смени, единият да спи, другият да поеме бебето за определен брой часове, после се разменяте.
Виж целия пост
# 7
Не съм хранила с адаптирано мляко, но нямаше ли някакво правило, че детето се е наяло когато в бутилката остане малко на дъното?
Виж целия пост
# 8
Не съм хранила с адаптирано мляко, но нямаше ли някакво правило, че детето се е наяло когато в бутилката остане малко на дъното?


Моята дъщеря ядеше по 90мл,когато уж е трябвало да яде 150мл през 3 часа...
В случая и правех 150мл на всяко ядене тя изпиваше 90-10мл и ядеше на около час и половина 2
Виж целия пост
# 9
Спокойно, доживот така.
Виж целия пост
# 10
Това тихото мрънкане и едно като пъшкане, е глад.
Детето е гладно или има колики или и двете.
Аз от това мънкане разбирах когато не й стига яденето и трябва да увелича количеството. То е едно много специфично. Имаше такъв период и при нас. Така разбрах, че просто е гладна.
И като дам млякото едно настървено изсмука всичко и после спокойствие.
Също така най-вероятно има и колики.
Те поне са за кратко време.
Точно в този период е бебето ти.
Ще трябва да изтърпиш.
Ще мине и това. Първите 2,3 месеца аз кърмех на поискване и през 2,3 часа нощем, понякога и през по-малко.
В началото е така.
Виж целия пост
# 11
Когато виждам, че не се е наяло, разбира се му додавам още, не го оставям така. Но не давам двойно количество, а примерно по още 30 мл.,защото го виждам, че понякога връща храна. Не искам постът ми да звучи като оплакване от майчинството. Наистина съм много притеснена, защото това системно недоспиване се отразява и на моята адекватност. Заспивам два-три пъти за около 40 минути, през което време сънувам кошмари - например, че ме гази влак и други подобни страхотии. Освен това хормоните ми са тотално объркани, след операция съм и хемоглобинът ми е критично нисък, а няма на кого да разчитаме за помощ. В същото време се опитвам да правя всичко по правилния начин, но през повечето време усещам как вместо да се радвам, аз се тревожа и гледам всичко под лупа. Това ми пречи да се отпусна.
Виж целия пост
# 12
Пишеш, че:
...иска да яде през половин час буквално...
Значи не му стига.
Давай, докато спре да пие. И когато пак поиска, пак дай, колкото иска.
Поне опитай за 1-2 дни и ще видиш дали е това.

Храненето с шише ти дава голямо предимство, че не трябва да си винаги на линия. Разделете си нощта с таткото. Докато единият е на "смяна", другият спи с тапи.
Виж целия пост
# 13
Мацка, не искам да те отчайвам, но това е майчинството. Вярно, че всички ти говорят за недоспиването, но преди да се сблъскаш с него няма как да си го представиш дори. Елеминираш всички възможни причини една по една (глад, колики, зъби и т.н) и ако не намериш решение си изтърпяваш мъките. Приемаш помощ всякаква (мъж, майка, свекърва, сестра, съседка) ако има и ако ти се предлага, за да можеш да поспиш и гледаш да наваксаш през уикенда.
Истории има много и всякакви. Аз например съм с 2 породени, с проблемен сън, не бях спала повече от 4 часа сумарно на пресекулки повече от 5 години. Оцелях. Само гледай да не се разведеш от недоспиване, че този период е много критичен за семействата.
Виж целия пост
# 14
Не е толкова страшно.Както ти казаха -води се по детето ,не по таблици и схеми.Прави повече мляко и колкото изпие.Редувайте се с мъжът ти,имай до леглото вода,АМ,шишета за да не се разсънвате всички.Взимайте детето да спи при вас вечер когато е неспокойно .Зарязвай всичко друго освен детето-манджи,чистене и т.н.И когато то спи ,спете и вие .Ще се нагодите ,ще се успокои всичко.Само имайте търпение.При нас беше труден първия месец.Разбирам те напълно,аз бях заспала седнала с дете на ръце,докато я храня Мъжът ми ме хвана и се събудих.Но се редувахме със спането и ставането за мляко .Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия