мдам ... точно това е историйката, бях я чела в някакво научно списание преди време. Копривата дето се продава на пазара, гледам как бабетата я събират от разни канавки около пътищата. Освен на желязо сигурно е богата и на други тежки метали.
Колкото до дроба - въпрос на вкус, аз си умирам за карантийки. Пилешките много вървят с биричка, а свинските, телешките и овчите с винце.
Хемоглобина зависи до голяма степен от правилно балансираното хранене и приема на добавки по време на бременността. От края на 3-ти месец пия витамини, които съдържат и желязо, което предполагам, е помогнало да не се изчерпи запаса на организма ми. Та кой лекар обясняваше преди няколко месеца, че нямало нужда от допълнителни таблетки, "всичко си го имало на пазара"?
П.П. Съжалявам, че съм заядливо-иронична, но тия дни ме е стегнала нещо шапката и май във форума изпускам пара