Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какви сервизи купувате?

  • 2 887
  • 28
Какви чинии купувате? От какъв материал? Скоро купих чисто бели от аркопал, но от ножовете се издраха много грозно, Буквално за няколко месеца. Кой вид са устойчиви на надрасквания, включително и такива от някои по-агресивни таблетки в миялната? Благодаря ви! От всички видове, Дуралекс са ми най-несимпатични. Така че, всичко останало, което е сравнително устойчиво ще ми свърши работа
Виж целия пост
# 1
Не купувам сервизи.
За мен чиниите (и всякакви други чупливи кухненски неща) са консумативи, които с радост заменям след като се счупят или чукнат или надерат. Купувам евтини от джъмбо, има едни едноцветни и едни със синьо тип гръцки. И по-готини от Юск. Като им стане нещо - с кеф отивам да си купя нови и различни. Сега поне има огромен избор на неща, не е като на баба ми сервиза за сватбата да струва хиляди и да не дават да дишаш покрай него и да го вадиш само кралицата като дойде.

Въобще не събирам еднакви - днес ми е кеф да ям от червената, утре от синята, други ден от черната. Не викам и на гости някакви изискани дами и джентълмени, че да ми правят фасони че са им различни чиниите Grinning
Виж целия пост
# 2
На Икеа серия Fargklar. Съчетавам си каквото ми е нужно, цветовете си отиват един с друг и са ми уютни.

https://www.ikea.bg/search-results/?query=FАRGKLAR

Сервизите са за хора, които по-често са домакини, събират гости, правят тържества вкъщи и т.н. Моите близки също не са от хората, които ще заглеждат чиниите. Въобще сервизите са ми някак демоде или вървят с определен лайфстайл, какъвто нямам.

От издръжливостта на икейските чинии съм доволна. Но не мисля за тях като за нещо, което да ползвам вечно или да остане в наследство.
Виж целия пост
# 3
Чинии от Икеа. Не каня гости с хранене, не искам да се чудя дали ще оцелее в съдомиялната, нито да страдам, ако се счупи. Както писаха и по-горе, за мен е консуматив.
Виж целия пост
# 4
За ежедневна употреба от години залагам на Луминар. Издържат в миялна, имат хубави и изчистени модели, може и в микровълнова, като цяло са качествени и здрави.
Виж целия пост
# 5
В момента сме с тези на Luminarc.
Акропал се водят, няма следи от ножовете и се мият в миялната, без да им избледняват шарките.
Виж целия пост
# 6
Сервизът не може да е демоде, това е класика. На мен ми е хубаво всички чинийки, купички, чашки да са ми от един сервиз. Имам един бял порцелан и един рисуван порцелан, ползвам ги ежедневно, с кеф.
Виж целия пост
# 7
Имам сив дуралекс, който не харесвам, подарък ми е, но не е мръднал. Имам аркопал на луминарк, не се използва често, а целият е издран от ножовете. Имам и някакви единични бройки, бял порцелан, които са в добър вид, но също недолюбвам. В нас не се чупи, така, че не ми се налага да подменя периодично посуда. За в бъдеще обмислям да си купя скъп сервиз, от някоя от сериите на Хорекано. Единствено купувам купички на конвеир, защото от тях детето яде супи 😁 сещате се... От къде ли не съм купувал и не съм доволна от качеството им. Следя с интерес.
Виж целия пост
# 8
Никакви сервизи. Имам 10 бели чинии от аркопал за ежедневна употреба. Към 10 купички, които пък са жълти и рисувани. Въобще - в това отношение съм минималист.
Ох, този на Човечето ми хареса, но ако го взема, трябва да изхвърля другите.
Виж целия пост
# 9
Ползвам Luminarc Carine в черно и бяло (чинии, купи, чаши за кафе/чай). Мразя шарената посуда. От време на време чупя по някоя, но пък навсякъде ги продават и на бройка и си ги допълвам. Доволна съм. Мия ги в съдомиялна, не са надрани.
Виж целия пост
# 10
Като се налага да купувам сервиз, пада голямо ровене и в крайна сметка винаги стигам до Luminarc. Харесват ми техните дизайни и съм доволна.
Бих полудяла ако имам набор от различни по вид и цвят чинии. Грешката е в моя телевизор, обаче, тъй като съм леко маниакална по темата.
За гости имам други сервизи, които не ползваме в ежедневието.
Виж целия пост
# 11
Аз обичам умерени шарении, така че си купувам шарени съдове - керамика или порцелан, среден клас. В момента ползваме паници на Арцберг и Кала. Не са се издраскали, въпреки че ги ползваме от години. Имам купички от Икеа, без забележка също, и разни единични бройки, купувани от супера, защото ми харесват.

Често ми се случва - отивам за манджа и покрай плодовете, млякото и рибата забирам и някоя чиния, ако ми хареса.
Виж целия пост
# 12
Бял порцелан с ненатраплив принт. В България имах и кафяв дуралекс и си го харесвах. Не харесвам аркопал, уж е лек, намеква елегантност, но пак ми простее. За тежки и дебели чинии изобщо не може да става дума.
Виж целия пост
# 13
И на мен много ми харесват Luminarc  с удоволствие си ги ползвам
Виж целия пост
# 14
Аз ползвам олекотена йенаглас, като неминуемо от ползване на прибори (особено нож) и постоянно машинно миене (ползвам таблети, гел, както и комбинирани таблети) се износват и леко се надират, особено по дъната. Отивам за нов комплект, стария подарявам. Не робувам на вещи, но обичам да е чисто и красиво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия