Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Преместване в друга детска градина.

  • 850
  • 5
Здравейте! Въпросът ми е мога ли да преместя детето в друга детска градина, след като вече е започнала учебната година? Защото в тази в която го записах не му харесва и не му обръщат внимание,постоянно плаче,дори и вкъщи,😔а и условията не ми харесват особенно...Ако е възможно преместване,задължително ли е да кажа в сегащната градинка,че искам да го преместя или просто мога да кажа,че искам да го изключа. Понеже ми е неудобно да им кажа,че мисля да пробваме в друга детска. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
От колко време детето е на градина?
Каква е гаранцията, че в другата, в която го преместите няма да плаче и ще му хареса?
Виж целия пост
# 2
От седмица. Но условията са по строги,няма адапционен период а и виждам,че не му обръщат нужното внимание...което ме притеснява за в бъдеще разбира се. Предполагам,че ще му хареса ако е в друга градинка в която има период да го взимам преди обяд или на обяд известно време,мисля,че ще се отпусне!
Виж целия пост
# 3
Аха, добре. Ако очаквате в другата градина да му обръщат специално внимание, повече от на другите 25 деца в групата, сте се объркали. Никак не сте специални.
Преместете го в друга градинка и след 2 седмици ще сте със същите оплаквания.
Виж целия пост
# 4
Като майка на дете, което се падна в група с голямо текучество на учители (в обикновена квартална градина, докато се намери на постоянен договор минахме през доста заместници, общо 7 или 8 учителки). Мога да кажа, че има и учители, които успяват да обърнат внимание на всяко дете, има и такива, които гледат на децата като на войници, има и неутрални. За щастие дъщеря ми толкова обичаше да ходи на градина, че успяваше да не обръща внимание на грубостите и не сме имали проблеми, но при много други деца имаше и то съвсем реални. Имахме в групата едно момченце, което спря да плаче чак при последната учителка, в 4-та група.

Най-добрият вариант е да избирате според учител, а не детска градина. За съжаление, предвид трудното приемане, това е невъзможно. Но ако виждам, че детето ми се променя и не се чувства добре, няма да го оставя там.

В много градини няма проблем с взимане на обяд, потърсете такава. В доста не ги извеждат в 1 група въобще навън, така че щом имате възможност, направете го и прекарвайте повече време в разходки.

Няма защо да ти е неудобно, едва ли сте първите. Казваш, че детето не се чувства добре и това е.

Скрит текст:
Има хора, които наистина са родени за тази професия. Никога няма да забравя втората ни сутрин. Директорката мина през коридора до входа и каза по нещо на всяко дете, което влизаше. Реших, че ги познава, защото са от големите групи, но тогава се обърна и към дъщеря ми по име. Просто ме разби Bowtie
Виж целия пост
# 5
Първо, говорете за притесненията си в ДГ. Второ, вече са ви казали - не си мислете , че в друга ще е по-различно. И какво според вас значи адаптационен период. Периодът на адаптация на детето е между 1 до 3 месеца. При някои нещата се случват бързо, при други по-бавно. Най-важното обаче е настройката на родителя. Вие и вашите емоции, чувства влияят на детето в голям аспект. Когато родителят не се чувства сигурен, няма как детето да е. Има много написано в мрежата за адаптирането на децата.
Иначе най-лесно - намирате място в друга градина и го водите. Но трябва да съобщите в старата за отписването. Няма как. Успех
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия