Вегетарианска тема - 16

  • 31 654
  • 756
# 30
Вчера набрах доста коприва и суших за зимата. Освен супа - на яхнийка с ориз(и сини сливи).
Виж целия пост
# 31
Вчера набрах доста коприва и суших за зимата. Освен супа - на яхнийка с ориз(и сини сливи).

Как правиш яхнийката? Може да се опитам да я "пробутам" на детето.

От мен
Хрупкави кашкавалени топчета  а ла Бени Green Heart

Виж целия пост
# 32
Моите само на крем супа я ядат копривата: лук,картоф, пащърнак или целина, коприва. Пюрирам и слагам малко течна сметана и орехи (ако яде детето).

Днес червена леща на яхния с много зеленчуци
Пинза
Шпецле с ементалер
Виж целия пост
# 33
Съвсем стандартно я готвя: задушавам копривата с лук, добавям ориз колкото искам, запържвам леко и него, джбавям вода и веднага сушените сини сливи - докато оризът набъбне, и те са готови. Подправката ми е джоджен, нищо друго.
Виж целия пост
# 34
Карфиол с елда и козе сирене. Добавих морков, лук, индийско орехче, магданоз и зехтин.
Салата червено зеле, градински домат, краставица, паста от зелени маслини.
Зелеви сарми с киноа.




Виж целия пост
# 35
Бианка, като четох рецептата за бадемовия фъдж, и се зачудих защо да се държат в хладилника. Е направих ги, но с фъстъчено масло. След като ги извадих от фризера, първо се зачудих тези красиви хапки които си снимала как успя да ги докараш така добре нарязани, че и със заоблени ръбчета. Като поседяха малко на вън разбрах защо си написала да се държат в хладилника, както и постигането на заоблените ръбчета! Ако ще ги правя пак, то ще е с 1/4 кокосово и 3/4 какаова маса, обратното на рецептата! Тогава мисля няма да има нужда да седят в хладилника, нито ще се топят толкова бързо в устата ми Simple Smile Харесаха ми, но ще увелича количеството червени боровонки, няма да слагам никакъв друг подсладител, не ми харесват сладникави (сложих и фурми, но не ми харесват колко сладост придават). Заместих и орехите с печено подсолено кашу, ще пробвам по натам с орехи и бадеми.
Виж целия пост
# 36
Пържени патладжани с дом.сос
Панирани тиквички
Пица Маргарита
Бананов десерт с ядково кисело мляко
Салата айсберг със смокини и козе сирене
Виж целия пост
# 37
Зелен фасул яхния.
Домашни крутони отново.
Филийки с лютив хумус.
Едни много теърди бадемови сладки ги покрих с нарязани банани и залях с кисело мляко. За закуска на ММ тези дни.
За малкият гилям мъж за закуска правих пенкейкс от бадемово брашно, яйце и малко банан. Намазах с Нутела, за да прикрия банана.
Довечера ще направя богата салата с айсберг, моркови, зелен, моцарела, авокадо, варени настъргани яйца и дресинг.
Виж целия пост
# 38
Ябълков кейк със сини сливи
Виж целия пост
# 39
При нас доста захладня и открих сезона на киселото зеле. Направих го на запеканка с ред картофи отгоре и сметана. Добре стана.
Виж целия пост
# 40
И на мен ми се яде кисело зеле - сурово. Да взема да врътна едно кимчи.
Иначе днес правих крем супа от коприва. Нещо все на не веге го карат моите момчета, разпасала съм положението.
Виж целия пост
# 41
Да взема да врътна едно кимчи.
Как го правите?

От мен Брауни с белен боб и кокосово - фъстъчен крем

Виж целия пост
# 42
Поради наличност на хляб, който не ядем, отново крутони - така всеки е доволен.
Сладки с овесени ядки, стафиди, червени боровинки и бадемово брашно.  
Гъби с масло на тиган.
Салата от червено зеле, моркови, селъри, магданоз, със зехтин и лимон.
Ягоди, круши и ябълки. ММ ще пече и различни ядки за довечера.
Виж целия пост
# 43
За днес и утре-
Пица
Картофи на фурна
Леща
Праз с ориз
Салата домати
Грозде, кефир, ябълки, круши, сурови тиквени семки.
Виж целия пост
# 44
Baby*, благодаря ти за доверието и обратната връзка. Да, точно така е, както го описваш. Затова предупреждавам, как стоят нещата с маслата и техните температури на топене. Винаги се старая да опиша процеса и крайният резултата, както и снимките, реално, за да добият правилна представа хората. Гарнитурите разбира се могат да бъдат според предпочитанията. С тези два вида масла, човек може да играе с количествата, според резултата, който иска да постигне.
Днес идвам се една супер вкусна, но семпла откъм съставки
 ТИКВЕНА СУПА С КНЕДЛИ ОТ БАДЕМОВА РИКОТА И ЧИПС ОТ САЛВИЯ

Чипсът от салвия е пристрастяващ- пригответе повече. Да не кажете, че не съм ви предупредила.Laughing

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия