Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вдигнете ръка, ако искате да бъдете щастливи!

  • 2 294
  • 15
Всеки от нас се стреми към щастие и търси различни начини, за да го постигне.
Но замисляме ли се какво е щастието? И свързано ли е то с конкретно състояние на тялото и духа, с човек или краткотраен момент?

Имаме различни цели, мечти и желания, затова и нещата, които всеки смята, че ще го направят щастлив, могат да бъдат коренно различни. Един ще каже, че би се чувствал щастлив, ако е здрав, за друг ще е важно да бъде обичан и ценен, а за трети – да се чувства добре в собствената си кожа.

А не е ли именно това най-важното, за да бъдем щастливи? Истината е, че щастието не се определя толкова от външното, а от нашата нагласа.

Понякога щастието се крие именно в това умение – да се чувстваме добре такива, каквито сме – без значение от нашата форма, размер или цвят.Изследвания показват, че близо 80% от жените се притесняват от тялото си и мислят, че не са достатъчно привлекателни за околните. Но нека се замислим за момент, че реално само ние самите имаме силата да променим тази статистика.

Предизвикваме ви да споделите с нас вашата лична история! Защото зад всяка привидно обикновена история се крият най-необикновеното щастие, красота и свобода.

 🖤Споделете с какво се борите ежедневно, за да постигнете вътрешен мир и щастие?  🖤 Какво може би не ви достига, за да бъдете щастливи и свободни?  🖤 С какво се гордеете най-много?

Абонирайте се за темата, защото съвсем скоро ще ви представим историята на един добре познат продукт, който ще ви помогне да вдигнете смело ръка и да кажете “Да, аз съм щастлива и свободна!”  
# 1
Като майка на две деца, родени 2016 и 2019 година, най-много ми тежи, че толкова време не мога да се справя с килограмите. Най-вече да смъкна коремчето - това е най-голямата ми борба, що се отнася до тялото ми.
От друга страна ме тормози колко зле изглежда кожата на лицето ми в момента, имам хормонално акне. Мразя да се гледам в огледалото без грим. Може би не ми достига самочувствието, за да изляза без нищо на лицето си.
Въпреки това, се гордея със себе си, че родих и отглеждам децата си без (почти) никаква помощ и както казва дъщеря ми: Ти си супермама! Heart
Виж целия пост
# 2
За да бъда щастлива и свободна,ми липсва здраве.
Съжалявам.
Моята история не е хубава.
На 29 годишна възраст ми направиха тотална хистеректомия.Напълнях с 35+ кг за година,дрехите ми ставаха малки за дни буквално.Нищо не можа да спре процеса,а тогава вървях с километри.
На 39 съм в момента.
През 2017 ми махнаха и щитовидната жлеза+ някои парашитовидни.
От заболяванията зъбите ми се счупиха,останаха ми 3 на долна челюст.
Имам улцерозен колит.Не ям разнообразна и вкусна храна,а искам.Но хапна ли,последиците са трагични.
След махането на щитовидната жлеза получих и пареза на гласна връзка.И не мога да вървя много дълго,в никакъв случай бързо,задъхвам се.Алтернативата ме плаши,ако изрежат парализираната гласна връзка,може да се стигне до постоянна трахеостома и пълна загуба на глас.И без това е тих и дрезгав на моменти.
И да,вдигам ръка,искам да съм щастлива и свободна.
Живее ми се,искам да наваксам изгубените в болести и мъки по болниците години.
Буквално бих направила ПОЧТИ всичко,за да съм здрава.
Виж целия пост
# 3
🖤Споделете с какво се борите ежедневно, за да постигнете вътрешен мир и щастие?
Боря се ежедневно с хармонията и баланса, хем аз дъс ок, хем да де ощетавам околните в семейството.

🖤 Какво може би не ви достига, за да бъдете щастливи и свободни?
Не мога да кажа, че не съм щастлива или, че не съм свободна. НО! бих желала да пътувам повече, да правя нови неща да имам голямо разнообразие на варианти за свободното ми време.

🖤 С какво се гордеете най-много?
Няма нещо конкретно, с което се гордея. Гордея се с всяка малка победа. Гордея се, че мога да разчитам на себе си и да се издържам финансово. Гордея се, че станах човек, въпреки, че баща ми си отиде рано и работя от както се помня. Гордея се, че не ме е страх да пробвам нещо ново и да напусна зоната си на комфорт. Гордея се с прямотата и това, че не се научих да сш премълчавам. Гордея се, че имам чудесно момченце и ми даде възможността да стана мама. Гордея се, че имам приятели, с които намираме свободно време, въпреки напрегнатото ежедневие.
Виж целия пост
# 4
Щастлива съм, защото близките ми и аз сме живи и здрави. Всичко останало е от второстепенно значение. Организация на времето, домакински задължения, професия, всичко се подрежда.
Виж целия пост
# 5
Всекидневно се боря с куп фактори, пречещи на здравето на мен и моите близки, вродено заболяване, алергията на бебето ми (и съпътстващата диета за мен), прекалено тясното жилище в което мъжът ми работи, а аз гледам палавите и шумни мъници и т.н. Най-много се гордея с моите две красиви дечица, с доброто си образование, постигнато с много жертви и с фактът, че се събуждам с усмивка всяка сутрин, въпреки всичко.
Виж целия пост
# 6
Боря се с това, че ми писна да седя у дома и искам да работя. И сега съм щастлива и доволна, но по- скоро не съм вътрешно удовлетворена. Гордея се с това, че съм честен и добър човек.
Виж целия пост
# 7
Ежедневно се боря с перфекционизма и манията ми за контрол. Ако се науча да съм "по-ларж" и по малко взискателна към себе си и околните определено ще бъда по-щастлива и спокойна.
С тялото си се примирих буквално преди 2 седмици. 5 години след раждането на децата се тюхках, че останах с едно нелепо коремчо въпреки слабата ми фигура. Обаче влезнах в болница с Ковид и за 10 дена изпосталях. Ужасих се. И бързо, бързо наваксах всичко като ме изписаха. Сега се радвам на мазнинките.
Аз самата често си преча да бъда щастлива. Страхувам се да бъда свободна, за да не ме критикуват.
И въпреки това се гордея с волята и упоритостта си. С това, че винаги имам план Б и много бързо се адаптирам към обстоятелствата.
Виж целия пост
# 8
Щастлива съм, въпреки несъвършенствата, които имам, имам хора около мен, които непрекъснато ми показват, че ме обичат и ценят, вдъхват ми надежда и увереност, какво повече мога да искам?! Гордея се с постиженията си в личен и служебен план.
Виж целия пост
# 9
Щастлива и благодарна съм, че успях да намеря вътрешен мир и да се успокоя. Благодарна съм, че децата ми са здрави, а големият се поуспокои. Благодарна съм, че си имам няколко дружки за излизания и забавления. Благодарна съм, че съм жива и здрава . Нищо повече не искам от живота
Виж целия пост
# 10
Ежедневно се боря с желанието си да живея в перфектен свят, в който всичко е наред. Осъзнавам, че това няма как да стане, най-малкото, защото всеки има различно виждане по въпроса кое е "перфектно". Боря се с желанието ми да се надбягвам с времето, да свърша всички задачи и да бъда герой. Simple Smile

За пълно щастие не ми достига капка увереност в собствените ми сили, но съм си обещала да си вярвам повече. Simple Smile

Най-много на света се гордея със семейството си и най-вече със сина си, който е едно усмихнато и добро момченце, гледащо всичко с любопитни очи. Simple Smile Понякога си мисля, че не аз му дадох живот, а той на мен с цялата си любов. 💙
Виж целия пост
# 11
🖤Споделете с какво се борите ежедневно, за да постигнете вътрешен мир и щастие?
Не се боря, просто приемам нещата и съм щастлива.
🖤 Какво може би не ви достига, за да бъдете щастливи и свободни? 
Щастлива съм и съм свободна- осъзнах, че щастието няма нищо общо с материалните придобивки и това ме направи истински свободна.
🖤 С какво се гордеете най-много?
Гордея се с детето си Heart
Виж целия пост
# 12
🖤Споделете с какво се борите ежедневно, за да постигнете вътрешен мир и щастие?
Боря се със себе си, със страховете си.

🖤 Какво може би не ви достига, за да бъдете щастливи и свободни? 
Притеснението за близките ми, вторачването в битовизми.

🖤 С какво се гордеете най-много?
Гордея се с децата си.
Виж целия пост
# 13
Тежат ми много неща,но гледам да не занимавам семейството си с тях.Най много ми тежи,че здравето ми не е добре и многото килограми,тежи ми,че не можем със съпругът си да осигурим наш дом на децата ни.Мразя работата си,но няма къде другаде да ида.Тежи ми,че не успях да сбъдна мечтите си.
Какво може би не ви достига, за да бъдете щастливи и свободни? -Нищо,имам достатъчно любов и щастие от децата ми,когато те са добре,то аз съм щастлива.Свободата я имах когато бях млада и необвързана,но сега не ми липсва и не мисля за нея.
С какво се гордеете най-много?-С децата си както повечето тук.Гордея се и със себе си,че въпреки всичко което минава през живота ми,аз не се предавам,може да не сбъднах моите мечти,но ще се опитам да сбъдна тези на децата си.
Виж целия пост
# 14
🖤Споделете с какво се борите ежедневно, за да постигнете вътрешен мир и щастие?  🖤 Какво може би не ви достига, за да бъдете щастливи и свободни?  🖤 С какво се гордеете най-много?
На такъв етап от живота си съм, че имам възможност да помисля за себе си вече. Преди 4 години успях да сваля 30 килограма телесно тегло. Това е нещо, с което се гордея най-много. От там и следва ежедневната ми борба, която е свързана с хранене, пандемия, затворени фитнеси и спортни зали. Под ключ вкъщи, с две деца и шкаф пълен с лакомства. Тези свалени килограми се стопиха до 20. Но не ми е добре. Всеки ден се боря с това, да ограничавам храната, да огранича забранените неща. В тази ситуация ми идва и в повече цялата рецесия. Действа ми психически. Това още повече усложнява процеса по въздържание. Не ми достига воля, която да ме вкара в тази форма, в която бях преди 4 години. Но съм оптимист и вярвам, че ще постигна успех рано или късно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия