Как правите палачинки?

  • 11 127
  • 65
Здравейте!
Правя палачинки по следната рецепта:
2 яйца
2 ч.ч. пр. мляко
2 ч.ч. брашно
щипка сол
5-6 с.л. олио

Но не ми харесват как стават - няколко минути след като ги завия стават твърди и краищата им са хрупкави. Моля, споделете сполучливи рецепти, с които се получават меки и пухкави! Търся ефекта на ресторантската палачинка.
Виж целия пост
# 1
Днес правих по тази рецепта:


Само дето аз замених водата с оранжада (може и с фанта портокал или газирана вода) и ми трябваше по-голямо количество от написаното. Станаха много мекички.
Виж целия пост
# 2
Правя идеални палачинки, но рецептата ми е малко на усет. Основното при мен е, че с цел избягване на бучки в сместа почвам от 3 яйца и после слагам брашно докато стане на тесто. И след това разреждам с млякото докато стане с подходяща консистенция. Така няма бучки изобщо. Сипвам малко олио в сместа за да не залепват палачинките при пържене и това е. Точно колко тесто и колко мляко ми е по усет.
Виж целия пост
# 3
Номерът е да сложиш и вода, защото яйцата и млякото ги правят жилави, а също така, аз  слагам и бакпулвер в тестото. Понякога слагам и ситно настърган кашкавал, стават  с по- интересен вкус , че иначе малко са ми блудкави.
Виж целия пост
# 4
Моята рецепта с която се получават страшно пухкави американски тип

2 жълтъка разбивате добавяте 50 гр. прясно мляко, 2 с.л брашно разбъркваме
В отделна купа разбивате 3 белтъка, 3 ч.л захар и бъркате с миксера докато станат почти като крем добавяте 1ч.л оцет и бъркате докато станат пухкави белтъците. Смесвате двете получени смеси намазвате тигана с олио и слагате Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Моята рецепта е:

2 яйца + 2 жълтъка
щипка сол + щипка захар
1 чаша мляко
1 чаша газирана вода
1-1.5 чаши брашно
1-2 лъжици олио

Разбивам първо яйцата, а брашното го добавям последно. Спрямо консистенцията добавям брашно или вода, сместа трябва да е като боза. Мажа всяка готова палачинка с масло веднага след изваждането от тигана и ги редя една върху друга.
Виж целия пост
# 6
Палачинките са моята сила и тайната е да не слагате само мляко, а и вода. Няма човек, който да не ми ги е харесал. За 7-8 палачинки трябват:
2 яйца
1ч.ч. Брашно
1ч.ч. Прясно мляко
1/2 ч.ч. Вода
Щипка захар
Щипка сол
Щипка сода за хляб.
Виж целия пост
# 7
И аз слагам и вода,а също ако не ме мързи разбивам белтъците на сняг,смесвам другите съставки и добавям накрая белтък. Стават много пухкави и вкусни. Иначе на две яйца слагам чаша мляко и чаша вода. Другото е на око,до като ми хареса гъстотата.
Виж целия пост
# 8
Моята рецепта е по-богата.Слагам 6 яйца,2чаши мляко и 2 чаши брашно,малко захар+ зехтин.Пържа ги в силно загрят тиган с малко мазнина.Не ги оставям да загорят или почернеят/препекат-защото тогава стават твърди като истинат.Леко като се запекат ги обръщам.Тази рецепта я ползвам вече 20 години.Наскоро пробвах и с КМ но не ни харесаха много,.
Виж целия пост
# 9
Иха! Колко палачинки стават от тия 6 яйца?
Виж целия пост
# 10
Палачинките са моята сила и тайната е да не слагате само мляко, а и вода. Няма човек, който да не ми ги е харесал. За 7-8 палачинки трябват:
2 яйца
1ч.ч. Брашно
1ч.ч. Прясно мляко
1/2 ч.ч. Вода
Щипка захар
Щипка сол
Щипка сода за хляб.
  Същата пропорция използвам и аз, но без сода и с добавени 2 с.л олио в сместа
Виж целия пост
# 11
4 яйца
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода
2 1/2 ч.ч. брашно
вода на око
Олио също на око
Винаги стават меки и не изсъхват
Виж целия пост
# 12
И аз немога все още да намеря точната рецепта за палачинки.
Понеже немога да ги обръщам,правя сместа мм ги пече.
Обаче понякога ,явно зависи как направя сместа ли и аз незнам се издуват като балон докато се пекат.А понякога се изпичат отвън,отвътре остават сурови.
Последния път ги направих с кисело мляко сякаш най -сполучливите станаха досега.
Дали е много силен котлона или слага повече мазнина като ги пече  и повече смес и са много дебели и аз немога да разбера.
Накрая на сместа пробвах аз да ги правя,обръщам ги с шпатула и слагам на тънко смес,и съвсем малко мазнина и нямах проблем,станаха перфектни.Но пак леко вземаха да се издуват и ги чуквах с шпатулата да не се надигат .
Виж целия пост
# 13
Аз правя с прясно мляко или с кисело мляко и дори само с вода. Всякак стават. В последно време правя голяма палачинка в тавата, бързо и вкусно.
Виж целия пост
# 14
X.T , ако добавяш щипка сода ,тя прави мехурчета , от които стават малки дупчици на палачинките и не се надигат. За да не са дебели сипвай по-малко смес.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия