Към майсторките на пити :) (спешно)

  • 742
  • 5
Хайде момичета, помагайте.... За утре ме ангажираха да направя пита, но трябва да е готова към 10 ч сутринта. За да не ставам прекалено рано като за почивен ден  Embarassed може ли да направя тестото тази вечер, а да оформя и опека питата утре сутрин? Ако е възможно, как да съхраня тестото, без да го замразявам? Благодаря предварително newsm51
Виж целия пост
# 1
Напълно възможно е. Намеси го и го слижи в намазан с мазнина плик в хладилника. Внимавай да има достатъчно място, защото дори и на студено тестото ще си втаса и ще се уголеми доста.
Виж целия пост
# 2
Здравей Mari_Pz,

Щом питката ти трябва да бъде готова в 10 сутринта, задължително омеси тестото от предния ден, да речем към 3-4ч. следобяд, сложи го в хладилника, в найлонова торбичка.  Преди да си легнеш изкарай тестото от хладилника. През ноща то ще се отпусне и ще втаса. Струва ми се обаче, че пак ще трябва да станещ поне в 7.30 за да опечеш питката до 10ч.
Успех!
Виж целия пост
# 3
Мари, както ти е рекла Белинда - никакъв проблем....обаче аз замесвам тестото вечерта (не след обяд) и за сутринта ми е втасало трепач Grinning  ... айде успех и ако беше в Сф бих си помислила, че ще пробвам питата ти, че и аз утре съм на погача Laughing
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви милички, започвам да го меся сега, утре ще пиша кво се е получило в крайна сметка. smile3508
Виж целия пост
# 5
Да се отчета - омесих тестото, стана прекрасно, обаче на другия ден като направих питата не ми се получи същата като първия път. Като наредих оформените кифлички не бухнаха като първия път. Може би защото е втасвало цяла нощ. Стана много вкусна иначе и всички бяха очаровани.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия