За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 508
  • 741
Заповядайте в новата тема ⚘🌷🌼🌻🌹🏵💮🌸💐🌹🥀🌺🌺
Старата също е тук, ако някой нещо е забравил
https://m.bg-mamma.com/?topic=1352793.750

Моят въпрос е как ги готвите, защото не ми допаднаха особено с паста
Виж целия пост
# 1

Моят въпрос е как ги готвите, защото не ми допаднаха особено с паста
.........
Не ги правя с паста, а саганаки, така се харесват у дома, знаеш къде да ме намериш. Можеш да ги почистиш, а може и да не ги чистиш от черупката, по избор е, но ако не ги почистиш от черупката си е омазване после, но си е вкусно.
Виж целия пост
# 2
Благодарение на темата, вкъщи вече се яде вкусна храна! Благодаря, голдийс!!!!
Нямам въпроси, утре ще правя пилешка та крем супа на пейч, дано се получи. Единствено, нямам целина, но няма как да изпълня всичко мота-мо Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Нормално ли е при правене на класически домашен крем с жълтъци първия път с бяло брашно да ми се получи, а вторият път да не се сгъсти много добре, разликата е че ползвах пълнозърнесто брашно и мляко този път (първият път беше с вода), иначе по грамажи и рецепта всичко същото.
Виж целия пост
# 4
Та ти си сменила две съставки, как да не е различен резулатът?!
Брашната са различни, млякото  и водата също.
Независимо от причините да ползваш пълнозърнесто брашно вместо бяло, понякога бялото не може да бъде заменено.
Виж целия пост
# 5
Нормално ли е при правене на класически домашен крем с жълтъци първия път с бяло брашно да ми се получи, а вторият път да не се сгъсти много добре, разликата е че ползвах пълнозърнесто брашно и мляко този път (първият път беше с вода), иначе по грамажи и рецепта всичко същото.

В сладкарството се спазват стриктно рецептите, иначе не очаквай да ти се получат.
Виж целия пост
# 6
doroty3 , отново благодаря за страхотната рецепта за маринованите чушки. Като за проба направих една доза с 1 кг. чушки и ще ги държа в тенджерка в хладилника. Добавих и моркови. Следващия път ще направя по-голямо количество и ще затворя в буркани Simple Smile Сега чакам и половинът да ги опита и надявам се одобри Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Vanja, абсолютно стриктно я следвах, както казах първия път се получи.Пък и в домашния крем с ванилия и белтъци класическия в никоя рецепта не беше уточнено, че е важно брашното да е бяло.Предполагах , че хората избягват пълнозърнестото заради по - високата цена и по - различния вкус , но явно не е само заради това.
Виж целия пост
# 8
Такъв крем се прави с брашно или нишесте, в пълнозърнестото брашно има повече фибри, малко трици там и по-малко нишесте. Хич не е спазена рецептата а нещо съвсем друго си забъркала, то няма как да стане същото.
Нито пък би станало осезаемо по-диетично, на фона на това че става дума за десерт - брашното няма да промени много хранителните стойности ами вземи си го направи както се прави и ако трябва просто изяж малко по-малко.
Виж целия пост
# 9
Ако ще е "диетичен" крем по-добре да го беше направила с царевично нишесте или оризово брашно. Пълнозърнестото брашно е подходящо за маслено(бисквитено) тесто например, но за крем не мисля.
Виж целия пост
# 10
Ще се научи момичето, къде с проба-грешка, къде с питане.
На мен  като ми кажат за крем с вода и все се сещам за малеби.
Не че нещо, но да се похваля днес с какъв сладолед се почерпих след тежък работен ден - с лавандула, бял шоколад и солен бадем! Ммм, завИждайтиии!
Виж целия пост
# 11
Така е, както го каза Биляна, тепърва ще експериментирам и ще се уча и правя грешки,все пак съм и сама в града сега, на ново място, няма кой да ми покаже.Затова сме и тук.Вече ще знам занапред.Не, причината да използвам пълнозърнесто съвсем не е от диетична гледна точка и то хич не е диетично, вижте му калоричните стойности,съвсем същите са си като в бялото, касае се и за кафяв ориз , бял хляб и прочие Grinning Просто е по - здравословен, съдържа фибри и повече ценни качества и витамини, общо взето обичам да подбирам такива продукти, та макар и на малко по - висока цена.А и кремът не беше толкова лош, по скоро си се получи като една вкусна кашичка с вкус на приятно пълнозърнесто, повече ме притесни загорялото мляко, надявам се да не губи ценни витамини и с това ще внимавам другия път Grinning
Виж целия пост
# 12
Аз пък да се похваля, че направих соленки с овесени трици. Вчера питах в предишната тема. Не само че се получиха, но станаха ужасно вкусни.
Виж целия пост
# 13
Еми  дай рецепта тогава, че и ние да пробваме!
Виж целия пост
# 14
Давам. Рецептата е със 100 г сирене, аз сложих 50 г сирене и 50 г крема сирене, 1 яйце, разбърква се, прибавят се 70 г овесени трици, 20 г ядки и семена (сложих от микс семена за печива - сусам, мак и ленено семе и малко сурови слънчогледови семки), топла вода около 1/4 ч. ч., щипка чубрица. Разбърква се, да не е много рядко. В тава върху хартия за печене сипах с лъжица, да станат малки питки. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, до лек загар. Не засякох време, но приблизително 15 минути.
Излязоха 17 броя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия